Tágabb családi nyaralás. Adott két 20 év körüli lány, akik nem vérszerinti rokonok. Pénzügyi különbségek?
Egyiknek adnak pénzt a szülei, sokat, csecse-becsékre és ő el is költi.
A másik lányt nem tudnak támogatni, a napokban fizette be a főiskolai tandíját saját zsebből, így nem maradt pénze és csak nézi ahogy a másik lány költekezik és kínosan érzi magát.
Mit szólnátok ehhez, mit tanácsolnátok, ha ez a ti családotokon belül történne? Csendben néznétek és nem szólnátok semmit?
Semmit nem szólnék.
Teljesne normális, hogy 2 különböző ember különböző anyagi helyzetű. Mindneki éljen a lehetőségei szerint, ha meg nem tetszenek a lehetőségei, akkor változtasson rajtuk.
De akinek több pénze van, annak nem kell visszafognia magát csak amiatt, mert valaki van a környezetében, aki nem tudja megtenni ugyanazt.
Ehhez mit lehet szólni?
Mindenki arra költi a saját munkájával keresett saját pénzét, amire akarja.
Ne érts félre, a társaságomban mindig én voltam a szegény lány- pedig én ösztöndíjas voltam egyetemen, de attól, hogy nekem/ családomnak nincs annyi pénze, sosem éreztem rosszul magam ( nyilvan, kamasz koromban azért előfordult), sosem voltam 'kevesebb', mint mások.
Tudtam, hogy azért a kevésért is, ami van, a szüleim mennyit dolgoztak. És igen, nekünk az állami ö. díj, szoctám, tanulmányi ö.díj melletti egyetemi kiadások is nagyon megterhelők voltak.
Dolgoztunk érte, kifizettük, ennyi.
Attól nekünk nem lett volna jobb, ha irigykedünk a gazdag rokonokra ( mert bizony vannak a rokonsagunkban budai villástól olasz nyaraló tulajdonosig jó financiális helyzetű családok is).
Te legalább nyaralni el tudtál menni :)
Értékeld ;)
"Valószínű, hogy a kérdező a csóróbbik rokon"
Tehát van két lány.
Az egyik tehetős, ezért megteheti, hogy költekezik.
A másik meg csóró, ezért kérdést ír ki, miközben majd megpukkad az irigységtől.
Attól, h együtt nyaraltok, vagyis a 2 család, nem kell minden időt közösen tölteni.....
Csináld azt, amire neked kereted van, nem kell látni, hogy a másik mire szórja a szülei pénzét.
Nőj fel, üdv a való világban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!