Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Tágabb családi nyaralás....

Tágabb családi nyaralás. Adott két 20 év körüli lány, akik nem vérszerinti rokonok. Pénzügyi különbségek?

Figyelt kérdés

Egyiknek adnak pénzt a szülei, sokat, csecse-becsékre és ő el is költi.

A másik lányt nem tudnak támogatni, a napokban fizette be a főiskolai tandíját saját zsebből, így nem maradt pénze és csak nézi ahogy a másik lány költekezik és kínosan érzi magát.

Mit szólnátok ehhez, mit tanácsolnátok, ha ez a ti családotokon belül történne? Csendben néznétek és nem szólnátok semmit?

2018. aug. 22. 19:09
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
86%
Ilyen az élet, gyakori eset, hogy családon belül az egyiknek a szalma is arannyá változik a kezében, míg a másiknak valahogy a legnagyobb áldozatok árán sem jön össze semmi. Nálunk is ez van, én a rosszabb anyagi helyzetben állok, és igen, néha-néha összeszorul a szívem, mikor a másik bármit megvehet magának, bármikor utazgathat stb. de sose tennék megjegyzéseket, meg sose várnám el, hogy engem is pénzeljen. Felnőtt emberek vagyunk, nem hisztizhetünk az élet igazságtalanságain ugyebár.
2018. aug. 22. 20:36
 22/47 anonim ***** válasza:
91%
Még csak nem is rokonok, nem értem, mi közük egymás pénzügyeihez.
2018. aug. 22. 20:38
 23/47 Alain Delon ***** válasza:
5%
A sok okos válaszoló közül senki nem kérdezte még meg, hogy neked ezek a lányok kicsodáid? Ez komoly tényező abban, hogy mit tehet az ember ilyen helyzetben.
2018. aug. 22. 20:46
 24/47 anonim ***** válasza:
26%
16, ne kamuzz, a felét kell fizetnünk ott a reg hét végéig...
2018. aug. 22. 21:02
 25/47 anonim ***** válasza:
34%
Örüljön hogy el tud menni nyaralni,én még életemben nem voltam sehol
2018. aug. 22. 21:19
 26/47 anonim ***** válasza:
92%

"Magyarországon vannak nagykorúsítva 18-tól, amerikában és egyes országokban totál értentő, miért magasabb, itt is érthető lenne."

Amerikában is 18 éves korodban vagy felnőtt, mehetsz szavazni. A 21 év, amire gondolsz, az a drinking age, hogy mikor szolgálnak ki szeszes itallal vagy vehetsz alkoholt.

2018. aug. 22. 21:27
 27/47 anonim ***** válasza:
85%
Mit kéne szólni? Vagy hogy gondolod? Figyi már Laci, ne vegyetek már a lányotoknak annyi szuvenírt, mert a Sanya sógorának az unokájának nincs pénze rá. Elég abszurd.
2018. aug. 22. 21:45
 28/47 anonim ***** válasza:
81%
Nyilván a kérdező a csóró. Amúgy ilyen az élet. Ha nem tudod elfogadni ezt az egyenlőtlenséget, akkor szakítsd meg a kapcsolatot, mondjuk minden területen lesz ilyen, hogy valakinek jobban megy, szóval legjobb megbékélni vele.
2018. aug. 22. 21:47
 29/47 piroska és a farkas ***** válasza:
23%

Tulajdonképpen miért nyaralnak együtt? Csakmert a különbség nyilván nem csak kettejük között jön elő, hanem mondjuk abban is, h a szülők hova ülnek be enni...vagy külön oldják meg az együtt nyaralók? Egyébként a nyaralás jobb esetben Töltekezés és nem Költekezs, élményekkel, beszélgetésekkel... 20 évesen azért legyen már meg az a szint, h egy nyaralás nem szükségszerűen áll csecse- becse vásárolgatásból.

Ha a két lány egyébként jóban van, baráti viszonyban, akkor én a gazdag lány helyében vmi aprósággal meglepném a másikat, hisz nyilván látnám, hogy nincs miből költenie. A gazdag szülők helyében pedig azt hiszem megtenném azt, hvegy alkalommal a két lánynak finanszíroznék vmi közös programot, és akkor a kettejük jegyeinek árát adnám oda. Nem kötelességem, de egy gyerekem korúval szemben azt hiszem, megmozdulna bennen ilyesmi.

2018. aug. 22. 22:24
 30/47 anonim ***** válasza:
42%

“Miért kéne szánalmat érezni a másik lány iránt? kevesen tudják ebben a korban segítség nélkül, önerőből fizetni a tandíjukat.”

Kedves kérdező ha te vagy a kevésbé pénzes lány azért látom az arcod meg van hozzá. Azért nehogy elájulj attól hogy egyedül fizetted be a tandíjadat mert általában egyetemen amúgy is részletekben kell fizetni szóval nem több százezres csekkről beszélünk.

A másik hogy eddig a pontig megértettelek nyilván szar hogy te nem tudsz minden hülyeségre költeni de kérdem én miért érdekel?

2018. aug. 22. 22:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!