Tágabb családi nyaralás. Adott két 20 év körüli lány, akik nem vérszerinti rokonok. Pénzügyi különbségek?
Egyiknek adnak pénzt a szülei, sokat, csecse-becsékre és ő el is költi.
A másik lányt nem tudnak támogatni, a napokban fizette be a főiskolai tandíját saját zsebből, így nem maradt pénze és csak nézi ahogy a másik lány költekezik és kínosan érzi magát.
Mit szólnátok ehhez, mit tanácsolnátok, ha ez a ti családotokon belül történne? Csendben néznétek és nem szólnátok semmit?
Semmit. Ez az élet rendje. Tágabb sőt szűkebb családon belül is vannak pénzügyi különbségek. Ha téged zavar, hogy az egyiknek nincs mit költeni adhatsz neki a saját keresetedből saját döntésed szerint.
Amikor kitalálta, hogy mindenáron az adott szakot választja és fizet is érte vállalta, hogy másra nem lesz pénze.
6 Két külön világ:
Az egyik lébecól szórja, csak magával törődik, nem tekint le a másik elesettebb gyerekre.
A másik meg dolgozik, értelmesen halad.
Egy ilyen jelentnek saját magam is szemtanuja voltam, csak nem 20 évesek voltunk hanem 18. Én voltam a szegényebb gyerek.
És mit add Isten a gazdagabb gyerek 10 év múlva lett abban a helyzetbe ahol én voltam egykor, csak annyi különbséggel hogy állást adtam neki,akkoriban szép pénzel mert munkanélküli volt, csak hogy elárult, és a mai napig olyan irigy rám, hogy fuldoklik tőle. Én nem vagyok rá irigy. De ő rám igen.
Több mint 20 éves történet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!