Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Tágabb családi nyaralás....

Tágabb családi nyaralás. Adott két 20 év körüli lány, akik nem vérszerinti rokonok. Pénzügyi különbségek?

Figyelt kérdés

Egyiknek adnak pénzt a szülei, sokat, csecse-becsékre és ő el is költi.

A másik lányt nem tudnak támogatni, a napokban fizette be a főiskolai tandíját saját zsebből, így nem maradt pénze és csak nézi ahogy a másik lány költekezik és kínosan érzi magát.

Mit szólnátok ehhez, mit tanácsolnátok, ha ez a ti családotokon belül történne? Csendben néznétek és nem szólnátok semmit?

2018. aug. 22. 19:09
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
24%
Attol mert van aki proli,az aki normális ne kelljen már szart venni a gyerekének mondjuk ételt pl. Nem is értem,mindenki a saját szerencséjének a kovácsa,főleg husz évesen már lehet dolgozni ha ilyen a háttér..
2018. aug. 22. 23:13
 32/47 A kérdező kommentje:

“Egyetemen lehet részletekben fizetni, tehát nem több százezres tételekről beszélünk”

2 részletben lehet fizetni félévente, tehát több százezres csekkekről van szó. :DD

Dolgozik a másik lány is egyetem mellett, de nyáron van idő főállásban dolgoznia, az elmegy tandíjra + lakhatásra + ételre, év közben a részmunkaidőzés elmegy lakhatásra + ételre.

2018. aug. 23. 08:00
 33/47 A kérdező kommentje:

Most látom pontosabban: ,,mert általában egyetemen amúgy is részletekben kell fizetni szóval nem több százezres csekkről beszélünk.”

Az egyetemen egy összegben kell.

Külön kérvét kell hozzá írni, indoklással, hogy lehessen 2 részletben.

2018. aug. 23. 08:05
 34/47 A kérdező kommentje:
Nem attól lesz valaki proli, hogy egy nyaraláson nem tud ruhákat, szuvenírt venni.
2018. aug. 23. 08:11
 35/47 piroska és a farkas ***** válasza:
97%
De még mindig sokan nem értjük, mi a gond. Miért baj az, h az egyikük többet költhet? Én ilyesmivel már 7 éves osztálykiránduláson is szembesültem...
2018. aug. 23. 08:33
 36/47 anonim ***** válasza:
86%
Utolsó! Valószínű, hogy a kérdező a csóróbbik rokon, és bántja a helyzet.
2018. aug. 23. 09:38
 37/47 anonim ***** válasza:
85%
Nem az a proli, aki nem tud sokat költekezni, hanem az aki elvárná attól aki igen, hogy ne tegye, vagy ha igen akkor rá is költsön, meg amúgy is mocsok "gazdagok".
2018. aug. 23. 09:38
 38/47 anonim ***** válasza:
65%

Miért, TE miért nem tudsz nyáron főállásban melózni?

Nem kéne irigynek lenni...

2018. aug. 23. 10:57
 39/47 anonim ***** válasza:
70%

Ha nem vérszerinti rokonok, akkor kicsodák?

Ilyen alapon az is zavarhat, hogy a szomnszéd apartmanban lakó szórja a lóvét, miközben én nem tehetem meg.

Felnőttekről beszélünk, ezt le KELL tudni mindenkinek rendeznie magában, hogy mit tehet meg és mit nem.

Testvérem is megteheti, hogy 3évente új kocsit vesz, mi meg a 20éves roncshalmazzal döcögünk mindenhova. Ellenben ott 4 gyerek, itt 1, ha valahova megyünk együtt, az egynek mindent megveszek, amit kér, ő 4-nek már nem.

Ha gyerekekről lenne szó, akkor az anyagi egyenlőtlenségek elsimítása a szülő/felnőtt feladata lenne, aki velük van (igen, csóró gyerekként vittek keresztanyámég tengerpartra, mert nekünk nem tellett rá. ott pontosan ugyanazt és ugyanannyit kaptam, mint az ő gyerekei). De nem gyerekekről van szó.

2018. aug. 23. 11:39
 40/47 Alain Delon ***** válasza:
42%
Kérdező! Közben válaszoltál már rá, hogy neked kik ezek a lányok, hogy ennyire foglalkoztat a probléma, én ennyire "csinálni akarsz" valamit? Bocs, ha igen, de ezt a Válaszáradatot nem akarom átnyálazni.
2018. aug. 23. 11:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!