Megöl az irigység, mit tegyek?
10 *Szerintem Istent hagyd ki ebből az egészből és kezdj el mozogni, esetleg keress fel egy pszichológust, akinek ki tudod beszélni a problémáidat, és el lát tanácsokkal.
Figyike, nagyon mellé nyúltál, mert bennem irigység nincs, senkire, rám irigy a testvérem, már több 10 éve és köszönöm szépen nagyon jól érzem magam úgy ahogy vagyok:D
A munkahelyednek es a baratoknak semmi koze ahhoz, hogy te mondjuk kover vagy. Illetve van, de az mar a koverseg hozomanyanak a mellekhatasa, annak, hogy nincs onbizalmad a testalkatod miatt. Az a baj h a mentalis hatasa annyira eros az elegedettlensegednek, hogy mokuskerekbe hajszol teged, igy nem lehet egyetlen problemat kiragadni es azon valtoztatva mindent jobba tenni. Tobb fronton kell egyszerre valtoztatnod, ami nagyon nehez, de nem lehetetlen.
Roviden: nem azert van rosszabb munkad, mert a munkaltatoknak nem tetszik a tested, hanem mert a tested miatt a kisugarzasod nem tetszik nekik.
Szedd ossze magad, kezdj sportolni es dietazni, kezdj el emberekkel ismerkedni.
#11: Én a kérdezőnek adtam tanácsot, nem neked.
Az Istenes véleményedet csak azért idéztem, mert nettó f***ságnak tartom bekeverni a témába Istent és a vallást. - De nem neked szólt a komment :)
Biztosan sokan szeretnének "meggazdagodni a lelki betegeken", olyan pszichoterapeutához kell menni, akit sokan ajánlanak.
Van az az idézet, hogy "a gondolataim teremtettek azzá, aki vagyok." "a gondolataim teremtenek azzá, aki leszek".
Ezért fontos az életmódváltás és arra figyelni, fókuszálni, koncentrálni, mit szeretnél, nem más életével foglalkozni és ennek tükrében irigységet, önsajnálatot érezni.
Úgy tűnik, a problémáid forrása a túlsúlyod.
Tudod, hogy egy év diétával és edzéssel ez megoldható?
Mindenekelőtt ne vitasd el az érzéseid létjogosultságát. Miért vagy irigy? Mert szeretnél valami jobbat, többet, értékesebbet: ez alapvetően jó dolog, minden emberi fejlődés motorja. A baj az, hogy nem JÓL akarod a jó dolgokat, azaz nem felnőttként (célravezető és hatékony módon) törekszel rájuk, hanem gyerekesen (csak vágyakozol, és haragszol arra, akinek megvan, amit szeretnél). Azt az energiát, amivel most utálod magadat az irigység miatt, no meg a húgodat a sikeressége miatt, használhatnád értelmes dolgokra is. Gondolkozz el ezen mindenekelőtt.
A második lépés az, hogy megtervezed, mit szeretnél. Írj egy listát egy darab papírra, utána készíts egy terved, hogy miként lehet elérni ezeket a célokat. Lefogyni, sportossá válni nem lehetetlen; tanulni, értelmes végzettséget meg jó munkát szerezni szintúgy nem. A dolog nehézsége az, hogy ez nem egyetlen csörte lesz: minden nap rengeteg döntést hozol, és végső soron minden döntésed vagy a pillanatnyi múlandó kényelemhez, vagy a fejlődéshez visz közelebb. Ha jobb döntéseket hozol naponta, kitartóan, következetesen, akkor az életed is változni fog jó irányba. Ehhez viszont magadat kell legyőzni, nem a húgodat.
Megértem, előfordul az ilyen, amikor az ember nem elégedett.
De a te életed nem lesz jobb, akkor sem, ha a húgodé rosszabb lesz.
Változtass magadon. Ahogy látom, a kövérségre fogsz mindent. Akkor hát fogyjál le. Pár szerintem ez nem ok se a rossz munkára, se a barátok hiányára. Mivel egy csomó kövér ismerősöm van szuper munkával és normális baráti körrel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!