Mit gondolnátok, ha kórházba kerültök és még azt se kérdeznék meg hogy vagy? (több lent)
A férjemmel közel 3 éve élek együtt. Az előző kapcsolatából van két gyereke (17 és 18 évesek), akik többnyire velünk laknak (hétközben mindig).
Eddig úgy gondoltam jó velük a kapcsolatom. Nem veszekedtem velük még sosem. Szoktunk mindenféléről beszélgetni. Az apukájukkal, ha nézezeltérésük van nem szólok bele. Ha nekem van gondom velük, akkor inkább az apukájuk felé mondom el, hátha ő tud segíteni a megoldásban anélkül, hogy én legyek kikiáltva a mostohának (pl. olyanokra kell gondolni, hogy ha 30 percig zuhanyoznak, akkor utána jelezze már nekik, hogy így magas lesz a vízszámla, és próbáljanak 10 perc alatt végezni - megj.: a vízszámlát és minden egyebet felesben fizetek a férjemmel).
Az általam jónak hitt kapcsolat ellenére a következő történt.
Váratlanul kórházba kerültem (a valóság helyett inkább most mást írok, ami kb. hasonló) egy váratlan baleset miatt. A kórházi kezelés egy hétig tartott és ezalatt az idő alatt egyik gyerek se kérdezte meg hogy vagyok, nem hívtak föl, nem üzentek cseten se, és még az apukájukat se kérdezték meg, hogy velem mi van, mi történt, hogy vagyok.
Ezek után mit gondoljak? Azt, hogy amit én jónak hittem viszony az nem is létezik?
Vagy a 17-18 éveseket alapból nem érdekli egy ilyen helyzet különösképpen, mert a maguk világával jól elvannak?
"Ezek után mit gondoljak? Azt, hogy amit én jónak hittem viszony az nem is létezik?"
Hát igen, lehet, hogy csak túlságosan jólneveltek, ezért próbálnak barátságosak lenni, amikor ott vagy, de igaziból nem heverték ki, hogy elváltak a szüleik, és jobban érzik magukat olyankor, amikor nem vagy a közelben, ezért nem keresték a kapcsolatot a kórházi időszak alatt, addig legalább egy hétig nem kellett kerülgetniük... De az is lehet, hogy csak nem akartak tolakodóak lenni, gondolták, ami rájuk tartozik, azt majd úgyis elmondja nekik valaki, a többihez meg semmi közük (főleg, ha valami női ügy, ők meg fiúk).
"Vagy a 17-18 éveseket alapból nem érdekli egy ilyen helyzet különösképpen, mert a maguk világával jól elvannak?"
Mondjuk ez is lehet, a 17-18 éveseken nehéz eligazodni. Kitört a szünet, biztos van jobb dolguk is, mint bajokkal, betegségekkel, kórházzal foglalkozni, ha nem muszáj.
Azért a férjedet is minősíti, hogy ennyire letojja, hogy a gyereki letojják.
Amúgy totózás helyett kérdezd meg őket inkább. Lehet pl. ők nem kérdezték tőled, de az apjuk mondta nekik és inkább nem zavartak. Lehet millió és egy ok. Kérdezd őket.
Miért hívjanak fel?
Az APJUK a szülő, te "jársz hozzá".
Jókapcsolat okés, nyilván tisztelnek, meg normálisak, de számukra idegen vagy.
Nem sértésből, de ez az igazság.
Más: engem hasonló esetben A CSALÁOM telibeszrt, akkor miről beszélünk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!