Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit gondolnátok, ha kórházba...

Mit gondolnátok, ha kórházba kerültök és még azt se kérdeznék meg hogy vagy? (több lent)

Figyelt kérdés

A férjemmel közel 3 éve élek együtt. Az előző kapcsolatából van két gyereke (17 és 18 évesek), akik többnyire velünk laknak (hétközben mindig).

Eddig úgy gondoltam jó velük a kapcsolatom. Nem veszekedtem velük még sosem. Szoktunk mindenféléről beszélgetni. Az apukájukkal, ha nézezeltérésük van nem szólok bele. Ha nekem van gondom velük, akkor inkább az apukájuk felé mondom el, hátha ő tud segíteni a megoldásban anélkül, hogy én legyek kikiáltva a mostohának (pl. olyanokra kell gondolni, hogy ha 30 percig zuhanyoznak, akkor utána jelezze már nekik, hogy így magas lesz a vízszámla, és próbáljanak 10 perc alatt végezni - megj.: a vízszámlát és minden egyebet felesben fizetek a férjemmel).

Az általam jónak hitt kapcsolat ellenére a következő történt.

Váratlanul kórházba kerültem (a valóság helyett inkább most mást írok, ami kb. hasonló) egy váratlan baleset miatt. A kórházi kezelés egy hétig tartott és ezalatt az idő alatt egyik gyerek se kérdezte meg hogy vagyok, nem hívtak föl, nem üzentek cseten se, és még az apukájukat se kérdezték meg, hogy velem mi van, mi történt, hogy vagyok.

Ezek után mit gondoljak? Azt, hogy amit én jónak hittem viszony az nem is létezik?

Vagy a 17-18 éveseket alapból nem érdekli egy ilyen helyzet különösképpen, mert a maguk világával jól elvannak?

2018. júl. 5. 23:29
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
44%

Azt hülyeség szóvá tenni, hogy sokat zuhanyoznak, inkább az a helyes megoldás, amit már javasoltak, hogy ne fele-fele arányban fizessétek a számlát.

Pláne hogy sok ember kétszer zuhanyzik egy nap. Nyáron ez a minimum. De télen is, ha pl. valaki jár edzeni. Vagy csak megizzadt tesióra után. Nyilván, ha hazaér, jobb lezuhanyozni. És akkor már reggel is érdemes, hogy teljesen tisztán, frissen menjen suliba, ne úgy, hogy előző délután zuhanyzott.

A vízfogyasztáson (mosás, zuhanyzás) sosem érdemes spórolni!

2018. júl. 6. 15:07
 22/23 A kérdező kommentje:

Latom sokan megragadták a lényeget (zuhanyzás 10 vagy 30 perc alatt) vagy nem értették a háttérmagyarázat elejét.

"A férjemmel közel 3 éve élek együtt. Az előző kapcsolatából van két gyereke (17 és 18 évesek), akik többnyire velünk laknak (hétközben mindig).

Eddig úgy gondoltam jó velük a kapcsolatom. Nem veszekedtem velük még sosem. Szoktunk mindenféléről beszélgetni. Az apukájukkal, ha nézezeltérésük van nem szólok bele. Ha nekem van gondom velük, akkor inkább az apukájuk felé mondom el, hátha ő tud segíteni a megoldásban anélkül, hogy én legyek kikiáltva a mostohának "

A férjemmel nemcsak együtt élek, hanem közös az ingatlan (saját pénzem is beletettem és nem ő iratta a nevemre "csak úgy" mielőtt félreétené valaki).

A válás nem most volt.

A szoktunk mindenféléről beszélgetnibe beletartozik a nevelési rész is. Beszélgetve is lehet véleményt formálni, nézeteket átadni, kivesézni problémákat, körbejárni olyan témákat, mint barátság, udvariasság, miért dolgozunk, háztartásvezetés, mi a nyugdíj, tanár-diák viszony azaz mindenféle. (A mi bántja, mikor van jó napjuk, kik a barátaikkal is képben vagyok.) Ezek miatt nem értettem az egészet.

A zuhanyzást csak kiragadott példának írtam, hogy látszódjon ilyenek miatt nem megyek bele nyíltan (többség szerint amúgy is fölösleges) konfliktusba tinédzserekkel. Helyette volt beszélgetés a miért ne folyó vízben mosogassunk, és máshol szomjaznak, hol lehet és kell-e vízzel sporólni kérdéskörről. A lényeg, hogy én nem akarok velük olyanon veszekedni, amit nem tőlem tanultak, hanem vélhetően a saját szüleiktől vagy a szúleik felejtettek el ezekért szólni.

Férjem nem volt lelkileg abban az állapotban, hogy nekik rólam beszámoljon. És nem is kérdezték tőle sem. (Igen azóta a férjemmel is beszéltem erről szerinte csak nem mertek kérdezni.)

Nekem eddig nem nagyon volt kedvem erről őket megkérdezni és nincs is lelkierőm. Mostanra sikerül túllendülni ezen is, azzal a sóhajjal, hogy ja tévedtem, amikor kölcsönös érdeklődést "vártam" volna (ahogy én is szoktam felőlük érdeklődni).

2018. júl. 6. 23:03
 23/23 anonim ***** válasza:
42%

Azt nem várd h Anyaként tekintenek rád,max elviselnek,ahogy te is őket.

Nem kell tulmisztifikálni,együtt éltek amig muszáj,én amugy se lihegem tul a családi köteléket,max bérlők vagyunk sok helyen nem családtagok,és letoljuk egymást,vérszerintieknél is,nem h mostoha viszonytlatban. Lépj tovább nem kell rugozni ezen.

2018. júl. 6. 23:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!