Kinek mi a véleménye arról, hogy nem testvért kérnek fel keresztszülőnek?
Tesóméknak nem rég lett babájuk, tudtuk, hogy a feleség legjobb barátnője illetve annak a férje lesz a keresztszülő. A szüleim teljesen kiakadtak, a magam részéről ez engem annyira nem érdekel, tudtam, hogy ha a családból is választanak keresztszülőt, az akkor is az idősebb bátyám lett volna, de őt azért nem választották, mert nem "megbízható", és még nincs felesége.
Csak kíváncsi vagyok, ez a "barátot kérek fel keresztszülőnek" mennyire normális/gyakori manapság? Vagy már régen is az volt? Mi hárman vagyunk testvérek, de mindhármunknak a szüleink testvérei a keresztszüleink.
Szerintem elég gyakori, hogy barátot kérnek fel keresztszülőnek. Barátnőm gyerekének a keresztapja pl. barátnőm főnöke (keresztanyja pedig a főnök felesége).
(Hasonló ahhoz, hogy pl. mostanság esküvői tanúnak sem mindig nagybácsit kérnek fel, vagy testvért, hanem egy barátot.)
Szerintem nem muszáj testvért kérni. Lehet, hogy egy barát közelebb áll hozzájuk, mint a testvér.
Nálunk egyébként unokatestvérem a gyerekünk keresztanyja, én meg az ő gyerekéé. Szóval ha valaki egyke, akkor is megoldható családon belül :) És nálunk az sem szokás, hogy házasnak kell lenni. Sőt, a keresztapa és keresztanya lehet két egymástól független ember, nem pedig egy pár.
Szerintem mindenki csinálja úgy, ahogy neki jó.
Mi férjem legjobb barátját és feleségét kértük meg a fiúnk keresztszüleinek.
Jól döntöttünk, imádják egymást.
Anyámnak 3 keresztlánya van, egyik a nővére lánya, másik 2 a bátyjáé.
Nekem viszont a volt kolleganője lett a keresztanyám (úgy látszik, a 4 testvéréből nem felelt meg egy sem). Szerintem lassan 20 éve nem láttam a keresztanyám, a keresztapám meg már meg is halt, 2 év elteltével tudtam meg, ennyire tartjuk a kapcsolatot...
Nekem 1 öcsém van, neki se családja, se normális élete, így én nem is akartuk. Első lányomnak is egyik unokatestvérem a keresztanyja (ezt mondjuk az exem akarta...), keresztapja az exem legjobb barátja.
Második lányomnál (aki a jelenlegi kapcsolatomból van) a másik unokatestvérem lett a keresztanya (na, ő anyám keresztlánya,és én alapból őt akartam volna az elsőnél is, csak az exem húzta a száját), keresztapa meg az ő férje lett.
Most a 3.babánál nem tudjuk még, de lehet, hogy szintén őket választjuk.
Az en keresztanyukam is az anyukam legjobb gyerekkori baratnoje lett:)
22 evvel ezelott sem volt nagy cucc ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!