Szerintetek normális, hogy nem engedjük el a 2 évesünket egyedül programra a sógornőmmel?
A kisfiunk 2 éves. Évente 2-3-szor látja a sógornőmet és a családját (gyerekek, férj). Azt kapta a fiunk még karácsonyra tőlük, hogy elviszik vidékre egy napra és ott megebédelnek vele meg parkoznak. Igazából mi szerettünk volna velük menni, mert szerintünk még kicsi ahhoz, hogy általa alig látott emberekkel legyen egy napot.
A sógornőm viszont nem szeretne minket is elvinni (helyileg nem férünk a kocsiba), de ha külön mennénk, azt sem akarja, ő szeretne menni a saját családjával és a mi gyerekünkkel, nélkülünk.
Szerintetek eltúlozzuk és mehetne?
A két éves gyerek még nagyon ragaszkodik az anyához. Ha csak évi 3x látja a sogornőd honnan tudná mivel lehet megnyugtatni, mit szeret, vagy hogy mik az alap szabályok otthon (alvásidő, étkezések). Ha ne adj isten elesik vagy megijed a pici mit csinál vele? Én úgy engedném ha a közelben vagyok én is!
Egy éves kisfiú anyuja
A gyerekünk nagyon barátságos, de hát ez nem jelent semmit. Egy egész napot még sehol nem töltött tőlünk külön. Bár jár napközibe a hét néhány napján, de egész napot ott sem tölt. Itt az lenne, hogy elviszik reggel és este ér haza.
Attól nem félünk, hogy nem tudnák ellátni, mert felneveltek néhány gyereket már, csak valahogy elengedni egy napra vidékre olyan furcsa nekünk.
Hogy miért nem akarja, hogy menjünk? Nos, szerintünk azért, mert a kisfiunkat akarják vinni, nem pedig minket (is). Szóval minket sajnos kizárnak.
Őszintén szólva én is arra gondolnék, hogy évi 2-3 találkozás az nagyon kevés: gyakorlatilag a gyerek szemében ők idegenek. És egész nap kissé sok. Nem lehetne először 2-3 órát? Mondjuk egy délelőttöt. Aztán, ha olyan jól érzi magát, hogy alig akarna hazajönni, inkább engedném legközelebb egész napra.
Kerek-perec rákérdeznék arra is, miért nem akarják, hogy mi is ott legyünk. Akár úgy, hogy nem a gyerek előtt, de bármikor percek alatt odamehessünk érte.
Azt gondolom, ez jó ötlet lenne 4-5 éves kortól olyan rokonnal, akivel legalább havi-kéthavi rendszerességgel találkozik. De ennyi idősen, ilyen ritkán látott rokonnál én se akarnám.
Így nem engedném el.
Olyan hozzátartozóval igen, akivel jobban ismerik egymást. Aki tudja kezelni az esetleges hisztijét, félelmeit, tudja, mire számíthat a gyerekkel, mit engedünk meg neki. De őket nagyon kevésszer látja ehhez.
Ilyen "ajándékot" felajánlani amúgy is illetlenség, megbeszélés nélkül.
"ő szeretne menni a saját családjával és a mi gyerekünkkel, nélkülünk"
Nincs gyerekem, így lehet, ez oké, de nekem baromi furán hangzik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!