Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ezek miatt most tényleg én...

Ezek miatt most tényleg én vagyok a szemét és irányítani akarom?

Figyelt kérdés

Röviden és tömören: 80 éves nagymama, aki felelőtlen, nem megbízható és önfejű. Nem hallgat senki másra, senkinek sem fogadja meg a tanácsait (kivéve a nyugdíjas barátnőit, akik tömik a fejét minden hülyeséggel) és a saját feje után megy, ami már nem mindig "működik" a megfelelően...Én elmondtam neki a véleménye, próbálunk neki segíteni, de ő hajthatatlan.

- Nem zárja az ajtót, kaput, ha elmegy otthonról, mert az xy (barátnője) sem teszi, ezért tárva nyitva van minden és bárki ki-be tud járkálni fényes nappal, azt visznek el, amit csak akarnak (és az egyik lánya is vele él, tehát még csak nem is kizárólag a saját cuccairól van szó). Ezt hangoztatja is...

- Nem tisztálkodik megfelelően, érezhetően büdös és koszos.

- Nem szedi a gyógyszereit, mert szerinte azt csak azért írta fel az orvos, mert rajta akar meggazdagodni és szerinte neki különben sincsen semmi baja. Valamint nem jár orvoshoz sem, mert szerinte az hülyeség és a legtöbb betegsége úgy kerül kezelésre, hogy a kórházban észreveszik a vizsgálatok során, miután valahonnan összeszedték a járdáról...(erre még visszatérünk)

- Nem eszik normálisan, mert ő nem akarja "telezabálni" magát (bár egyesek szerint csak szimplán lusta megmelegíteni a kaját). Ez azt jelenti, hogy konkrétan joghurton és kekszen él. Valamint, nem is iszik normálisan (nyáron a legnagyobb melegben sem iszik egy kortyot sem, mikor a tűző napon mászkerál), mert ő csak otthon hajlandó elmenni pisilni.

- Hagyja, hogy kihasználják a szomszédai. Ő, 80 évesen rohangál a postára, boltba minden apró hülyeségért a szomszédainak. Úgy ugráltatják, ahogyan éppen kedvük tartja pl. füvet nyír, gyümölcsöt szed, takarít, unokákra vigyáz stb., szinte mindent rásóznak (nem egyszer már meg is sérült közben). Valamint a fél utca hozzá jár kuncsorogni, ő pedig mindenkinek ad a pénzéből, de nem tartja számon, így sokan már visszaélnek vele.

- Nem vesz komolyan semmit, nem figyel oda semmire. Jelenleg is tele van kék-zöld foltokkal, mert itt elesett, ott megbotlott, itt elszédült, ott elájult....Minden városi rendezvényen, nyugdíjas programon ott van (ami rendben is lenne alapból), viszont akkor is elindul, ha ember nincsen az utcán, mert pl. ónos eső esik és minden tiszta jég, ha beteg és menni alig tud stb. és mivel már alapból nem fiatal (+nem szedi a gyógyszerét, nem táplálkozik normálisan, ott isznak is stb.) így gyakran vannak balesetei. Ilyenkor pedig a fél világ körbe van telefonálva, mert ő nem hord magánál telefont, mert az idegesítő, neki nem kell, hogy csörögjön és utálja, mikor mások is folyton azt nyomkodják. Emiatt nem lehet őt elérni és ő sem tud segítséget kérni, ha baj van, így mindig mi vagyunk az utolsók, akik tudnak róla, hogy történt valami és akkor rohanhatunk sürgősségire, mert ő éppen összeesett és valaki szerencsére felkaparta őt a járdáról a városban...Valamint még hangoztatja is, hogy "neki sajnos már nincsen senkije, aki segítene" és mártírkodik.

2018. márc. 23. 23:51
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:

A 11.-esnek pedig üzenem, hogy én nem így látom a dolgokat.

Ha szerinted ez így normális, akkor szépen kérlek mostantól ne használj kulcsokat és hagyd tárva nyitva az ajtót, kaput, majd hangoztasd mindenkinek, hogy te ezt így szoktad! Ne szedd be a gyógyszered, amit felírt az orvos és, ha beteg vagy, akkor még véletlenül se menj el kivizsgáltatni magad! Valamint te se egyél-igyál semmit! Jó?

Értelemszerűen a receptekért eljár az orvoshoz, csak felírják neki és kész. A gyógyszert kiváltja, aztán beteszi a fiókba. Ez akkor derült ki, mikor egyszer felajánlotta, hogy hoz nekünk is (mert anyukám ugyanazt szedi, mint ő), mert neki még van bőven....Ugyanakkor ő is meg szokott betegedni, ő sem olyan makk egészséges, mint ahogyan gondolja, csak nem jár el vele az orvoshoz, így nem mondja ki előtte senki, hogy beteg...teljesen mindegy, hogy miről van szó, csak összeszedett valami vírust, ami egy hét alag lemegy vagy hónapokig szenved egy fertőzés miatt. Őt nem érdekli és, ha nem esne össze, nem vizsgálnák ki ilyenkor a kórházban, akkor sosem gyógyulna meg.

Abba pedig ne menjünk bele, hogy ki hány évig fog élni, mert szerintem azt senki nem tudja megmondani. Lehetséges, hogy ugyanígy folytatja és még 20 évig élni fog, de az is lehet, hogy holnap reggel telefonálnak, hogy meghalt mert ő kitalálta, hogy fára fog mászni, hogy megmetsze az ágait és leesett... Ja, tólélte a tavalyi kánikulát is, úgy, hogy szerintem talán 3 olyan rendezvény volt, ahonnan a két saját lábán sétált haza és nem a mentő vitte a sürgősségire vagy nem nekünk kellett csapot papot otthagyva rohanni, hogy összeszedjük. Ami még baj, az az, hogy ilyenkor a nagy barátnői simán otthagyják egyedül, mert ők mennek (hogy nyugdíjas létükre hová sietnek állandóan azt nem értem...), szerencsés esetben félreviszik és nem hagyják ott a járdán vagy mindennek a közepén kiterülve... Érdekes, hogy amikor elküldik őt a postára vagy bevásárolni, akkor nagyon jó, hogy ott van és akkor is örülnek neki, mikor pénzt kérnek tőle (azzal hogy segít alapvetően nincsen baj, csak szerintem, ne egy nálad idősebb nénit küldj el, hogy intézze a dolgaidat, mikor te még könnyebben megoldod és autód is van), de ha baj van, akkor lelépnek. De, ha szerinted ez is rendben van, akkor majd kérlek add meg a telefonszámod és akkor majd neked szólunk és te mész érte legközelebb, rendben?

2018. márc. 24. 13:10
 22/22 anonim ***** válasza:
100%

Az én nagyszüleim is az utóbbi pár évben mennek át hasonlón. Öregek. Ennyi.

Nálunk már sajnos általános, hogy anyával fürdetjük a mamát például, mert ő egyedül már nem állna neki. Folyton elhagynak dolgokat, ha mondjuk nem a szokásos helyre tesznek valamit, akkor pityeregve hívnak minket, hogy kirabolták őket.

Megeszik egymás gyógyszereit szó nélkül, hiába rakjuk ki eléjük pontosan, hogy a mamának melyik gyógyszerek kellenek és a papának melyik. Nem tudunk ott lenni 24 órában, és hiába van láthatóan megkülönböztetve minden gyógyszer, összekeverik. A mama nemrég esett el, combnyaktörése lett, és azt se tudták megmondani, hogy hol esett el.

Mama nem tud mértéket tartani az evésben, (ő cukros, külön kéne figyelnie) anyáék összeállítottak neki étrendet, amit nagyon nehéz betartatni vele.

Még sorolhatnám a hasonló történeteket.

Nem önfejűek, nem makacsok, nem direkt akarnak velünk kiszúrni, egyszerűen megöregedtek. Nehéz ezt elfogadni, de muszáj.

2018. márc. 24. 15:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!