Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ezek miatt most tényleg én...

Ezek miatt most tényleg én vagyok a szemét és irányítani akarom?

Figyelt kérdés

Röviden és tömören: 80 éves nagymama, aki felelőtlen, nem megbízható és önfejű. Nem hallgat senki másra, senkinek sem fogadja meg a tanácsait (kivéve a nyugdíjas barátnőit, akik tömik a fejét minden hülyeséggel) és a saját feje után megy, ami már nem mindig "működik" a megfelelően...Én elmondtam neki a véleménye, próbálunk neki segíteni, de ő hajthatatlan.

- Nem zárja az ajtót, kaput, ha elmegy otthonról, mert az xy (barátnője) sem teszi, ezért tárva nyitva van minden és bárki ki-be tud járkálni fényes nappal, azt visznek el, amit csak akarnak (és az egyik lánya is vele él, tehát még csak nem is kizárólag a saját cuccairól van szó). Ezt hangoztatja is...

- Nem tisztálkodik megfelelően, érezhetően büdös és koszos.

- Nem szedi a gyógyszereit, mert szerinte azt csak azért írta fel az orvos, mert rajta akar meggazdagodni és szerinte neki különben sincsen semmi baja. Valamint nem jár orvoshoz sem, mert szerinte az hülyeség és a legtöbb betegsége úgy kerül kezelésre, hogy a kórházban észreveszik a vizsgálatok során, miután valahonnan összeszedték a járdáról...(erre még visszatérünk)

- Nem eszik normálisan, mert ő nem akarja "telezabálni" magát (bár egyesek szerint csak szimplán lusta megmelegíteni a kaját). Ez azt jelenti, hogy konkrétan joghurton és kekszen él. Valamint, nem is iszik normálisan (nyáron a legnagyobb melegben sem iszik egy kortyot sem, mikor a tűző napon mászkerál), mert ő csak otthon hajlandó elmenni pisilni.

- Hagyja, hogy kihasználják a szomszédai. Ő, 80 évesen rohangál a postára, boltba minden apró hülyeségért a szomszédainak. Úgy ugráltatják, ahogyan éppen kedvük tartja pl. füvet nyír, gyümölcsöt szed, takarít, unokákra vigyáz stb., szinte mindent rásóznak (nem egyszer már meg is sérült közben). Valamint a fél utca hozzá jár kuncsorogni, ő pedig mindenkinek ad a pénzéből, de nem tartja számon, így sokan már visszaélnek vele.

- Nem vesz komolyan semmit, nem figyel oda semmire. Jelenleg is tele van kék-zöld foltokkal, mert itt elesett, ott megbotlott, itt elszédült, ott elájult....Minden városi rendezvényen, nyugdíjas programon ott van (ami rendben is lenne alapból), viszont akkor is elindul, ha ember nincsen az utcán, mert pl. ónos eső esik és minden tiszta jég, ha beteg és menni alig tud stb. és mivel már alapból nem fiatal (+nem szedi a gyógyszerét, nem táplálkozik normálisan, ott isznak is stb.) így gyakran vannak balesetei. Ilyenkor pedig a fél világ körbe van telefonálva, mert ő nem hord magánál telefont, mert az idegesítő, neki nem kell, hogy csörögjön és utálja, mikor mások is folyton azt nyomkodják. Emiatt nem lehet őt elérni és ő sem tud segítséget kérni, ha baj van, így mindig mi vagyunk az utolsók, akik tudnak róla, hogy történt valami és akkor rohanhatunk sürgősségire, mert ő éppen összeesett és valaki szerencsére felkaparta őt a járdáról a városban...Valamint még hangoztatja is, hogy "neki sajnos már nincsen senkije, aki segítene" és mártírkodik.

2018. márc. 23. 23:51
1 2 3
 1/22 A kérdező kommentje:
Egyszer már el lettem hordva mindennek, hogy én meg akarom mondani neki, hogy mit csináljon és irányítani akarom. NEM! Én azt akarom, hogy legyen felelősségteljesebb, körültekintőbb és figyeljen oda magára, hogy biztonságban tudjuk és ne kelljen folyamatosan aggódni miatta.
2018. márc. 23. 23:53
 2/22 anonim ***** válasza:
8%

Majd 80 évesen dirigálhatsz egy nálad sokkal többet élt embernek, ha már leraktál valamit is az asztalra. Még mindig nincs jogod ezekbe beleszólni, teljesen mindegy hányszor írod ki.

Mi lenne, ha megnéznénk, hogy te helyeden élsz e? Hm? Nézzük át a te hibáidat! Annyira jól látod a másét, hát akkor hajrá, vegyük elő a tieid.

2018. márc. 24. 00:38
 3/22 anonim ***** válasza:
78%
Éld a saját életed,nem kell foglalkozni vele,ignorálni kell. Ha meg baj éri hát, oldja meg egyedül. Én sose voltam egy tul érzékeny tipus,nem kell a segitsegem, akkor ne kelljen bajban se,ennyi.
2018. márc. 24. 00:47
 4/22 A kérdező kommentje:

Mi az, hogy én mit tettem le az asztalra? Ennek semmi köze nincsen az egészhez...és ő mit tett le az asztalra? Hm? Ez nem kérdés? Mert elárulom neked, hogy az, hogy ő 80 éves, az nem jogosítja fel semmire, mert megöregedni mindenki meg tud. Ezt tekintve ő semmit nem tett le az asztalra! Ezen kívül pedig semmi más információd nincsen róla, ami alapján meg tudnád ítélni, hogy mégis mit tett le az asztalra...

Én úgy gondolom, hogy az, hogy az ember odafigyeljen a saját személyes higiéniájára, a saját személyes bizotnságára és a saját egészségére, az szerintem a MINIMUM és elvárható mindenkitől. Ha ennyire kíváncsi vagy, akkor képzeld el, hogy én normálisan tisztálkodom, adok a megjelenésemre, egészségesen táplálkozom, nem hagyom, hogy boldog-boldogtalan kihasználjon, odafigyelek arra, hogy ne törjem össze magamat minden hétvégén és nem csinálok úgy, mintha a 6 általánosommal (mert ennyi van neki, ha erre kíváncsi vagy) okosabb lennék, mint az orovosom!

2018. márc. 24. 01:01
 5/22 A kérdező kommentje:
A kettesnek pedig köszönöm a válaszát! Az a baj, hogy mi ezt nem tudjuk ennyire lazán venni, mert szeretjük őt és fontos nekünk. Ez az egyik oka. Ha mi nem lennénk, akkor már évekkel ezelőtt meghalt volna az utcán... A másik ok pedig az, hogy ő persze fennhangon hirdeti mindenkinek, hogy "jaj, neki nincsen senkije, aki vigyázna rá", amit mi persze visszahallunk és nagyon mérgesek vagyunk miatta, mert nem igaz és össze-vissza hazudozik mindnekinek és sajnáltatja magát. Ugyanakkor előbb-utóbb lehet, hogy ez lesz, mert már tényleg nagyon nagyon elegem van ebből az egészből és az egész családnak is...
2018. márc. 24. 01:04
 6/22 anonim ***** válasza:
41%
Magyarországon beszélhetsz te higiéniárol ahol az emberek 90 % kezet se most felnőttként vécé után,és ugy nyul az ételhez, a nőgyogyász járo magaukra odafigyelő nőket meg prostinak tartják.. Higiénia,otthon..
2018. márc. 24. 01:33
 7/22 anonim ***** válasza:
75%
És nem voltam sose egy túl érzelmes tipus,de ha vki hülye azon nem lehet és nem is kötelező segiteni..
2018. márc. 24. 01:34
 8/22 anonim ***** válasza:
85%
Nem, a leírtak alapján, nem vagy szemét, viszont pozitív valtozásban, nem nagyon reménykedhetsz. 80 évesen, aligha fog mar megváltozni.
2018. márc. 24. 01:51
 9/22 anonim ***** válasza:
94%
80 éves, nyilvánvalóan demens szemelyről van szó. Örülj, higy csak ennyi gond van vele. Lehetne sokkal súlyosabb is a helyzet. Nem vagy szemét, de nem is gondolkodsz reálisan, ha azt hiszed, barmi változást is el tudsz érni nála.
2018. márc. 24. 06:40
 10/22 anonim ***** válasza:
74%

Semmit nem tudsz tenni ès azt se gondolnám,hogy demens.80évesen nem fog változni.

Segísetek amiben lehet, amiben hagyja.

Ha a lányával él nincs egyedül sem.

Örülj neki, hogy aktív, nem szorul ápolásra.

2018. márc. 24. 06:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!