Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ha nekem van kocsim, de a...

Ha nekem van kocsim, de a vendégségbe hívott rokonnak nincs, illik elvinni kocsival egy darabig?

Figyelt kérdés
Kb 1,5 órás út tömegközlekedéssel, két gyerekkel jönne. Illik elvinni visszafelé egy darabig vagy nem gond, ha nem viszem el őket, nem okozhat sértődést szerintetek?
2017. dec. 28. 07:10
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
79%

Most karácsonykor nálunk tartottuk az ünnepi vacsorát. Mi idén költöztünk ki vidékre, előtte 30 percre laktunk tömeggel a nővéreméktől. Nem furikáztuk őket, amikor jöttek.

Az új házunkhoz viszont nincs olyan jó tömegközlekedés, ugyanakkor kocsival tíz perc a városhatártól. Nekem alap volt hogy úgy hívtam őket, hogy megígértem a fuvart is. Ehhez kértem kölcsön ülést is.

Fontos volt, hogy ott legyenek és nem akartam, hogy a totyogó gyerekkel kínlódjanak. Ennyi. Nem illem kérdése.

2017. dec. 28. 10:21
 22/45 anonim ***** válasza:
83%
Ha tömegközlekedéssel haza tud jutni, akkor csak a vonatállomásig/buszpályaudvarig vinném el.
2017. dec. 28. 10:36
 23/45 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem ez nagyon sok mindentől függ. Nem írtál semmi konkrétumot.

Hozzánk is jöttek vendégek, mindenki maga oldotta meg a közlekedését.

Ha valaki pl. távolsági busszal, vonattal jön, csomagokkal, akkor ki szoktam menni érte az állomásra.

Másfél órás út, nem tűnik olyan messzinek. Sokan ennyit utaztak naponta a suliba a bejárósok közül. Szóval nem tudom, hogy ez egy út egy busszal? Vagy városon belül sokat kell átszállni, várakozni, azért másfél óra?

2017. dec. 28. 10:38
 24/45 anonim ***** válasza:
53%
1 métert nem mennék gyerekülés nélkül gyerekkel, szóval nincs miről beszélni
2017. dec. 28. 10:43
 25/45 anonim ***** válasza:
68%

Sok idióta lepontozta a 20-as válaszomat, ezért írom: Akkora összegre büntették meg az egyik kollegámat (gyerekülés nélkül vitte a gyerekét), amiből pont tudott volna venni egy gyerekülést.

A gyerekülés pedig nem olcsó, mint tudjuk, kb. 50 ezerért lehet kapni, és az még nem is a drágább.

De pontozzatok csak nyugodtan le, ha milliomos a kérdező, fizessen:)

2017. dec. 28. 10:45
 26/45 anonim ***** válasza:
39%

24-es!

De jól vigyázz, mert ezért ám lepontoznak!

2017. dec. 28. 10:46
 27/45 anonim ***** válasza:
66%
Arról mindenesetre érdemes előre tájékoztatni, hogy mire számítson. Én tuti nem indulnék el ilyen időben egy random rokont meglátogatni két gyerekkel, oda-vissza 3 óra buszozással vagy vonatozással, jöjjön el ő, ha kíváncsi ránk.
2017. dec. 28. 11:06
 28/45 anonim ***** válasza:
83%
Azért hazáig vinni nonszensz lenne; az kb Szolnok-Budapest viszonylat, hát nehogymár. Viszont a vasútra vagy a buszpályára kivinném őket.
2017. dec. 28. 11:16
 29/45 anonim ***** válasza:
79%

Ha tömegközlekedéssel haza tud jutni, akkor csak a vonatállomásig/buszpályaudvarig vinném el.

Ezt írtam. Bocsánat, azt nem olvastam el, hogy gyerekek is jönnek. Ebben az esetben hazavinném őket.

2017. dec. 28. 11:21
 30/45 anonim ***** válasza:
74%

Én ezt mindig úgy oldom meg, hogy inkább én megyek vendégségbe, egy gyerekkel, kocsival ahhoz, aki mehezebben mozdul (nincs kocsi, kisebb gyerek vagy több gyerek)

Ez egyetlen esetben nem megoldható, ha épp az új lakásom akarnám megmutatni.

2017. dec. 28. 11:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!