Ha nekem van kocsim, de a vendégségbe hívott rokonnak nincs, illik elvinni kocsival egy darabig?
Szerintem nem gond ha nem viszed el őket egy métert sem.
Sajnos sokan úgy gondolják, hogy a gyerek miatt kötelező.
No és ha nincs gyerekülése, de van autója, akkor menjen el venni két gyerekülést is? Nehogymár.
Engem az idős nagyszülők hordtak oviba a 80-as években, mert a szülők nagyon korán mentek dolgozni. Gyalog mentünk mert kocsi nem volt.
És az idős nagyszülők vittek magukkal vidékre. Kellett hozzá utazni busszal, aztán metróval, aztán vonattal jó sokat, végül még egy fél órát volánbusszal, aztán gyalogolni egy csomót.
Mindezt bőröndökkel, egészen ovis koromtól, télen is meg nyáron is.
13 éves koromtól egyedül mentem.
Nem is értem, aki azt írja, hogy a gyerekek miatt nagyjából kötelező hazavinni őket ha valakinek van autója.
Miért? Nem tud a gyerek járni? Vagy nem tud megállni a lábán a buszon?
Itt írta valaki, hogy ha visz magával gyerekülést a szülő.........
:D :D :D :D :D :D :D :D Itt kész vagyok....
Ez most komoly? Létezik olyan ember, aki másfél órás útra (de akár 10 percesre is) gyerekülést vinne magával, erősen célozva arra, hogy igenis őket haza kell vinni a vendégség végén?
Nem egy csomag zsepiről beszélünk, és alapból is pofátlan dolog lenne.
Igen, sajnos itt nem leszel okosabb.
Alapvetően ha te nem akarod fuvarozni, akkor ne tedd.
De figyelj ez az egész nem kötelező.
Ennyi erővel bárkit fuvarozhatnál akinek nincs autója.
Engem egy csomót szidtak azért a kollégák mert amikor oktatásra jártunk és sokat kellett gyalogolni az épületig, akkor nem fuvaroztam őket.
Holott tök más időben jártunk be, ők mindig később jöttek, voltak vagy nyolcan, és nem is voltunk olyan viszonyban.
De ettől függetlenül mindig visszahallottam, hogy nekem el KELLETT volna őket vinnem.
Volt két olyan nő, szintén munkatárs, akik mindig is utáltak de amikor el kellett menni pár papír kedvéért a város túlfelébe, ott álltak az autóm mellett és kuncsorogtak fuvarért.
NEM kötelező, és NEM elvárható, hogy bárkit bárhova vigyél.
Ahogy érzed.
Aki autóval akar járni, vegyen. Nem ördöglakat, tele vannak az utak autóval, nem luxuscikk.
További szempont az is, hogy a vendégeskedéskor akar-e alkoholt inni a házigazda. A vendég részéről nem illik elvárni, hogy csak azért ne igyon, hogy majd elfuvarozhassa őket akármeddig. De ha sosem szokott inni, akkor itt még mindig felmerül a kérdés, hogy illik-e felajánlania, hogy legalább egy darabon elvigye-e őket. Ha hol iszik, hol nem, és ki akar bújni a fuvarozás alól, akkor igyon, és meg van oldva. ;-)
De a gyerekülés tényleg nagyon fontos szempont, és ha már elég nagyok a gyerekek ahhoz, hogy ne legyen szükségük gyerekülésre, akkor tényleg nem olyan nagy kaland nekik tömegközlekedni.
Viszont még egy szempont, hogy mennyi csomaggal mennek. Ha mondjuk elég sok karácsonyi ajándékot kell cipelnie a felnőttnek, plusz fognia két gyerek kezét, akkor már megintcsak illene felajánlani a fuvart...
Ha időben nem nagy a különbség a legközelebbi pl. metróállomásig meg a hazáig történő fuvarozás között, akkor hazáig illik felajánlani.
Itt nem a vélemény szàmít, hanem a körülmények! Milyen idòsek a gyerekek? Kell neki gy.ülés? Ha nem kell, akkor elviheted, ha nem nagy kitérő, esetleg ha àt kell szàllniuk valahol és sokat vàrni, akkor az àtszàllóhelyig. De nem kötelező, ha nem akarod, nem ajànlod fel.
Ha kell gy.ülés, akkor nem kérdés, hogy nem viheted el őket!
Főleg ha nő: ne kelljen két gyerekkel cipekednie.
"De figyelj ez az egész nem kötelező."
Nagyon jól tudja. Arról kérdezett, hogy hogyan illik.
Ha olyan korúak a gyerekek, hogy még gyerekülésben kellene utaztatni őket, (vagy ülésmagasítóval), és ha csak a vasútállomásig is kiviszed őket, ha igazoltat a rendőr, TÉGED büntet meg, és nem kicsit. (Baromira nem fogja érdekelni, hogy Te csak szívességet teszel a rokonnak).
Szerintem addig kár is feszegetni az illemtani kérdéseket, amíg nem tudjuk, hány évesek a gyerekek. Ha gyerekülésbe vagy ülésmagasítóba valók, nincs mit ragozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!