Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit tegyek ha utálom a sógornőm?

Lánc kérdése:

Mit tegyek ha utálom a sógornőm?

Figyelt kérdés
A vőlegényem nővére orvos és ha kérdezek tőle valamit az egészségemmel kapcsolatban flegmán le koptat. Hogy éljek egy családban egy ilyen emberrel?
2017. dec. 27. 22:01
1 2 3 4 5 6
 41/51 A kérdező kommentje:
Lassan én is csaladtag leszek elvárom hogy ne bunkózzon velem. Én bezzeg viseljem el ahogy velem beszél mert hát ő egy ORVOS és azok mind istennek képzelik magukat!
2017. dec. 28. 20:05
 42/51 anonim ***** válasza:
85%
Na kibújt a szög a zsákból. Féltékeny vagy, tudod ezt általában megérzi a másik ember. Elvárásaid meg nem lehetnek senki felé.
2017. dec. 28. 20:43
 43/51 anonim ***** válasza:
90%

Ha így folytatod, nem leszel családtag.

2017. dec. 28. 20:53
 44/51 anonim ***** válasza:
91%
Most kaptam egy privátot, miszerint f@.szfej vagyok. :D nyilván féltékeny az orvosra aki cikinek érzi, hogy ilyen proli a sógornője és ezért próbálja ignorálni. Süt róla az irigység és a féltékenység. Már értem miért utálja. :D
2017. dec. 28. 20:57
 45/51 anonim ***** válasza:
91%

"Én könyvelő vagyok és nagyon szívesen segítek ezen a téren bármelyik családtagomnak"

Bocs, de én meg sírásó.

:)

2017. dec. 28. 21:14
 46/51 anonim ***** válasza:
91%

"Lassan én is csaladtag leszek elvárom hogy ne bunkózzon velem"

A nyóóóc általánosoddal??

Ha...ha...ha...

2017. dec. 28. 21:20
 47/51 anonim válasza:
5%

29-es válaszoló vagyok. Nem értem miért kell lepontozni, a bunkó megjegyzést pedig végképp nem értem. Nem tudom miért baj, hogy más véleményen vagyok, mint a többi válaszoló. Szerintem a kérdező nem úgy értette, hogy a vacsora közben folyamatosan az emésztési problémáiról és az aranyeréről beszél, csak feltesz egy-egy kérdést, ami szerintem(!) teljesen normális dolog a családi körben.

És még hozzátenném, hogy 8 hete született a kislányom, és mivel édesanyám védőnő, elég sűrűn kérek tőle tanácsot (igen, a szabadidejében). És egy kicsit furcsállanám, ha (az itteni válaszolók mentalitását követve) visszautasítana, hogy ne zaklassam már őt ilyen kérdésekkel, erre való a körzeti védőnő...

Enellett az én sógornőm fodrász, és még anno megkértem, hogy az esküvőre csinálja meg a hajamat. Természetesen egyből elvállalta, ráadásul teljesen ingyen (ő is a szabadidejében!). És azóta is bármikor számíthatok rá.

Na mindegy, én nem meggyőzni akarok senkit, hanem az én szemszögemből rávilágítani egy kicsit, hiszen a mi családunkban ez a szokás és nem hiszem, hogy ez csakis ránk jellemző...

És a kérdésre válaszolva, szerintem próbálj minél kevesebb időt tölteni a sógornőddel ha ennyire utálod. Legyél vele tisztelettudó, de nem kell mindig a közelében lenni. Elvégre nem vele fogsz összeházasodni, hanem az öccsével. És szerintem ne akard elérni, hogy emiatt a vőlegényed is utálja a saját nővérét, mert nyilván nem fogja, sőt inkább rád fog neheztelni emiatt (jogosan).

2017. dec. 29. 11:16
 48/51 anonim ***** válasza:
83%

Nem tudom, hogy most ez kamu kérdés, vagy tényleg ennyire gyerekes vagy.

Te elvárod, hogy ő úgy bánjon veled, mint valami úri nővel a családban, közben te meg fárasztod a hülyeségeivel és elvárod, hogy a személyes orvosod és tanácsadód legyen. Bocs, de ilyen rosszindulatú, gyerekes flegma pi csusszal én sem lennék kedves, főleg, hogy még te követelőzöl. Attól, mert te a testvérével jársz, még nekem a sógornőd nem lesz közeli rokon. Sőt, ha így folytatod, akkor házasság se lesz.....szegény párod, ilyen Hiszti-Krisztit találni...

2017. dec. 29. 13:25
 49/51 anonim ***** válasza:
78%

47, fura is lenne, ha a nagymama nem válaszolna...

Én könyvelő vagyok, előtte a műtétemig ápolónő voltam. Van, akinek szívesen segítek, van, akinek nem. Aki simán elmegy mellettem az utcán egész évben, de május 20-án délben eszébe jut, hogy jajj, hát nem érem el a könyvelőm (aki nyilván nem létezik), megcsinálod-e, és egy kva csokit nem bír hozni, mert hát családtag, minek köszönje meg, azt elküldöm már simán.

De az anyósom testvérét is, akinek csak akkor jutok eszébe, mikor soron kívül időpont vagy recept kéne.

Pedig nálam jószívűbb ember kevés van, nem véletlenül nem fogok sose jól élni abból, amiből más simán.

A sógornő nyilván nem hülye, látja, hogy ingyen tanácsadásra jó, pedig utálja a kérdező.

2017. dec. 29. 13:47
 50/51 anonim ***** válasza:
69%

Esetleg még az is felmerülhet, hogy XY másik arc (elfelejtettem, lusta vagyok visszanézni) kérdésére tudta a választ (ilyen és ilyen orvost keres), a tiedre (amolyan orvos) nem tudott jó választ.

Esetleg mert XY-nak jó az akármilyen is, még ha azon a területen nem is annyira ismer jó orvosokat.

Neked meg nem ajánlana kifogásolhatót, még ha elég sok elég jó szakorvost ismer is a te kérdésedre válaszolva.

Az a fejfájás egy ponton meg kb tényleg húzzál háziorvoshoz kategória, vagy ha nem zavar, dobj egy fájdalomcsillapítót és/vagy egy sört b+, de most komolyan. Még nekem is, pedig én acéliparban tolom.

2017. dec. 29. 22:07
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!