Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit tegyek ha utálom a sógornőm?

Lánc kérdése:

Mit tegyek ha utálom a sógornőm?

Figyelt kérdés
A vőlegényem nővére orvos és ha kérdezek tőle valamit az egészségemmel kapcsolatban flegmán le koptat. Hogy éljek egy családban egy ilyen emberrel?
2017. dec. 27. 22:01
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
84%

Féltékeny vagy rá! Az meg undorító, hogy elvárod a pasidtól, hogy ő is utálja a saját testvérét!

Nagyon kislány vagy még!!

2017. dec. 28. 12:47
 32/51 anonim ***** válasza:
91%

Nekem szegről-végről kapcsolódik a munkám az orvosokéhoz.

Minden családi eseménykor végighallgatom, ahogy valaki kitalálja, hogy ő gyomorrákos, mert fáj a hasa, mondjam meg a töltött csirke mellől, hogy tényleg az-e, illetve rosszindulatú-e, kemoterápiával gyógyítható? Ő ugye nem megy orvoshoz, hiszen itt vagyok én!

Normális-e, hogy a lánya nagyon vérzik menstruációkor? De olyannyira, hogy....(hadd ne írjam le)

Miért fáj a válla/háta/nyaka/lába/képzeletbeli barátjának a feje?

A kedvencem az, amikor utána olvasnak a neten és ő tudja mi a saját baja és tőlem vár megerősítést, mert 2 tünet ráillik a 800 közül. Persze mindegyik valami szörnyűséges, egész életet megnyomorító, halálos.

Engem hívnak fel, ha a kisgyereknek hasmenése van és nem tudja eldönteni, hogy kiszáradt-e... Csak 3,5 órányira lakok tőle kocsival (nekem még jogsim sincs). Arra a megjegyzésemre, hogy itassa sok vízzel és ha ennyire aggódik vigye be az ügyeletre, arra sértődötten az a válasz, hogy ezt ő is tudja, de én mondjam meg mi a baja! Többi kollégám is erre panaszkodik, hogy ugyanez a helyzet úgy, hogy mi még csak orvosok se vagyunk, csak haloványan kapcsolódik a munkakör (nem ápoló). Én megértem a flegma lekoptatást is néha. Bár én már csak monoton hangon le szoktam darálni, hogy menjen a háziorvosához, NEKI mesélje el és kérjen beutalókat a megfelelő helyekre.

2017. dec. 28. 12:50
 33/51 anonim ***** válasza:
98%
Nem kell vele együtt élned, nem ő a vőlegényed.
2017. dec. 28. 13:03
 34/51 A kérdező kommentje:
Pár hónappal ezelőtt kértem tőle tanácsot tud e valami jó nőgyógyászt, nem írt vissza. Tegnap este pedig azt kérdeztem hogy vajon miért fáj egy pontban a fejem több napig. Mire flegmán csak annyit válaszolt hogy nem tudom mitől fáj a fejed... De ha bárki más kérdez tőle ilyesmit készséggel segít. Tegnap is például a párom haverja kérdezte tud e jó neurológust és tök udvariasan beszélt vele.
2017. dec. 28. 13:54
 35/51 anonim ***** válasza:
93%

De látatlanba mégis honnan tudná szerinted, hogy neked egy ponton mitől fáj a fejed? Ha meg mondott volna rá 10 lehetséges opciót, akkor meg azért puffognál, mert nem állított fel pontos diagnózist az ebédlőasztalnál? Arról nem is beszélve, hogy gondolom neki is van külön szakterülete, így ő sem tud mindenről mindent.

Nagyon gyerekes vagy. Nekem is vannak orvos ismerőseim, és több is mesélte, hogy már megbánta, hogy az elején válaszolgatott a rokonság kérdéseire, mert most már természetesnek veszik, hogy nekik ingyen rendel, meg minek menjenek orvoshoz, ha ott van a családban XY. Gondolom a sógornőd is még az elején leépített, hogy nehogy az legyen, hogy akármilyen kínod van, mindig hozzámész, természetesen rendelési időn kívül.

2017. dec. 28. 16:59
 36/51 anonim ***** válasza:
92%

A leírt dolgok alapján egyáltalán nem értem, miért gyűlölöd őt ennyire. A párod meg csak nem fogja a saját nővérét megutálni a hisztid miatt, ezt te sem gondolod komolyan....

Ha én orvos lennék, én is utálnám azt, hogy ha a családommal akarnék lenni, vagy egyszerűen nyugalmat akarnék, akkor ott terem egy (tágabb értelemben vett) rokon, és elkezd betegségekről, egészségügyi dolgokról kérdezni. Nagyon fárasztó tud ez ám lenni, ha hiszed ha nem. Főleg ha valakinek már elege van az állandó hipochonder páciensekből. Az ilyen gyerekes kérdésekkel, mint hogy "miért fáj a fejem 1 pontban" a háziorvos ugyanúgy nem tud mit kezdeni. A sógornőd meg gondolom nem akart este wégighallgatni az egész kórképet meg kikérdezni, hogy miért, mikor, lehet a nyakad, stb. Ha nagy a baj, persze, hogy segít a családtagoknak. De ha nincs semmi, akkor bunkóság elvárni tőle, csak azért mert orvos, hogy munkaidőn kívül "rendeljen" neked.

2017. dec. 28. 17:38
 37/51 anonim ***** válasza:
93%
Te hülyeséget kérdeztél, a másiknak értelmes kérdése volt. Nagyon nagy különbség.
2017. dec. 28. 18:05
 38/51 anonim ***** válasza:
89%

"Pár hónappal ezelőtt kértem tőle tanácsot tud e valami jó nőgyógyászt, nem írt vissza."

"Tegnap is például a párom haverja kérdezte tud e jó neurológust és tök udvariasan beszélt vele."

Talán azért, mert a párod haverja nem családtag, és vele nem kell számolni, hogy vérszemet kap és a sógornődet saját bejáratú orvosként fogja kezelni. Veled viszont gyakran találkozik gondolom, így veled már körültekintőbb.

Valamint neten ugyanúgy utána tudsz nézni, hogy milyen nőgyógyászok vannak a környékeden. Az is lehet, hogy a sógornőd ismer jó neurológusokat, de nőgyógyászokat egyet sem, mert a szakterülete nagyon nem oda tartozik.

Viszont azután, hogy emiatt, meg a bugyuta fejfájós kérdésed miatt kijelented, hogy utálod a sógornődet, én is átmennék bunkóba, akárhányszor meglátlak.

2017. dec. 28. 18:47
 39/51 anonim ***** válasza:
82%

:D előttem van, ahogy a karácsonyi asztal körül ül a család és te ecseteled, hogy már 3.napja híg a székleted és nem múlt el a kelés a seggedről.

Gondolom nem akarja, hogy folyamatosan a baromságaiddal zaklasd a SZABADIDEJÉBEN, erre van a háziorvos.

2017. dec. 28. 18:59
 40/51 anonim ***** válasza:
90%

"folyamatosan a baromságaiddal zaklasd a SZABADIDEJÉBEN, erre van a háziorvos"

:))

Nem, a háziorvos se arra van, hogy folyamatosan a baromságaival zaklassa, ráadásul a háziorvos szabadidejében. ;-)

2017. dec. 28. 19:51
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!