Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Kisgyerek vs dohányzó nagyi,...

Kisgyerek vs dohányzó nagyi, mit tegyek?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy a kislányom épphogy elmúlt egy éves, és édesanyám mondogatja, hogy mostmár mi is mehetnénk hozzájuk, ne csak ők hozzánk. Ezzel nincs is semmi baj, anyósoméknál is jártunk már többször, stb... csak az a gond, hogy az én anyukám dohányzik, és sajnos a lakásban teszi ezt. Én nem akarok ez a “burokban nevelem a gyerekem”-anyuka lenni, soha nem vártam teljes kézfertőtlenítést a látogatóktól stb, de azért a full dohányfüstös lakásba sem akarom bevinni. Illetve nem “nem akarom”, hanem nem fogom.

Próbáltam finoman tálalni anyámnak, hogy oké megyünk, de szeretném, ha egy alapos szellőztetés előzné meg a dolgot, ill. az ottlétünk alatt örülnék, ha kimenne cigizni.

Erre anyám teljesen kiakadt, miszerint én xarul nevelem a gyereket, nem kell mindentől elzárni, különben immunrendszere sem lesz “szerencsétlennek”, és különbenis mi is felnőttünk anno dohányzó lakásban, és nincsen semmi bajunk...

Utóbbi valóban tény, de szerintem utólag a franc se tudja már megmondani, mit ártott/nem ártott nekem és a bátyámnak a nonstop cigifüst...

A lényeg, hogy most nem igazán tudom, mit kellene tennem, valahol látom anyukám igazát is, tényleg felnőttünk, stb..., de ha belegondolok, hogy anyám ott pöfékel majd a lányom mellet, kivagyok a gondolattól is (mindezt úgy, hogy sajnos én is dohányoztam, amíg megtudtam, hogy babát várok...)

A kérdésem az, hogy ki mit tenne, hogy reagálna a helyemben, de ha van itt dohányzó nagyi, anyós, após, az ő véleményükre is őszintén kíváncsi lennék.

2017. nov. 29. 15:21
1 2 3 4
 31/32 A kérdező kommentje:

Huh, köszönöm a sok-sok választ, bocsi, de nem tudok mindegyikre egyenként reagálni.

Sajnos a helyzet változatlan, amit a 17-es válaszoló írt, ugyanaz van itt is... nem tudok rá hatni, amit ő gondol, az úgy van és kész... :(

Mindenesetre örülök a válaszoknak, mert megerősített abban, hogy nem én vagyok egy utolsó xarszemét, ha nem viszem így át a lányomat - márpedig nem viszem. Igazából így utólag belegondolva erre volt szükségem; a megerősítésre, hogy nem (anyám szerint) valami beleképzelt kis hülyeség miatt “lázadok”, hanem jogosan.

Köszönöm a válaszokat! :) (megy a zöld mindhez)

2017. dec. 8. 14:53
 32/32 anonim válasza:
Nálunk anyós dohányzik benn nem kevését és borzalmas. Ő elvileg kiszellőztet és nem gyujt rá amíg ott vagyunk ami sajnos több nap mert messze laknak. Mindig is utaltam cigit de mióta gyerekek igyekszem jo ritkán arra járni...egyreszt a nem gyujt rá amíg ott vagyunk értsd. Amikor épp látjuk ha már másik szobában vagyunk kicsit akkor máris igen. A gyerek és mindenünk büdös miután hazajövünk mosók éjjel nappal...a gyerek volt hogy befulladt éjjel pedig totál egészséges elvileg...botrany aki meg unoka kedvéért se képes erre az egy önző majom.
2023. nov. 1. 21:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!