Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Kisgyerek vs dohányzó nagyi,...

Kisgyerek vs dohányzó nagyi, mit tegyek?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy a kislányom épphogy elmúlt egy éves, és édesanyám mondogatja, hogy mostmár mi is mehetnénk hozzájuk, ne csak ők hozzánk. Ezzel nincs is semmi baj, anyósoméknál is jártunk már többször, stb... csak az a gond, hogy az én anyukám dohányzik, és sajnos a lakásban teszi ezt. Én nem akarok ez a “burokban nevelem a gyerekem”-anyuka lenni, soha nem vártam teljes kézfertőtlenítést a látogatóktól stb, de azért a full dohányfüstös lakásba sem akarom bevinni. Illetve nem “nem akarom”, hanem nem fogom.

Próbáltam finoman tálalni anyámnak, hogy oké megyünk, de szeretném, ha egy alapos szellőztetés előzné meg a dolgot, ill. az ottlétünk alatt örülnék, ha kimenne cigizni.

Erre anyám teljesen kiakadt, miszerint én xarul nevelem a gyereket, nem kell mindentől elzárni, különben immunrendszere sem lesz “szerencsétlennek”, és különbenis mi is felnőttünk anno dohányzó lakásban, és nincsen semmi bajunk...

Utóbbi valóban tény, de szerintem utólag a franc se tudja már megmondani, mit ártott/nem ártott nekem és a bátyámnak a nonstop cigifüst...

A lényeg, hogy most nem igazán tudom, mit kellene tennem, valahol látom anyukám igazát is, tényleg felnőttünk, stb..., de ha belegondolok, hogy anyám ott pöfékel majd a lányom mellet, kivagyok a gondolattól is (mindezt úgy, hogy sajnos én is dohányoztam, amíg megtudtam, hogy babát várok...)

A kérdésem az, hogy ki mit tenne, hogy reagálna a helyemben, de ha van itt dohányzó nagyi, anyós, após, az ő véleményükre is őszintén kíváncsi lennék.

2017. nov. 29. 15:21
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
93%

Eleve azt nem értem, hogy képes valaki abban a helységben dohányozni ahol él, fúúúj :(

Én már arra is allergiás vagyok, ha a férjem az erkélyen cigizik, bejön, kezet mos és még mindig érzem rajta a bűzt.

Evidens, hogy nem vinném sehová a gyerekem ahol lakásban dohányoznak, őszintén szólva, én magam se szívesen mennék ilyen helyre még akkor is, ha a saját anyámról lenne szó.

Intelligens ember felfogja, hogy teljesen normális amit kérsz, kérdező.

2017. nov. 29. 16:05
 12/32 anonim ***** válasza:
100%

Én dohányzom, de sose dohányoznék a lakásban.

Még egyedül sem. Pláne nem úgy, hogy olyanok vannak ott, akik nem dohányoznak, főleg kisgyerekek.

Nem véletlenül nem lehet már zárt terekben (étterem, munkahely, stb.) dohányozni.

Anyukád olvasson egy kicsit a passzív dohányzásról.

2017. nov. 29. 16:05
 13/32 anonim ***** válasza:
95%
Elképesztő, hogy a gyerek kedvéért sem képes ennyit megtenni. Mennyibe telne kiszellőztetni meg kimenni cigizni? Én nem vinném így oda az tuti, már csak azért sem mert én sem dohányzom és undorodom is a cigifüsttől.
2017. nov. 29. 16:18
 14/32 anonim ***** válasza:
100%

1. Semmi esetre sem vinnén oda a gyereket, amíg nem hajlandó kiszellöztetni a lakást, és amíg ott vagytok, kinn dohányozni.

2. Magadon észreveheted a káros hatását annak, hogy úgy nöttetek fel, ugyanis részben ezért szoktál rá te is - a rossz példa ragadós!

3. Az, hogy kinek lesz baja és kinek nem, elöre nem megmondható, van, akinek a napi 3 doboz sem okoz bajt és van, akinek elég a passzív dohányzás a tüdörákhoz. A gyerek érdekében nem kockáztatnék semmi esetre sem.

4. A dohányzás éppen nem az a kategória, ami az immunrendszert fejleszti, éppen ellenkezöleg!

5. Ha anyukádnak nem tetszik, akkor kénytelen lesz beletörödni, hogy nem mentek hozzá - és ebböl ne engedj semmi esetre sem!

2017. nov. 29. 16:23
 15/32 anonim ***** válasza:
100%
Csatlakoznék az előzőekhez: nem vinném dohányos helyre (azt nem tiltanám meg, hogy jöjjön, de persze megkérném, hogy nálam ne dohányozzon.)
2017. nov. 29. 16:27
 16/32 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ALAP hogy NEM DOHÁNYZUNK LAKÁSBAN! Nejemmel mindketten dohányzunk...az erkélyen.
2017. nov. 29. 16:29
 17/32 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk ugyan még nincs gyerekünk, de anyósom is ilyen felfogású, mint anyukád. Férjével mind a ketten láncdohányosok és nincs az az isten, hogy kimenjenek a lakásból rágyújtani. Van, hogy az ágyból se kelnek fel, ott fekszenek ruhástól. Két gyerek van, egy 6 és egy 11 éves (páromat az apja nevelte), de szörnyű látni, ahogy ki-be áramlik a gyerekek száján a füst, mikor beszélnek. Ráadásul én soha nem dohányoztam, a szagától is hányingert kapok már az utcán is, párom sem cigizik. Egyik látogatáskor, mikor már vágni lehetett volna a füstöt megkérdeztem, hogy nyithatok e ablakot. Válasz a következő. "Nem, mert kimegy a meleg/bejön a bogár (attól függ, milyen évszak van), amúgy se legyünk már ilyen finnyásak, egy kis füstbe nem halunk bele." (Édesapám tüdőrákban halt meg és ezt tudják is.) Alapból ritkán járunk hozzájuk, de párommal már megbeszéltük, hogy ha gyerekünk lesz akkor biztos nem visszük oda. Ő is állítja, hogy nem olyan káros ez, mint mondják, meg az ő gyerekeinek sincs baja, pedig a terhességeket is végig dohányozta. (Mind a három gyerekének volt valami légzőszervi panasza pici korában, ami miatt kórházba került, plusz párom epilepsziás és mindenre allergiás. Igaz nincs bizonyítva, hogy a cigitől.)

Én a helyedben biztos nem vinném oda. Mondd el neki, hogy mi az oka és vagy megérti vagy nem. Ha nem akkor menjen továbbra is ő hozzátok.

2017. nov. 29. 16:30
 18/32 anonim ***** válasza:
66%

Erre a kérdésre mindenki a saját élete alapján reagál. De ez a ti életetek.

Én megbeszélném mikor megyünk, megkérném anyut előtte szellőztrssen egy nagyot. Ha meg már ott vagytok, egy cigit csak el tud szívni valahol( másik szoba, konyha). Addig a gyerkőc is pihen egy kicsit, ti meg bedzélgessetek. Hátha ráérez az " ízére"

2017. nov. 29. 16:47
 19/32 anonim ***** válasza:
100%
Mert anyád azt hiszi a cigifüsttől majd immunrendszere alakul a gyereknek?? Nem. A passzív dohányosok jobban megszívják mint az aktívak. Nincs igaza anyádnak sőt én nem is lennék képes úgy dohányozni hogy tudom hogy a gyermekeim egészségét tönreteszem vele.
2017. nov. 29. 16:54
 20/32 Unikornispata ***** válasza:
86%
10-eshez kapcsolódnék,tényleg nagyon be fog büdösödni a manóka is.Én ha hazamegyek illatosan,biztos,hogy füstösen jövök vissza.Szörnyű.Egyből hajmosás,fürdés,ruhacsere...
2017. nov. 29. 16:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!