Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Kisgyerek vs dohányzó nagyi,...

Kisgyerek vs dohányzó nagyi, mit tegyek?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy a kislányom épphogy elmúlt egy éves, és édesanyám mondogatja, hogy mostmár mi is mehetnénk hozzájuk, ne csak ők hozzánk. Ezzel nincs is semmi baj, anyósoméknál is jártunk már többször, stb... csak az a gond, hogy az én anyukám dohányzik, és sajnos a lakásban teszi ezt. Én nem akarok ez a “burokban nevelem a gyerekem”-anyuka lenni, soha nem vártam teljes kézfertőtlenítést a látogatóktól stb, de azért a full dohányfüstös lakásba sem akarom bevinni. Illetve nem “nem akarom”, hanem nem fogom.

Próbáltam finoman tálalni anyámnak, hogy oké megyünk, de szeretném, ha egy alapos szellőztetés előzné meg a dolgot, ill. az ottlétünk alatt örülnék, ha kimenne cigizni.

Erre anyám teljesen kiakadt, miszerint én xarul nevelem a gyereket, nem kell mindentől elzárni, különben immunrendszere sem lesz “szerencsétlennek”, és különbenis mi is felnőttünk anno dohányzó lakásban, és nincsen semmi bajunk...

Utóbbi valóban tény, de szerintem utólag a franc se tudja már megmondani, mit ártott/nem ártott nekem és a bátyámnak a nonstop cigifüst...

A lényeg, hogy most nem igazán tudom, mit kellene tennem, valahol látom anyukám igazát is, tényleg felnőttünk, stb..., de ha belegondolok, hogy anyám ott pöfékel majd a lányom mellet, kivagyok a gondolattól is (mindezt úgy, hogy sajnos én is dohányoztam, amíg megtudtam, hogy babát várok...)

A kérdésem az, hogy ki mit tenne, hogy reagálna a helyemben, de ha van itt dohányzó nagyi, anyós, após, az ő véleményükre is őszintén kíváncsi lennék.

2017. nov. 29. 15:21
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
89%
Én nem látom anyukád igazát, így nem esne nehezemre nyíltan megmondani, hogy kösz, de nem viszem. Az hab a tortán, hogy kritizál is.
2017. nov. 29. 15:26
 2/32 anonim ***** válasza:
89%
Annyit igazán megtehetne az anyud,hogy alaposan kiszellõzteti a lakást és amig az unoka ott van,addig nem gyujt rá vagy kimegy füstölni ha van rá lehetõsége.En is dohányzom, de nem a lakásban, és igyekszem mindenkit megóvni a füsttõl.
2017. nov. 29. 15:29
 3/32 anonim ***** válasza:
94%

Èn néha dohányzok, apósom lánc dohányos.

De lakásban senki nem dohányzik. Ès apósom habár autójában dohányzik, de ha van utasa mellette(anyósom vagy akármelyik családtag) akkor soha sem dohányzik.

Èn elvárom, hogy se ott ahol én vagyok se ahol a gyerekek vannak ne dohányozzon senki zárt térben.

Kint nem érdekel. Kerti partin én is dohányzok a gyerekek elött, és akár egy étterem kerti részén is, de zárttérben nem.

2017. nov. 29. 15:31
 4/32 anonim ***** válasza:
87%
Nem vinném oda, a dohányfüst káros, igen, mi is, abban nőttünk fel, de egyáltalán nem biztos, hogy nem kárositott minket, csak azért mert a nyolcvanas években sokan xartak rá, hogy dohányfüst van, attól még nagyon is káros az.
2017. nov. 29. 15:31
 5/32 anonim ***** válasza:
28%
Amíg nem volt ez as dohányzás elleni nagy hisztéria, nem csak a lakásban, de a munkahelyeken, éttermekben, kórházban, még a kismamák is dohányoztak és nem lettek tömegesen betegek az emberek. Nem egészséges, de nem is olyan káros, ahogyan mondják. Legalább annyira káros a levegőben levő szennyeződés, a szmog, vagy az ételekben levő adalékanyagok.
2017. nov. 29. 15:34
 6/32 anonim ***** válasza:
95%
Dohányzó nagyi vagyok, de sem nálam, sem másnál nem gyújtok rá lakásban.
2017. nov. 29. 15:35
 7/32 anonim ***** válasza:
89%
Én teljesen megértelek, mert magam sem szívesen megyek be dohányos lakásba, de főleg nem vinnék oda egy gyereket. Nem tudom, hogy lehetne megoldani a dolgot, szerintem anyukás juszt sem fog engedni a dologból, de szurkolok, hogy dűlőre jussatok! :)
2017. nov. 29. 15:43
 8/32 anonim ***** válasza:
94%
Ahogy télen is ráadod a sapkát a gyerekre, ugyanolyan természetes, de valójában ötször fontosabb, hogy ne tedd ki dohányfüstnek. Főleg ilyen fiatalon. Szóval nem érdekelne, mit mond, nem vinném be a lakásba.
2017. nov. 29. 15:45
 9/32 A kérdező kommentje:

#1 Hát ez az, hogy lehet, hogy ez lesz belőle, de nem ezt akarom... :/

#2 Pont erre gondoltam én is, se többre, se kevesebbre. Nem vagyok egy megrögzött bagóellenes, nekem sem volt egyszerű letenni, és a férjem pl. a mai napig dohányzik... de ő is kint teszi ezt (és a gyerek miatt kezet is mos utána, bár erre külön nem kértem, de ő is érzi, hogy büdös).

#3-#4 Totál egyetértek, kint letojom, ki dohányzik és ki nem, csak ne akarják bezárni a gyereket a füstbe...

#5 Ezt is tudom, és ex-dohányosként meg is értem, csak emellett úgy érzem, nem szükséges, és nem akarom plusz káros dolgoknak kitenni a gyerekem. Mindenesetre köszönöm a választ, pont a dohányos szemszögre vagyok kíváncsi.

(Mindenkinek megy a zöld)

2017. nov. 29. 15:46
 10/32 anonim ***** válasza:
95%
Leírták a káros hatását a többiek. Én csak annyit tennék hozzá hogy milyen büdös lesz tőle a gyereked. A ruhája, haja. Ha ti otthon nem dohányoztok vagy bent nem akkor baromira fogjátok érezni hogy büdi a gyerek. Amúgy neked van igazad.
2017. nov. 29. 15:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!