Kisgyerek vs dohányzó nagyi, mit tegyek?
A helyzet az, hogy a kislányom épphogy elmúlt egy éves, és édesanyám mondogatja, hogy mostmár mi is mehetnénk hozzájuk, ne csak ők hozzánk. Ezzel nincs is semmi baj, anyósoméknál is jártunk már többször, stb... csak az a gond, hogy az én anyukám dohányzik, és sajnos a lakásban teszi ezt. Én nem akarok ez a “burokban nevelem a gyerekem”-anyuka lenni, soha nem vártam teljes kézfertőtlenítést a látogatóktól stb, de azért a full dohányfüstös lakásba sem akarom bevinni. Illetve nem “nem akarom”, hanem nem fogom.
Próbáltam finoman tálalni anyámnak, hogy oké megyünk, de szeretném, ha egy alapos szellőztetés előzné meg a dolgot, ill. az ottlétünk alatt örülnék, ha kimenne cigizni.
Erre anyám teljesen kiakadt, miszerint én xarul nevelem a gyereket, nem kell mindentől elzárni, különben immunrendszere sem lesz “szerencsétlennek”, és különbenis mi is felnőttünk anno dohányzó lakásban, és nincsen semmi bajunk...
Utóbbi valóban tény, de szerintem utólag a franc se tudja már megmondani, mit ártott/nem ártott nekem és a bátyámnak a nonstop cigifüst...
A lényeg, hogy most nem igazán tudom, mit kellene tennem, valahol látom anyukám igazát is, tényleg felnőttünk, stb..., de ha belegondolok, hogy anyám ott pöfékel majd a lányom mellet, kivagyok a gondolattól is (mindezt úgy, hogy sajnos én is dohányoztam, amíg megtudtam, hogy babát várok...)
A kérdésem az, hogy ki mit tenne, hogy reagálna a helyemben, de ha van itt dohányzó nagyi, anyós, após, az ő véleményükre is őszintén kíváncsi lennék.
Teljes mértékben igazat adok neked.
Én alapból nem szeretem a cigit, de ha már valaki szívja, akkor azt tegye kint, ne pedig bent.
A kisgyerekre pedig káros, mert hiába szellőztet ki, a káros anyagok azért lerakódnak szerte a lakásban.
22/N
"Mekkora egy tirpák tanitó néni lehet nem elég hogy a szülei ilyen nem törődöm sz@rzsákok, de még a tanár is kibeszéli a háta mögött, minthogy szólna a védőnőnek vagy vmi illetékesnek, hogy nézzen utána a családnak...szegény kis lány"
A tanitónö nem kibeszélte, hanem otthon a saját családjának említette meg, név nélkül.
A védönönek meg minek kellene szólni?
A családnak hiába néznek utána, mindkét szülö dolgozik, a lakásban rend van, a gyerekeknek kaja van, fogallkoznak velük, az egyedüli gond, hogy benn cigiznek - és ezt senki nem tilthatja meg nekik, sema védönö, sem más valaki.
tegnap 23:53-as: senki nem állította, hogy ez rendben van - söt éppen ellenkezöleg -, de ettöl még sem a védönö, sem a gyámhatóság nem tehet ellene.
A szülö meg azért "nézi el", mert észre sem veszi - ugyanis ha az egész lakás büzlik, mert folyamtosan benn cigiznek, akkor nekik ez a természetes.
Ez ugyanolyan, mint amikor a dohányos cigi után fogat mos és azt hiszi, ezzel megszünt a büdössége, csak mert ö nem érzi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!