Szerintetek kinek van igaza?
Férjemmel van egy 5 hónapos kislányunk. Pár éve miután lediplomáztam kaptam egy elég jól fizető állást Most CSED-en vagyok itthon a lánykámmal, majd később GYED-en. Mindkettő szép összeg (plusz családi pótlék és adókedvezmény), a GYED-em is maximális lesz. Azt a pénzt, ami hónap végén megmarad beteszem egy számlára a Lányomnak, egyrészt vésztartalék, másrészt jól fog jönni a babámnak, amikor már nagy lesz.
Itt jön a képbe sógornőm (férjem húga), aki teljesen az ellentétem. Elherdálta az örökséget, amit a szülőktől kapott, így most csak albérletben lakik a pasijával. A csaj nem dolgozik, amit a férje keres az meg gyakorlatilag elmegy a hitelre. Nemrég derült ki, hogy terhes, most olyan 20 hetes lehet. Rögtön mondta boldogan, hogy milyen szerencséjük van hogy mire megszületik a babájuk (aki szintén kislány)mi babánk kinőtte a dolgokat és megkaphatják ők. Hát egyrészt a nagyobb dolgokat (babakocsi, kiságy, fejlesztőjátékok, ágyneműk) nem fogja kinőni 10 hónaposan, másrészt nem fogom odaadni. Én keményen dolgoztam a gyerekvállalás előtt, hogy mindezt megadhassuk a gyermekünknek. Tegnap itt voltak sógornőjék és persze férjem elkótyogta, hogy nekem mennyi CSED-em és mennyi van a bankszámlán. Erre sógornő rögtön rákapott, hogy akkor azt az összeget hagy kapják meg és abból bevásárolnak. Mivel én nem akarom a mi baba dolgainkat odaadni nekik. Természetesen fogok venni újonnan ruhákat, pelenkát stb. ajándékba a kis leendő unokatesónak, de azért azt ne várják már, hogy a koplett több százezres babaszobát átadjuk vagy a több hónapos összegyűlt pénzt a bankszámlán. Se köpni, se nyelni nem tudtam, aztán nagyon csúnyán összevesztünk, mert szerinte a CSED a gyerek miatt jár, tehát apukájé is és a férjem adna nekik egy kis pénzt, hogy egyenesbe jöjjönek. Ez igaz, viszont ha én is olyan ingyenélő lennék mint a sógornő akkor most én se kapnék csak 25 ezres GYES-t. Nagyon dühös vagyok rá! Ha adnánk pénzt biztos egy fillért nem látnánk vissza, mert albérletben gyerek mellett nem tudnak majd spórolni ha eddig se tudtak. Sógornő meg mondta, hogy nem fog dolgozni, most terhesen meg majd gyerekkel meg pláne nem. Szóval a kérdés, hogy van joga sógornőmnek és a férjemnek beosztani azt a pénzt, amit a babám miatt és a munkám alapján kapok?
Köszönöm az ötleteket. Valóban jobb ha mi vesszük meg a dolgokat és akkor a szállítás is megoldva, mert el tudjuk nekik vinni kocsival. Még bababolti utalványra gondoltam, azt is csak a babára tudják költeni.
Ma este fog menni a főbérlő, szóval még nem beszéltek semmit. Mindig így hónap elején megy és este, mert ő is dolgozik.
Az szép, hogy ruhákkal meg ilyenekkel megtámogatjátok őket, de én egy petákot sem adnék nekik készpénzben. Semmi garancia nincs arra, hogy a gyerekre költik. Utána meg majd ismét jönnek sírni, hogy még mindig nincs semmije a gyereknek, de az 50 ezer forintból sincs már semmi. Megértem a férjed, hogy már csak ők vannak ketten egymásnak, de az ilyen szintű felelőtlenségre és követelőzésre ez nem indok. Nem ti tehettek róla, hogy a sógornőd egy felelőtlen, naplopó idióta, aki elvárja, hogy mindenki eltartsa a pi csáját, már bocs. A gyerekvigyázásra is kijelentette, hogy ő nem fog elmenni dolgozni.
A segítség után én nem adnék nekik semmit. Max ünnepekkor valami kisebb dolgot CSAK a gyereknek! Oldják meg a problémájukat maguk, felnőtt emberek. Nem más pénztárcájára kell gyereket szülni, mert ők szemmel láthatóan ezt csinálták.
Ezt most kell elfojtani, különben a fejetekre nőnek, és nem lesz megállás. Akármi kínjuk lesz, nem fognak megoldást keresni, hanem egyből rohanni fognak hozzátok, hogy segítsétek ki őket, mert a rokonok fejése egyszerűbb, mint elmenni dolgozni.
Igazából az ilyeneknek az a legnagyobb segítség, ha nem segít nekik senki.
Ismerősi körömben is volt ilyen. Kipottyantották a nagy semmire a gyereket, majd nekiálltak kuncsorogni mindenért a rokonoknál. Miután mindenki rájuk vágta az ajtót (nem akart egyikük sem dolgozni), rájöttek, hogy muszáj lesz elmenni dolgozni, ha nem akarnak a gyerekkel együtt éhen dögleni. Nagy nehezen azért elindultak egy úton, ma már mindketten dolgoznak, és nevelik a gyereket.
Szerintem nálatok is ez lenne a legjobb. A gyerek kap néha egy-két dolgot, de ők semmit. Amint nagyon szűkös lesz a megélhetés, valamit muszáj lesz tenniük, mert titeket nem tudnak megfejni.
Természetesen neked van igazad. Segítenék nekik ruhákkal, baba dolgokkal néha, a többit oldják meg maguk. Mindenki a saját kontójára szüljön!
Nekem innen a távolból is ég helyettük az arcom. Egyszerűen felfoghatatlan, hogy lehet valakinek ilyen vastag bőr a képén.
Nem adnék nekik pénzt és ha szóvá tennék, úgy helyre tenném őket, csak pislognának. Menjenek el szépen dolgozni, az apuka is vállalhat extra munkát, ha ennyire sz*rban vannak, sőt, a sógornő is elmehet pár órában, amíg lehet.
Engem nagyon meglep, hogy itt ilyen vita egyáltalán ki tudott alakulni ebben a kérdésben. Számomra - szintén jól kereső nőként - tökéletesen egyértelmű, hogy ami pénzt én és a fejemre félreteszünk, ahhoz a sógornőnek pontosan 0 köze van. Kérni lehet, elvárni nem. És én speciel egy büdös petákot se adnék egy ilyen semmirekellő lusta dögnek. Takarodjon dolgozni, ha százezres babakocsit szeretne.
A baba kinőtt cuccait és a nem túl drága dolgokat odaadnám, de semmit, ami 10ezer forintnál többe került. Ha nem akarok második gyereket akkor is eladom és a gyerekemre fordítom, nem pedig elosztogatom életképtelen idiótáknak.
A vagyonközösségről meg annyit, hogy nem azt jelenti, hogy a vagyon feléről önkényesen dönt X vagy Z ember. Jogilag talán igen, de érzelmileg semmiképp. Egy ilyen döntést meg kell beszélni és őszintén nem látom, hogy a férjnek egy csepp esze is van, akkor miért szállna szembe a felesége íratlan vétó jogával ami a közös pénz herdálását illeti.
Kedves kérdező én egy fillért nem adnék olyan személynek aki nem dolgozik és ingyen én és a férjemnek a pasijának a pénzéből él.
Teljesen jogos amit mondasz nem érdemli meg a pénzt és te Keményen meg dolgoztál érte. Ez a te pénzed És te vásároltál be te gyűjtötted ezt a pénzt.
A pofám leszakadna hogy ha megjegyezné nekem. azt mondoná hogy add oda a babaruhákat a baba ágyat meg mindent. Meg van pénzed.
Elküldeném vissza ahonnét jött.
Nyugodtan megmondhatod neki ezt. dolgozz meg a pénzedért és ne könyörögj másoknak.
Ne is keresd. És mond meg a férjednek hogy nem adtok semmit.
Főleg egy ingyenèlő embernek nem.
Azt a pénzt sosem látnád vissza.
És a jövőben még lehet babád Szóval felejtsd el hogy oda adnád neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!