Szerintetek kinek van igaza?
Férjemmel van egy 5 hónapos kislányunk. Pár éve miután lediplomáztam kaptam egy elég jól fizető állást Most CSED-en vagyok itthon a lánykámmal, majd később GYED-en. Mindkettő szép összeg (plusz családi pótlék és adókedvezmény), a GYED-em is maximális lesz. Azt a pénzt, ami hónap végén megmarad beteszem egy számlára a Lányomnak, egyrészt vésztartalék, másrészt jól fog jönni a babámnak, amikor már nagy lesz.
Itt jön a képbe sógornőm (férjem húga), aki teljesen az ellentétem. Elherdálta az örökséget, amit a szülőktől kapott, így most csak albérletben lakik a pasijával. A csaj nem dolgozik, amit a férje keres az meg gyakorlatilag elmegy a hitelre. Nemrég derült ki, hogy terhes, most olyan 20 hetes lehet. Rögtön mondta boldogan, hogy milyen szerencséjük van hogy mire megszületik a babájuk (aki szintén kislány)mi babánk kinőtte a dolgokat és megkaphatják ők. Hát egyrészt a nagyobb dolgokat (babakocsi, kiságy, fejlesztőjátékok, ágyneműk) nem fogja kinőni 10 hónaposan, másrészt nem fogom odaadni. Én keményen dolgoztam a gyerekvállalás előtt, hogy mindezt megadhassuk a gyermekünknek. Tegnap itt voltak sógornőjék és persze férjem elkótyogta, hogy nekem mennyi CSED-em és mennyi van a bankszámlán. Erre sógornő rögtön rákapott, hogy akkor azt az összeget hagy kapják meg és abból bevásárolnak. Mivel én nem akarom a mi baba dolgainkat odaadni nekik. Természetesen fogok venni újonnan ruhákat, pelenkát stb. ajándékba a kis leendő unokatesónak, de azért azt ne várják már, hogy a koplett több százezres babaszobát átadjuk vagy a több hónapos összegyűlt pénzt a bankszámlán. Se köpni, se nyelni nem tudtam, aztán nagyon csúnyán összevesztünk, mert szerinte a CSED a gyerek miatt jár, tehát apukájé is és a férjem adna nekik egy kis pénzt, hogy egyenesbe jöjjönek. Ez igaz, viszont ha én is olyan ingyenélő lennék mint a sógornő akkor most én se kapnék csak 25 ezres GYES-t. Nagyon dühös vagyok rá! Ha adnánk pénzt biztos egy fillért nem látnánk vissza, mert albérletben gyerek mellett nem tudnak majd spórolni ha eddig se tudtak. Sógornő meg mondta, hogy nem fog dolgozni, most terhesen meg majd gyerekkel meg pláne nem. Szóval a kérdés, hogy van joga sógornőmnek és a férjemnek beosztani azt a pénzt, amit a babám miatt és a munkám alapján kapok?
#20-as köszönöm szépen, nagyon kedves vagy. Csak közlöm, hogy a szüleim még élnek és szerencsére jó egészségnek örvendenek, csak előre megkaptam az "örökségem". És ha azzal jössz, hogy "ingyen" kaptam pénzt a szüleimtől, akkor olvasd el újra az egészet. Sógornő is több millió ft-ot kapott, de ő azt elköltötte okostelefonra, fesztiválra, szépészeti dolgokra. Én viszont a továbbtanultam a pénzből, házat vettem és autót. Nem másoktól kuncsorgok és nem más kisbabájától veszem el a kiságyat, babakocsit.
Jaaaa, én vagyok pénz imádó? Akkor kedves sógornőm mi? Én legalább megdolgoztam/tanultam a pénzem ért és a saját pénzemet szeretem, sógornő viszont más pénzét szereti. Azért nagy különbség...
Azért érdekesek a hozzáállások:
1, ha valaki úgy szül, hogy alig van valamije, akkor: ingyenélő, potyogtat (gusztustalan, aki ilyet mond!), a semmire szül...
2, ha valaki úgy szül, hogy van mire, akkor: "mit dicsekszel itt?"....
Kérdező!
Mégis csak a férjed testvére, próbáljatok neki segíteni emberségből, és valahogy "rávezetni" arra, hogy ne mindig tőletek várjon mindent. (tanfolyamot végezhetne, esetleg valami könnyebb munka...)
Fordulhat úgy a kocka, hogy ő is segíthet majd nektek valamikben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!