Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Szerintetek kinek van igaza?

Szerintetek kinek van igaza?

Figyelt kérdés

Férjemmel van egy 5 hónapos kislányunk. Pár éve miután lediplomáztam kaptam egy elég jól fizető állást Most CSED-en vagyok itthon a lánykámmal, majd később GYED-en. Mindkettő szép összeg (plusz családi pótlék és adókedvezmény), a GYED-em is maximális lesz. Azt a pénzt, ami hónap végén megmarad beteszem egy számlára a Lányomnak, egyrészt vésztartalék, másrészt jól fog jönni a babámnak, amikor már nagy lesz.

Itt jön a képbe sógornőm (férjem húga), aki teljesen az ellentétem. Elherdálta az örökséget, amit a szülőktől kapott, így most csak albérletben lakik a pasijával. A csaj nem dolgozik, amit a férje keres az meg gyakorlatilag elmegy a hitelre. Nemrég derült ki, hogy terhes, most olyan 20 hetes lehet. Rögtön mondta boldogan, hogy milyen szerencséjük van hogy mire megszületik a babájuk (aki szintén kislány)mi babánk kinőtte a dolgokat és megkaphatják ők. Hát egyrészt a nagyobb dolgokat (babakocsi, kiságy, fejlesztőjátékok, ágyneműk) nem fogja kinőni 10 hónaposan, másrészt nem fogom odaadni. Én keményen dolgoztam a gyerekvállalás előtt, hogy mindezt megadhassuk a gyermekünknek. Tegnap itt voltak sógornőjék és persze férjem elkótyogta, hogy nekem mennyi CSED-em és mennyi van a bankszámlán. Erre sógornő rögtön rákapott, hogy akkor azt az összeget hagy kapják meg és abból bevásárolnak. Mivel én nem akarom a mi baba dolgainkat odaadni nekik. Természetesen fogok venni újonnan ruhákat, pelenkát stb. ajándékba a kis leendő unokatesónak, de azért azt ne várják már, hogy a koplett több százezres babaszobát átadjuk vagy a több hónapos összegyűlt pénzt a bankszámlán. Se köpni, se nyelni nem tudtam, aztán nagyon csúnyán összevesztünk, mert szerinte a CSED a gyerek miatt jár, tehát apukájé is és a férjem adna nekik egy kis pénzt, hogy egyenesbe jöjjönek. Ez igaz, viszont ha én is olyan ingyenélő lennék mint a sógornő akkor most én se kapnék csak 25 ezres GYES-t. Nagyon dühös vagyok rá! Ha adnánk pénzt biztos egy fillért nem látnánk vissza, mert albérletben gyerek mellett nem tudnak majd spórolni ha eddig se tudtak. Sógornő meg mondta, hogy nem fog dolgozni, most terhesen meg majd gyerekkel meg pláne nem. Szóval a kérdés, hogy van joga sógornőmnek és a férjemnek beosztani azt a pénzt, amit a babám miatt és a munkám alapján kapok?

2017. okt. 1. 10:09
1 2 3 4 5 6 7
 21/61 anonim ***** válasza:
13%
Mondjuk nagyon szánnivaló, amikor jó állásban levő, elmondása szerint sikeres és jól élő nő vadidegenektől kér megerősítést. Ilyenkor nekem azért kilóg a lóláb...
2017. okt. 1. 11:15
 22/61 anonim ***** válasza:
94%
Ennek mi köze a kérdéshez utolsó? Gondolom szerinted tök normális hogy valaki kipottyant egy gyereket a semmire, és ELVÁRJA hogy más fizessen neki mindent.
2017. okt. 1. 11:23
 23/61 A kérdező kommentje:

#20-as köszönöm szépen, nagyon kedves vagy. Csak közlöm, hogy a szüleim még élnek és szerencsére jó egészségnek örvendenek, csak előre megkaptam az "örökségem". És ha azzal jössz, hogy "ingyen" kaptam pénzt a szüleimtől, akkor olvasd el újra az egészet. Sógornő is több millió ft-ot kapott, de ő azt elköltötte okostelefonra, fesztiválra, szépészeti dolgokra. Én viszont a továbbtanultam a pénzből, házat vettem és autót. Nem másoktól kuncsorgok és nem más kisbabájától veszem el a kiságyat, babakocsit.

Jaaaa, én vagyok pénz imádó? Akkor kedves sógornőm mi? Én legalább megdolgoztam/tanultam a pénzem ért és a saját pénzemet szeretem, sógornő viszont más pénzét szereti. Azért nagy különbség...

2017. okt. 1. 11:25
 24/61 anonim ***** válasza:
67%

Azért érdekesek a hozzáállások:

1, ha valaki úgy szül, hogy alig van valamije, akkor: ingyenélő, potyogtat (gusztustalan, aki ilyet mond!), a semmire szül...

2, ha valaki úgy szül, hogy van mire, akkor: "mit dicsekszel itt?"....

Kérdező!

Mégis csak a férjed testvére, próbáljatok neki segíteni emberségből, és valahogy "rávezetni" arra, hogy ne mindig tőletek várjon mindent. (tanfolyamot végezhetne, esetleg valami könnyebb munka...)

Fordulhat úgy a kocka, hogy ő is segíthet majd nektek valamikben.

2017. okt. 1. 11:31
 25/61 anonim ***** válasza:
98%
En mondanam a ferjemnek h NEM adunk nekik. Ugyanugy dolgozhatott volna. De ha ennyire akar segiteni koltozzon a sogornohoz es fizessen neked gyerektartast...
2017. okt. 1. 11:39
 26/61 anonim ***** válasza:
9%
Engem nem különösebben érdekel, kinek mi a véleménye a sógornőről vagy a kérdezőről, a lepontozás sem izgat.:-) Annak ugyanis, hogy a férjed támogathatja-e a testvérét, akár a kinőtt holmik odaadásával, akár pénzzel, semmi köze sem a véleményekhez, sem ahhoz, hogy a sógornő mit csinált az örökségével. Kizárólag ahhoz van köze, hogy vagyonközösségben vagytok, tehát igen, van beleszólása a férjednek abba, kérdező, hogy mire költöd a "babád miatt" és a munkád alapján. A maradék örökséged felett egyedül te diszponálsz, az összes többi közös (a férjed jövedelme is), meg kell egyezni benne, teljesen függetlenül attól, hogy gyednek vagy fizetésnek hívják-e. Erről szól a házassági vagyonközösség. Ha nem tetszik, lehet kötni még menet közben is házassági szerződést, amelyben másképp szabályozzátok le a dolgot.
2017. okt. 1. 11:40
 27/61 A kérdező kommentje:
#21-es nem megerősítést várok, csupán érdekelne más véleménye is, hogy a férjnek (illetve a rokonának) mennyi köze van az én juttatásomhoz? Az rendben, hogy házasok vagyunk, tehát közös a pénz, a gyerek miatt kapom és a gyerek is közös. De! Ahogy itt mások is írták, a fizetésem alapján kapom és a fizetésem helyett, tehát akkor mégis csak nekem van hozzá több közöm. A baba holmikat is én vettem a saját pénzemből, de mellette fizettem a rezsi egy részét is. Nálunk sose volt ilyen, hogy enyém és saját a házasság óta, csak most sógornő belepiszkált ebbe. Persze a férjemet is megértem, én se tudnám hagyni a testvéremet nyomorban. Viszont ha most odaadom minden megtakarításomat és mondjuk a férjem nem keres annyit egy hónapban, mint szokott, akkor mi halunk éhen, mert jótékonykodtunk?
2017. okt. 1. 11:43
 28/61 anonim ***** válasza:
93%
Hát én az legelső hozzáállással értek egyet. Egy gyerek nem játék, nem kedvtelés: Még egy állatot sem hoznék úgy a házhoz hogy ne tudjam neki megadni legalább az alapvető dolgokat (jó minőségű étel, fekhely, oltások, féregtelenítés,paraziták ellni védelem meglegyen, ha kell ki tudjam fizetni az állatorvost) Nem hogy gyereket szüljek a semmire! Ha beteg, akkor is futnak a kérdező családjához? Ha kinövi a ruháját, ha kel valami óvodába, iskolába, akkor is? Fel nem foghatom hogy mer valaki játszani egy élettel. Oké, tudom vannak akik a családi miatt "pottyantanak"- Mert ez nem babavárás - de ez akkor is undorító. Meg sincs a gyerek, de már másokat pumpolnának a kicsire hivatkozva. Ne szüljön akinek nincs mire, hisz még egy kiságyat se tudnak neki megvenni. Miből fogják ellátni?
2017. okt. 1. 11:44
 29/61 A kérdező kommentje:
Ááh, próbáltuk már, hogy tanuljon valamit, de mindig volt kifogása, hogy ő még fiatal bulizni akar, aztán összeismerkedett a hapsijával, ő háztartásbeli nem ér rá tanulni/dolgozni, most meg ugyebár terhes szóval fáradt ehhez.
2017. okt. 1. 11:50
 30/61 anonim ***** válasza:
95%
Sz@r ügy. Akkor boldoguljon ahogy tud: Nem olyan istencsodája senki hogy mások kötelesek legyenek eltartani a pi.csáját felnőtt ember létére. Háztartásbeli... Vicc. Minden dolgozó nő képes elvégezni ezt munka mellett.
2017. okt. 1. 12:00
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!