Gyerekkoromban rossz volt a kapcsolatom a testvéremmel,
anyánk mindig mondta, miért nem szeretjük egymást,
testvérek vagyunk. Szeretni kell valakit azért, mert vér
szerint valakink?
En inkabb megkerdeznem, miert nem szerettetek egymast?
Egyebkent annyi ember jon-megy az eletedben, majd meg fogod latni, hogy a csaladban az a jo, hogy vagy igy vagy ugy, de megmaradnak veled. A testvered meg kulonosen. Nekem is tuntek mar el az eletembol kozeli baratok is, sot volt olyan baratom aki husz eves baratsagot huzott le a vecen csak ugy, egy aprosag miatt. De a tesommal megha vannak is neha nezetelteresek, valahogy mindig ujra egymasra talalunk. Szerintem anyukadnak mar volt nemi elettapasztalata es tudta ezt, ezert mondta.
2017. szept. 15. 12:22
Semmit, és szeretni sem kell senkit, csak mert véreszerinti akárkid :)
2017. szept. 15. 12:39
3/10 A kérdező kommentje:
Nem mondom,hogy nem szerettük egymást.Mindig mindenen összevesztünk.A barátok jönnek-mennek,igen-a rokonság,a közös vér nem változik.Talán ezért érzi mindenki olyan fontosnak,hogy legyen kapcsolata és jó kapcsolata legyen a szüleivel,a gyerekeivel-unokáival,testvéreivel.
4/10 A kérdező kommentje:
Senkit nem lehet szeretni,mert az akárkim ,vér szerint-igen, én is így gondolom.A közös gondolkodásmód meg a közös érdeklődési kör kössön össze,ne a gének.Bár ma már jó a kapcsolatom az öcsémmel,vannak olyanok,akiket magamhoz közelebb állónak érzek,mert ugyanúgy gondoljuk ezt-azt,ugyanazt szeretjük.Eszmeileg vagyunk rokonok,és ez a lényeg,nem a vérrokonság.
"majd meg fogod latni, hogy a csaladban az a jo, hogy vagy igy vagy ugy, de megmaradnak veled. A testvered meg kulonosen."
2 testvérem van, az egyik lelépett külföldre, nem láttuk 10 éve, a másik tönkretette az életünket, mai napig terrorizálja a szüleinket. Tényleg, marha jó.
2017. szept. 15. 14:57
Én szeretem a bratyómat. Annak ellenére, hogy ha nem lenne a tesóm még a haverom se lenne. 2 különböző UNIVERZUM.
2017. szept. 15. 19:37
Neked a szuleid valamit nagyon elcsesztek.
2017. szept. 16. 09:43
8/10 anonim válasza:
ha normális értékrendel neveltek akkor a rokon az mindég rokon marad,ha évekig nem látjátok egymást akkor is,én és a bátyám is mindég kisegitetuk egymást ha kellet,volt hogy egy évig nem láttuk egymást de mikor taliztunk minden rendben volt,volt hogy én segitettem ki egy minkával hogy jobban keressen,most meg ö segit ki munkával hogy jó keressek,ezt egy idegen soha nem tenné meg,akármilyen barát is
2017. szept. 16. 15:26
9/10 A kérdező kommentje:
Szerintem megtehetné ezt a segítséget egy nem vérrokon jóbarát is + lehetnek valakinek olyan ,akár egészen közeli rokonai,akik belefojtanák egy kanál vízbe is.De a ti testvéri kapcsolatotok bizonyára irigylésre méltó.
Senkit sem vagy köteles szeretni. Az én szememben a vér szerinti kötelék nem szent, ismerek olyan testvéreket, akik szóba sem állnak egymással, és olyan barátokat, akik tündérmesei testvérekként szeretik egymást. Egy személy szubjektív értéke nem attól függ, hogy van-e köztetek valamilyen rokoni kapcsolat vagy nincs.
2017. szept. 18. 00:07
Kapcsolódó kérdések: