Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mivel lehet leállítani őket,...

Mivel lehet leállítani őket, hogy végre békén hagyjanak?

Figyelt kérdés

Sziasztok, 29 éves nő vagyok, barátom 35, 6 éve vagyunk együtt. Minden rendben, ugyanúgy szeretjuk egymást, mint az elején. Van saját lakásunk, jól kereső állásunk. És akkor most jönnek a rokonok, család. Egyszerűen nem tudnak leakadni a gyerek témáról és már az őrületbe kergetnek. Mindig jon a duma mamatol-papatol meg a többi rokontól, hogy mikor jön már a baba, anyáék is (de főleg a párom szülei) is rágják a fülünket, hogy hol van már az unoka stb? Egyszerűen nem képesek felfogni, hogy nem lesz semmilyen gyerek! Én nem akarok, soha nem is akartam, nem fér bele az életembe, egy picit sem vágyom rá. Párom dettó ugyanígy van ezzel szerencsére. A rokonoknak milliószor elmondtuk, hogy nem lesz, mert nem akarunk, nekünk más dolgok a fontosak az életben. Hát számukra ez teljesen érthetetlen. Nem bírják épp ésszel felfogni. Próbáltunk szépen, csúnyán, de semmi. Rendkívül unalmas minden találkozásnal ezt hallgatni. Egy időben kevesebbet mentünk rokonokhoz, összejövetelekre. De utána azon sértődtek meg. Szoktunk közös ebédre menni szülőkhöz, hol én szüleimhez, hol pároméhoz, persze mindig befut melle még egy-két rokon is és már meg is van a téma.

Az utóbbi beszélgetés azonban végképp kiverte nálam a biztosítékot. Beszélgetünk-beszélgetünk, párom húga terhes és emiatt még inkább napirenden van a téma. Ugye megint témánál voltunk, mikor ismét elmondtam, hogy nálunk nem lesz gyerek. Erre mamám benyögi, hogy ne beszéljek már butaságokat, amugyis simán becsúszhat és akkor majd meglátom, hogy mennyire jó dolog egy gyerek. Én csak pislogtam, kb lefagytam. Mondom most csak viccelsz ugye?! Először is rendesen vedekezunk, mindent megteszünk, hogy ne essék véletlen se teherbe, de nyilván nincs 100%-os védelem. Na de megmondtam, hogy marha kedves tőle, hogy tudja nem akarunk gyereket, de azért kedvesen azt kívánja, hatha becsúszik. Közöltem vele, hogy akkor sem fogom megtudni, hogy milyen "jó" egy gyerek, mert nem tartanám meg. Na erre kifakadtak, hogy micsoda, hogy mondhatok ilyet, milyen dolog ez stb stb. Még mi voltunk a szemetek. Alaposan leteremtettem őket, hogy az eg világon semmi beleszólásuk nincs ebbe és hagyjanak végre nekem. El is jöttünk onnan, azóta egyikre sem vagyok kiváncsi.

Volt még valaki hasonló helyzetben? Hogy ilyen erőszakosan akarjak mindenáron gyerekszulesre beszélni a rokonok? Iszonyatosan unalmas már, hogy bárhanyszor találkozunk, ez mindig szobajon. Mit tegyünk, hogy végre leszálljanak rólunk?

2017. aug. 7. 15:18
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
49%

Kedves 29, és 35 éves pár, akik 6 éve vagytok együtt.

Legyetek felnöttek és oldjátok meg... ha nem tudjatok velük megbeszélni (bar ilyenkor joggal merül fel a kerdes, hogy egy felnött ember nem ert valamit, akkor lehet orvoshoz kellene vinni, mert akkor ott baj van), akkor járjatok kevesebbet hozzájuk.....

Probléna megoldva.

2017. aug. 7. 15:23
 2/21 anonim ***** válasza:
89%

Ne magadból indulj ki.

Vagy ignoráljátok őket, vagy mindig mondjátok, "nem szeretnénk és tudjátok is ezt".

Vagy ne tartsátok élőben ismerettséget, míg ezt csinálják.

2017. aug. 7. 15:31
 3/21 anonim ***** válasza:
78%

fizessetek egy helyi purdénak hogy játsza el hogy a gyereketek

mondjátok hogy annyira erőltették, hogy gyorsan örökbe fogadtátuk a kedvükért

2017. aug. 7. 15:34
 4/21 anonim ***** válasza:
34%

Na azért ne legyél ennyire biztos magadban, mert nem tudhatod, hogyha netán véletlenül teherbe esnél, a hormonok miket válthatnak ki belőled, vagy milyen ösztönök ébrednek fel benned. Vagy azt se tudhatod, hogy mit hoz az élet, illetve hogyan fog változni az élethez való hozzáállásod, de egyben ez a párodra is vonatkozok.

Egyébként a szüleiteknek nyilván szarul esik, hogy nem lesz unoka. Ráadásul az Ő SZEMÜKBEN (és hangsúlyozom, nem az én szememben) ti "önzőek" vagytok, ami szintén rosszul esik nekik. Ezzel nem tudtok mit kezdeni.

De maradjunk annyiban, hogy eléggé érzéketlenül és ostobán kezelitek a helyzetet. Más párok, kik hasonló cipőkben járnak, beadnak valami kamu szöveget és így legalább nem lesz veszekedés.

2017. aug. 7. 15:37
 5/21 anonim ***** válasza:
88%

Jon mindjart a hugi gyereke, unokazzak ki magukat azon, vagy ha annyira akarnak, csinaljanak maguknak.

Esetleg kerdezzetek ra rendszeresen, hogy volt-e reggel rendes szeklete a kedves mamanak, szine, allaga... talan leesik neki valami.

2017. aug. 7. 15:41
 6/21 A kérdező kommentje:

De teljesen biztos vagyok magamban, a párom is. Amióta az eszem tudom ezt hajtogatom, hogy nekem nem kell gyerek és ez mára sem változott, sőt csak erősebb lett. Szóval tudom, hogy nem tartanánk meg, ha neadjisten becsuszna.

Egyébként próbáltuk már nekik szépen is elmondani, hogy nem akarunk gyereket és azt is, hogy miért nem. Nem is egyszer, de teljesen felesleges volt. Volt már, hogy egy időre nem találkoztunk, nem kerestük a társaságukat, hatha észbekapnak. Azt is mondtuk nekik, hogy ha nem hagyjak abba és nem szállnak le a témáról, akkor nem fogunk többet jönni és ők se jöjjenek, mert erre semmi szükségünk. Én mondtam már paromnak, hogy hanyagoljuk őket teljesen, annyit találkozzunk csak, amennyit muszáj. Ha pl valakinek névnapja, szulinapja van, karácsony stb, de nem kell ennél több. De párom és a családja is, elég összetartóak végy hogy fogalmazzak, számukra fontos, hogy tartsak a kapcsolatot, amivel semmi baj nem is lenne, ha ez nem mindig arra lyukadni ki, hogy mikor lesz gyerek.

2017. aug. 7. 15:42
 7/21 anonim ***** válasza:
22%

Ha tényleg olyan felnőtt vagy, akkor tudnod a döntésedet vállalni, és emberi hangon megbeszélni, vagy udvariasan kivonulni, témát váltani egy kellemetlen beszélgetés során.

Nem kell minden infót kiadni, vitatkozni, tromfolni, mit egy megsértett kamasz. Ha felnőttebben viselkedsz, akkor jó esetben felnőttebben is kezelnek, ha meg mégsem, akkor légy még náluk is felnőttebb.

Ami nem vitatéma, azon ne vitázz.

2017. aug. 7. 15:50
 8/21 anonim ***** válasza:
19%
Mondd nekik ezt:Nem vagyok egy szívtelen, önző szörnyeteg. Megértem, hogy milyen csodás nektek, hogy van egy kis ember, aki feltétel nélkül szeret titeket, és tőletek várja, hogy a biztonságot nyújtsatok neki. A szülők bátrak, erősek, és fantasztikus emberek. De az asztronauták és az agysebészek is, és velük sem cserélnék.
2017. aug. 7. 15:56
 9/21 anonim ***** válasza:
86%

Kérdezz vissza, hogy még mindig olyan jó-e a szex, mint fiatalkorukban.

Igen, minden alkalommal, és ha felháborodnak, közöld velük, hogy az ő kérdésük is legalább ennyire tapintatlan.

2017. aug. 7. 16:18
 10/21 anonim ***** válasza:
100%
Ne magyarázd meg nekik, miért. A magyarázkodásod miatt gondolják azt, hogy a jóváhagyásukra van szükséged. Mondd nekik, hogy semmi közük hozzá, és amíg ezt nem tartják tiszteletben, addig nem tartod velük a kapcsolatot.
2017. aug. 7. 16:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!