Mit lehet tenni ha a 8éves gyerek agyilag visszafejlödik 1,5 éves szintre?
Sokat vigyázok mostanába unokatestvéremre (lány)aki 8 éves,nekem van egy 1,5 éves lányom.
Már agybajt kapok töle h a 8 éves mikot itt van,ugy viselkedik mont az én lányom. Baba nyelven beszél,ugy eszik ahogy kicsi,kuszik mászik,vinnyog ha nem ér el vmit amit nem szabad. Multkor a kert meztelen szaladgált a lányom,ő is meztelenre vetközött és ott pisilt ahol rájött mint a kicsi.
Szoltam az anyjának is h nem kéne ennyit jönnie,mert visszafejlődik. Direkt csinálja amugy sztem,mert ilyen buta nem lehet,iskolába okos.
Az anyja engem cse.szett le h miért nem kötöm le a nagyobbat,neki az nem elég program amit mi a kicsivel csinálunk. Én meg mondtam h nem fogom a lánya miatt felboritani a napirendünket.
Az is gond h napi 1000ftot ad ha vigyázok a lányára. Egyedül nevelem az enyémet és sajnos kell a pénz,mert az apa már 3 hónapja épp csak annyit fizet h a végrehajto ne b.aszogassa legyen fizetési hajlandoság.
Napi 1000 Ft? Nem hagytál te le a végéről még egy nullát?
Inkább óránként kellene 1000 Ft-ot adnia, nem egész napra annyit.
Ez az összeg semmi.
Inkább vigyáznál idegen gyerekekre 10x ennyiért...
ne vállald - botrányosan kevés az 1000.-
Az ok, amiért ilyen a viselkedése: féltékeny a kicsire, mert a kicsi anyukája jelen van, az öve meg nem, és ez fáj neki. Ezért "utánozza" hogy neki is legyen ilyen jó - összességében elviselhetetlen helyzetet teremtve.
1000 Ft-ért te egy rabszolga vagy. És észre se veszed, azt hiszed, hálálkodnod kéne a pénzért. Hát nem. Ha meg még annyira fel is húzod rajta, hogy az egészséged is rámegy, akkor meg végképp nem.
A gyerek nem hibás, és nem veled akar kiszúrni. Afféle, mint a testvérféltékenység. A kicsi több szeretetet, több törődést kap, és erre neki is szüksége van. A nyolcéves lehet, hogy nagy a te másfélévesedhez, de azért mégiscsak gyerek.
Ezt az áldatlan viszonyt abba kell hagyni, az apján hatékonyan behajtani a bíróság által elrendelt összeget (irány egy másik rovat a gyakoriban ennek módjáról). Még csak azt se javasolnám, hogy egy másik gyerekre vigyázz, mert most a te gyerekednek jár a teljes figyelem, az ő lelki-szellemi fejlődése, későbbi elégedettsége szempontjából pótolhatatlan az első 3 év. Inkább valami otthoni bedolgozós munkát keress.
Szegény 8 éves érzi hogy le van passzolva, és keresi a figyelmet. Látja hogy a kicsi, hogy kapja meg, hát utánozza őt.
Esetleg még annyit megpróbálhatnál, hogy biztasd korának megfelelő tevékenységre, és tedd hozzá, hogy te örülnél neki. Pl rajzoljon neked valmai szépet, vagy fessen ki egy képet stb....vagy ha a kicsi körül kell valamit segíteni, nem-e lenne hozzá kedve. Lehet így észrevenné hogy neki is jut figyelem (ez neked még nem lenne időben energiában teher) és kicsit viszajönne a saját szintjére.
Egyszerűen féltékeny.
Vezesd be a gyerekidőt, ezt beszéld meg vele. Pl. Amikor a kicsi alszik csak vele foglalkozol pl. 30 percet, vagy ahogy tudsz. Közben nem főzöl, nem teszel be egy mosást, hanem csak azt amit ő szeretne.
Napközben adj neki feladatot, hogy ne csak úgy legyen, hanem érezze, hogy ő is fontos.
A gyerek féltékeny a kicsire, figyelmet akar ezzel kicsikarni, akár negatív figyelmet is.
Hagyd rá, majd túl lesz rajta. Akár játszhatsz is vele babásat. Ettől nem fejlődik vissza.
Viszont, ha nem akarod ezt, akkor ne vállald el a felügyeletét. Vigye az anyja máshoz, vagy hívjon fizetett babysittert (amúgy óránként kellene 1000 Ft-ot kapnod, nem egy napra). Ne hagyd, hogy hülyét csináljanak belőled.
Tudd, hogy az egésznapi gyerekfelügyelet hivatalos díja kb. óránként 1.000.-Ft.
Gyakorlatilag a gyerekre költöd a havi 21 ezer Ft.-ot.
Jól átver a rokonod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!