Mit lehet tenni ha a 8éves gyerek agyilag visszafejlödik 1,5 éves szintre?
Sokat vigyázok mostanába unokatestvéremre (lány)aki 8 éves,nekem van egy 1,5 éves lányom.
Már agybajt kapok töle h a 8 éves mikot itt van,ugy viselkedik mont az én lányom. Baba nyelven beszél,ugy eszik ahogy kicsi,kuszik mászik,vinnyog ha nem ér el vmit amit nem szabad. Multkor a kert meztelen szaladgált a lányom,ő is meztelenre vetközött és ott pisilt ahol rájött mint a kicsi.
Szoltam az anyjának is h nem kéne ennyit jönnie,mert visszafejlődik. Direkt csinálja amugy sztem,mert ilyen buta nem lehet,iskolába okos.
Az anyja engem cse.szett le h miért nem kötöm le a nagyobbat,neki az nem elég program amit mi a kicsivel csinálunk. Én meg mondtam h nem fogom a lánya miatt felboritani a napirendünket.
Az is gond h napi 1000ftot ad ha vigyázok a lányára. Egyedül nevelem az enyémet és sajnos kell a pénz,mert az apa már 3 hónapja épp csak annyit fizet h a végrehajto ne b.aszogassa legyen fizetési hajlandoság.
Hát tényleg jobban le kell kötnöd. Látja, hogy vele többet foglalkozol, és ezzel felhívja magára a figyelmet. Meg jó kis játék neki. Adj neki valami jó kis játékot ami nem csak fél óráig köti le. Vagy gyurmázzon valami. Vagy egyszerűen vele is beszélgess a barátnőiről, esetleg a suliról. Nem tudom nem vagyok szülő.
De mindenestre több pénzt is kaphatnál. Oké, hogy rokon és ezért általában nem jár, de neked szükséged van rá és egy átlagos bébiszitter ára 600-800 Ft óránként.
Akkor nincs más hátra: napi 1000 ft-ért nézed, ahogy viselkedik!
A kislány csak figyelemre vágyik! Azt hiszi, ha így viselkedik, akkor rá is figyelsz!
Az még nem jutott eszedbe, hogy beszélj a kislánnyal, hogy miért viselkedik így? Vagy mit szólna, ha egy osztálytársa ezt látja?
8 éves gyerek: te is ennek megfelelően bánj vele!
Az egy dolog, hogy ott van nálad, de foglalkozni is kéne vele!
Próbálom lekötni,direlt szereztem be neki barbis ujságokat azt szereti,festeni is azoktunk,vana kertbe kis medence.
De tulzásnak tartom amit csinál
Mi van?? Még az anyukának áll feljebb hogy te nem eléggé kötöd le? Én biztos momdtam volna neki hogy akkor vigye máshova! És nyugodtan tedd szóvá hogy nem elég az 1000ft
A kislánnyal meg beszélgess el vagy erélyesen szolj rá hogy hagyja abba ezt a viselkedést.
1000 Ft nagyon kevés egész napos felügyeletért. Nyilván, kiadni sok, de azért, hogy egy napig felügyelj rá és még foglalkoztasd is, nagyon kevés.
Ha viszont szükséged van erre a pénzre, akkor kénytelen leszel:
1.) megmondani az anyjának, hogy fizessen többet azért, hogy megfelelően foglalkoztasd is a gyerekét;
2.) ha nem fizet többet, akkor lejjebb adni az igényeidet (inkább ingerküszöbödet) , és lesz...ni, hogy más gyerek milyen degeneráltan viselkedik, meg mennyire fejlődik vissza, majd vergődik vele az anyja, ha otthon is rákap ezekre;
3.) felborítani a másfél éves gyereked napirendjét, és a nagyhoz is alkalmazkodsz, ha kell a pénz.
Osztály társakkal már fenyegettem h kiröhögik ilyeneket csinál kisegitö iskolával is. Ha kérdezem miért nem beszél rendesen,miért pisil mindenfele mikor már magy be tud menni wcre,az a válasz h de a kicsi is ezt csinálja.
Ha a kicsi a szájába vesz vmit ő is,ha elmegyünk motorozni,ö biciklivel jön olyankor,ugyanugy direkt elesik mikor a pici begyorsul és véletlenül elesik. Hozza ö is a kavicsokat és mondja mint a pici h ka ka
Nekem 6és 8 éves lányaim vannak akik sokszor vannak az 1 éves iker unokahugaiknál. Soha nem kell őket külön foglalkoztani mert feltalálják magukat.és nem is szoktak babaként viselkedni.
Valami nagyon nincs rendben ezzel a kislánnyal.. És otthon teljesen normálisan viselkedik?? Én a helyedben felvenném videóra es megmutatnám az anyukának
Egy ennyi idős gyereknek valóban le kéne tudnia kötni magát valamivel, de ez a viselkedés arra utalhat, hogy több figyelemre vágyik! Otthon megkapja a figyelmet és a szeretetet? Könnyen lehet hogy nem.
A gyerekfelügyeletért pedig több pénzt kéne kérned... nem pofátlanságból, de egész napra egy ezres gyerekfelügyeletért iszonyat kevés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!