Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Jogos, hogy ezen meg vagyok...

Jogos, hogy ezen meg vagyok sértődve?

Figyelt kérdés

A 8 éves unokaöcsém nyári táborba ment, ahol baleset érte, és mivel csúnyán beütötte a fejét ezért mentő vitte kórházba.(nem lett baja, csak megfigyelésre tartották bent)

Ezen a napon én éppen a nővéremnél voltam, amikor a hírt kapták.

60 km-es távolságban volt ez a tábor a lakóhelyüktől, persze rögtön autóba pattantunk, és mentünk.

Ijesztőbb volt telefonon, hogy a gyereket mentő vitte el, mert beütötte a fejét -mint a valóság-, de természetes,hogy ilyenkor minden szülő/hozzátartozó aggódik.

A sógorom alapvetően nagyon nyugodt ember, de érezhető volt,hogy akkor nagyon ideges, és feszült volt.

Viszont a telefonban elmondták,hogy nem súlyos, csak hát mégis inkább az volt az ijesztő, hogy mentőt hívtak rá (bár természetes), viszont én ahhoz képest nyugodt tudtam maradni, mert mérlegelni tudtam,hogy nem élet halál kérdés.

A sógorom viszont végig úgy vezetett,hogy sokszor nem sok hiányzott ahhoz, hogy mi is mentővel érkezzünk a kórházba.

Ilyen például,hogy szűk úton,beláthatatlan útkanyarulatokban több autót előzött egyszerre, hatalmas sebességgel,gyakran csikorgott a gumi, és érezhető volt,hogy elveszíti az autó a tapadását, a városban meg a járdán kerülte ki a sort, elakadásjelzővel átment 1-2 piroson is, -mintha számítana valamit-, legalább 5-6-an ledudálták, olyan dolgokat művelt.

Na, én ezt rövidesen meguntam, és jeleztem,hogy túlzás.

Próbáltam kedvesen nyugtatni is,hogy ennek nincs értelme, ne törjük össze magunkat is stb...egy idő után pedig totál agresszíven rám förmedt, hogy kussoljak, mert "beveri a pofám", és hogy nem az én gyerekemről van szó, úgyhogy ne szóljaljak meg csak kussoljak kussoljak és kussoljak, mert úgy kib*** az autóból,hogy csak nézni fogok.

Félelmetes, és iszonyatosan bunkó volt, megmondom őszintén elég szarul esett.

Nem tudom átérezni (mivel nincs gyerekem), de van róla fogalmam,hogy mit érezhetett, és értem,hogy feszült volt, de akkor is nem normális ember módján közlekedett, sok más embert -köztünk minket is-, veszélybe sodort, és természetesen nem volt értelme, mert az unokaöcsémet egy kedves orvos szórakoztatta éppen amikor beértünk hozzá, és egyáltalán nem volt megijedve sem, konkrétan nevetgélt mikor beléptünk hozzá.

Számítottam rá,hogy a sógorom később bocsánatot kér, de ez azóta sem történt meg, és meg vagyok sértődve, nagyon rosszul esett az amiket mondott.

A kérdésem igazából az lenne,hogy jogos e a sértődésem (bár szerintem igen), és hogy szóvá tegyem e, vagy ez olyan dolog,hogy más is így viselkedne, és valóban az a bajom,hogy gyerek nélkül nem tudom átérezni?

(egyébként fiatal vagyok még a gyerekhez, csak azért nincs)

2017. jún. 22. 01:40
1 2 3 4 5 6
 1/55 anonim ***** válasza:
24%
Elhiszem, hogy rosszul esett neked, de szerintem ezért ne sértődj meg rá. végre látunk olyan szülőt is, aki aggódik a gyerekéért.
2017. jún. 22. 01:56
 2/55 anonim ***** válasza:
4%

Az eleje elírás, hogy a saját nővérednél voltál?

Ugye úgy érted, hogy az unokaöcséd nővérénél voltál épp, azért mentél te is ugye?

Egyébként még te tartozol köszönettel, ilyen izgalmas autókázásban nem igen lesz részed többet, kis adrenalinfröccs, az élet értelme.

2017. jún. 22. 02:19
 3/55 anonim ***** válasza:
73%

"Az eleje elírás, hogy a saját nővérednél voltál?

Ugye úgy érted, hogy az unokaöcséd nővérénél voltál épp, azért mentél te is ugye?"

Már miért lenne elírás? Akkor már az unokahúgához ment volna. A testvéred gyereke az unokaöccséd vagy hugod. A kérdező nyilván kiskorú és nem akarták egyedül hagyni vagy szeretett volna lelki támaszt nyújtani.

A kérdésre válaszolva, nekem is rosszul esne, igazad is van, hogy nem kellett volna a sógorodnak őrült módon vezetni, DE szerintem érthető hogy aggódtak és sietni akartak. A helyedben mondjuk egyszer udvariasan megkértem volna hogy vezessen óvatosabban, leginkább a testvérednek kellett volna szólnia, mégis csak jobban ismerik, megértik egymást, tudja mennyire lehet ilyenkor a férjével beszélni.

Ez nem hiszem hogy akkora ügy, hogy családi drámát csináljatok belőle.

2017. jún. 22. 03:18
 4/55 anonim ***** válasza:
6%
inkább örülj hogy nem ölt meg, ahelyett hogy most benyomod a durcit
2017. jún. 22. 03:30
 5/55 anonim ***** válasza:
82%
A sógorod egy őrült észnélküli hülye, aki egy világajnoknak képzeli magát. Meggondolatlanul cselekedett. Jogos a feláborodásod, mivel minden odaveszhettetek volna és még másoknak az életét is fenyegette.
2017. jún. 22. 05:41
 6/55 anonim ***** válasza:
15%

Ha nem tetszik valaki vezetési stílusa, ne akard megváltoztatni, hanem űlj más kocsijába.

.

Ha lenne is gyereked, másképp itéled meg, ha a tieddel történik valami, vagy hozzád bármilyen közelállóéval.

2017. jún. 22. 06:01
 7/55 anonim ***** válasza:
89%

Na ácsi. Így akkor sem vezetünk és viselkedünk, ha komoly baj van. szerintem teljesen jogos lenne, hogy miután mindenki lenyugodott, a sógor odaböfögné, hogy bocsi, amiért a minap olyan idegbeteg voltam, de hát érted, aggódtam... És akkora kérdező azt mondaná, hogy persze, megértem, és ennyi.

Viszont szóvá tenni nem igazán van értelme, úgy érzem... Talán a helyedben a tesómnak említeném meg, hogy azért elég ijesztő volt a férje vezetési stílusa...

2017. jún. 22. 06:59
 8/55 anonim ***** válasza:
80%
Egy igazi vadállat lehet,már ne haragudj. Most mutatta meg az igazi arcát,kiváncsi lennék hogy a nővéreddel is így beszél e ha valami olyat mond ami nem tetszik neki?
2017. jún. 22. 07:17
 9/55 anonim ***** válasza:
11%
Nem, nem jogos. Egy szülő igencsak kétségbe esik, ha a gyerekét valami éri. Pláne, ha nincs a közelében és ráadásul mentő is a képbe kerül. Azt írod, fiatal vagy még egy gyerekhez- ha ez azt jelenti, tizenéves kis kamasz vagy, akkor teljesen érthető, hogy az apukát kiboritottad. Ha olyan veszélyes lett volna a vezetési stílusa, ahogy te azt érzed, a nővéred is szólt volna, nem gondolod?
2017. jún. 22. 07:25
 10/55 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem neked van igazad.

Senkinek sincs joga más emberek életét veszélyeztetni! És ha belerohan egy másik autóba vagy elcsap egy gyalogost a zebrán???

2017. jún. 22. 07:29
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!