Normális, hogy ráírja a csecsemő gyerekének a nevét a halottnak vásárolt koszorúra?
A napokban temettük el az egyik családtagunkat.
Az egyik rokonunk koszorúján a "Búcsúzik:" szövegen kívül rajta volt a saját, a felesége és gyerekeik neve
Az egyik gyerekük még 4 hónapos sincs, beszélni nem tud.
Ez szerintem elég nagy sértés, hogy tudna egy csecsemő "búcsúzni" ha még beszélni sem tud meg még sok egyebet sem?
Valóban sértő a halottra és a halott közeli hozzátartozóira nézve?
Normális, igen.
Inkább te nem vagy az. Én a közelmúltban vesztettem el a papámat, a temetésén az érdekelt a legkevésbé, hogy mik vannak a koszorúra írva. Jó mély lehet a gyászod.
Köszönöm a sok-sok választ és a kérdésem alapján a kéretlen jelzőket is, amelyeket kaptam, ez igazán megmelengeti a szívemet :)
Néhány válaszra reagálok amikre emlékszem:
Nem hiszem, hogy bárki is többet foglalkozik a gyászolással 4-5 percnél egy közel 1 órás temetésen.
Ritkán van együtt a család, ez jó alkalom volt megnézni ki mennyit változott, a koszorúfeliratok elolvasni stb...
Az adott családdal nincs semmi bajom.
Mindössze ezt a hazugságot nem sikerült elfogadni, egy csecsemő nem tud búcsúzni, így a szememben értelmét és hitelét veszítette a család.
Ha te ráírnád a kutyád nevét a koszorúdra, akkor te lennél az evolúció szégyene.
Egyébként az anyámat temettük.
"Nem hiszem, hogy bárki is többet foglalkozik a gyászolással 4-5 percnél egy közel 1 órás temetésen. " Csütörtökön egy kedves kollégámat temettük. Érdekes módon az egy órás szertartás alatt senki sem pletykált, megadta a tiszteletet az elhunytnak, meg a családjának. Szerencsére nem azon múlik az emberség hogy mások milyen limitet adnak a gyásznak.
" Az adott családdal nincs semmi bajom.
Mindössze ezt a hazugságot nem sikerült elfogadni, egy csecsemő nem tud búcsúzni, így a szememben értelmét és hitelét veszítette a család."
Nyilvánvaló hogy bajod van a családdal, különben egy alapvető dolog miatt nem szekálnád őket, főleg hogy csak az alapvető udvariassággal, tisztelettel intézték a dolgot. A gyermek is családtag, a gyermek is rokona volt az elhunytnak. Nem lenne helyes kirekeszteni csak a kora miatt a kicsit.
De tudod mit? Legyen igazad. Akkor a szokásos búcsúzó szövegek helyett akár azt is kiírathatná mindenki, hogy mi gondja.baja volt az elhunyttal életében, mert az lenne az őszinte. Nem a fájó szívvel búcsúzunk. Marhaság.
Nem tudom hogy sajnáljam, vagy irigyeljem a felszínességet hogy egy temetés után egy ilyen felirat ekkora probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!