Lehetek a keresztapám gyerekének a keresztanyja?
3-as! Igen ez igaz. De! Konkrétan tudok esetről a barátnőm református a keresztlánya katolikus. Igaz Ő mint keresztelési tanú lett bejegyezve, az édesanyja volt aki "keresztszülőként" volt ott (az anyukája katolikus). ezt nem pontosan tudom, hogy a szertartáson ki milyen szerepet töltött be, de az biztos hogy a családban mindenki a barátnőmre tekint keresztszülőként. A többi hogy legyen a tanú mellett vki aki katolikus csak formalitás!
Amúgy miért nem kérdezitek meg a papot?!
Hát, én kereszteletlenként vagyok keresztszülő. :)
De csak mert volt keresztény templomi esküvőm...
Ha nem lett volna nem lehetnék...
5-ös templomi esküvő kereszteletlenül??? Az hogy???
már bocsánat az offolásért!
"Hát, én kereszteletlenként vagyok keresztszülő. :) "
De egészen biztosan nem katolikus gyereknek.
De, egész biztos katolikus gyereknek.
:)
Azért, mert nem vettem fel a katolikus vallást, viszont a férjem aláírt egy papírt, hogy a születendő gyermekeinket megkereszteltei és katolikus szellemben neveli.
Nekem az esküvőn nem kellett a keresztre tennem a kezem, és eskü szövege más volt mint a férjemé.
Mikor a keresztlányom keresztelték, elmentünk a paphoz, elmondtuk, hogy mi a helyzet, elkérte a házasságkötéskor kapott papírt, a férjem keresztlevelét, és ennyi :)
"Azért, mert nem vettem fel a katolikus vallást, viszont a férjem aláírt egy papírt, hogy a születendő gyermekeinket megkereszteltei és katolikus szellemben neveli.
Nekem az esküvőn nem kellett a keresztre tennem a kezem, és eskü szövege más volt mint a férjemé."
sztem ez akkor van így ha református vagy és katolikusban van az esküvő! de hogy kereszteletlent nem adnak össze templomban az tuti! vagy van az a pénz?! már bocsánat de több párt is ismerek ahol az egyik felet vagy az esküvőn vagy előtte megkeresztelték!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!