Ilyenkor ki lesz a gyerek keresztanyja? (Csak elméleti kérdés)
Tegyük fel hogy a nővéremék engem kértek fel a kislányuk keresztapjának. Nekem viszont jelenleg nincs komoly kapcsolatom.
Ilyenkor a majdani feleségem lesz majd a gyerekük kereszanyja? Vagy ilyenkor csak keresztapja lesz az én személyemben? Vagy ilyenkor mi a helyzet?
Ez nálunk is úgy van, ahogy az első válaszoló írta.
A bátyám fiának én vagyok a keresztanyja, de mivel amikor született, nem voltam még férjnél, keresztapának a sógornőm unokabátyja lett felkérve.
Nekem a keresztapám és a keresztanyám semmilyen rokoni kapcsolatban nem állnak. Amikor megszülettem a keresztapámnak (aki egyben a nagybátyám is) ne volt felesége (és még most sincs), úgyhogy anyukám akkori legjobb barátnője lett a keresztanyám
12/L
De akkor sem kell a párodat felkérni, ha van.
Pl. a nővérem kisfiának én vagyok a keresztanyja. A keresztapja nem a férjem, pedig már akkor is megvolt, hanem a sógorom egyik gyerekkori legjobb barátja.
Nekem is a szüleim testvérei lettek a keresztszüleim, apu öccse és anyu húga, mindketten egyedülállóak voltak. De a házastársaikat is keresztapunak és keresztanyunak szólítottam, és ők engem a keresztgyereküknek tekintettek. Olyannyira, hogy bár az anyukám testvére meghalt, nekem a férje (aki se nem vérszerinti rokon, se nem valódi keresztapa) lett a tanúm :)
Nem az a fontos, mi a neve, csak az, hogy érez és vielkedik.
Nekem például nem anyukám testvérei lettek a keresztszüleim hanem anya unokatestvére és a férje, de az én gyerekemnek meg majd öcsém (ha akar) és a legjobb barátnőm lesz a keresztanyja...
Az lesz a keresztszülő akit felkérnek rá, nem muszáj rokonnak lennie,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!