Lehetek a keresztapám gyerekének a keresztanyja?
ma 13:00!
Templomi esküvőnél elég, ha az egyik fél katolikus. Keresztelőnél nem, hiszen mivel tudnád te a keresztgyereked katolikus hitben való nevelését elősegíteni? Keresztelői tanú voltál valószínűleg. (vagyis tanúskodtál akkor, amikor a gyerek a keresztség szentségében részesült, de nem vagy a keresztszülője a katolikus egyház rendje szerint)
"kereszteletlent nem adnak össze templomban az tuti"
De, összeadnak, egyik félnek kell katolikusnak lennie. Nyilatkozik arról, hogy a születendő gyerekek katolikus nevelésben fognak részesülni.
Nem fizettünk érte pluszban semmit!
szerintem a mai világban rugalmasabbnak kell lennie az egyháznak, mert így is nagyon lecsökkent a hívők létszáma..
a pap is ezt mondta.
Én ne keresztelkedtem volna, ha így nem engedik anno,akkor nem lett volna templomi esküvőnk.
"De, összeadnak, egyik félnek kell katolikusnak lennie."
eszem megáll! tényleg több párt ismerek ahol meg kellett keresztelkednie az egyik félnek esküvő előtt!
miért nem ajánlják fel az egyszerűbb utat???
Kedves utolsó.
azért, mert ők sem hülyék...:)(mármint a papok/egyház) Ha nem elég tájékozottak bizony így járhatnak.
De azért szerintem erősen papfüggő is. A miénk fiatal volt,és olyan laza... lehet ugyanez egy öreg papnál nem lett volna kivitelezhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!