Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Lehetek a keresztapám gyerekén...

Lehetek a keresztapám gyerekének a keresztanyja?

Figyelt kérdés
Már hetek óta arról megy a vita a családban, hogy lehetek-e vagy sem. Mivel a gyerek apja az én keresztapá, ezért nem tudja senki, hogy így lehetek-e én a kicsi keresztanyja. Én ráadásul református vagyok a gyerkőc pedig katolikus.
2015. máj. 12. 08:48
1 2
 11/17 Andizsuzsi ***** válasza:

ma 13:00!

Templomi esküvőnél elég, ha az egyik fél katolikus. Keresztelőnél nem, hiszen mivel tudnád te a keresztgyereked katolikus hitben való nevelését elősegíteni? Keresztelői tanú voltál valószínűleg. (vagyis tanúskodtál akkor, amikor a gyerek a keresztség szentségében részesült, de nem vagy a keresztszülője a katolikus egyház rendje szerint)

2015. máj. 12. 13:07
 12/17 Andizsuzsi ***** válasza:

"kereszteletlent nem adnak össze templomban az tuti"

De, összeadnak, egyik félnek kell katolikusnak lennie. Nyilatkozik arról, hogy a születendő gyerekek katolikus nevelésben fognak részesülni.

2015. máj. 12. 13:09
 13/17 anonim ***** válasza:

Nem fizettünk érte pluszban semmit!

szerintem a mai világban rugalmasabbnak kell lennie az egyháznak, mert így is nagyon lecsökkent a hívők létszáma..

a pap is ezt mondta.

Én ne keresztelkedtem volna, ha így nem engedik anno,akkor nem lett volna templomi esküvőnk.

2015. máj. 12. 13:10
 14/17 anonim ***** válasza:

"De, összeadnak, egyik félnek kell katolikusnak lennie."

eszem megáll! tényleg több párt ismerek ahol meg kellett keresztelkednie az egyik félnek esküvő előtt!

miért nem ajánlják fel az egyszerűbb utat???

2015. máj. 12. 13:41
 15/17 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó.

azért, mert ők sem hülyék...:)(mármint a papok/egyház) Ha nem elég tájékozottak bizony így járhatnak.

De azért szerintem erősen papfüggő is. A miénk fiatal volt,és olyan laza... lehet ugyanez egy öreg papnál nem lett volna kivitelezhető.

2015. máj. 12. 13:48
 16/17 anonim ***** válasza:
na jah papfüggő! én olyanról is tudok hogy a szülők nem voltak házasok és nem akarta addig megkeresztelni a gyereket míg össze nem házasodnak! Mondjuk ez már durva, sőt szerintem ilyet nem csinálhat/kérhet! kerestek is másik a papot aki szó nélkül keresztelt! Ennyi!
2015. máj. 12. 13:53
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kérdésre válaszoló válaszokat!!!
2015. máj. 12. 21:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!