Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Sóher lennék? Ma már tényleg...

Sóher lennék? Ma már tényleg ennyit illik adni egy ovis ballagásra?

Figyelt kérdés

Sógornőmék gyereke ballag az oviból. A szülők pénzt kérnek, mert szeretnék lecserélni a teljes gyerekszoba bútort (értsd szekrény, ágy, + íróasztal székkel).

A sógornőm szerint legalább a felét illene a családnak összedobni, hiszen ez az első nagy alkalom a gyerek életében. A meghívottak száma egyáltalán nem sok, a két nagyszülő és mi. Illetve az apósom két nevelt lánya is jön, de ők egyetemisták, szerintem őket nem kéne anyagilag lehúzni.

Akárhogy is számolom, több tízezer (sőt inkább 40-50ezer) lenne a ránk eső rész.

Hozzáteszem, hogy kb. egyforma színvonalon élünk, de nálunk 3 gyerek van, náluk egy, ráadásul a nagyobbik lányunk a keresztgyerekük, de az ő ovis ballagását anno elintézték egy kifestővel, színes ceruzákkal. (mi nem írtuk elő, mit vegyenek, és örült is a lányka az ajándéknak)

Jövő héten lesz a ballagás. Ki tudnánk fizetni, de pofátlannak érzem a kérést.

2017. máj. 22. 14:20
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/88 anonim ***** válasza:
70 valaszolo megelozott. Ugyanugy gondolom en is !
2017. máj. 24. 16:15
 72/88 anonim ***** válasza:
91%
Már ott is ballagást tartanak? Te, el se mennék rá... Ez szigorúan szűk családi program, nem rokonságnak való. Az első komolyabb ballagás igazából a középiskolai, amire unokatestvérek, nagynénék/báttyok is meghívhatók.
2017. máj. 24. 23:15
 73/88 anonim ***** válasza:
100%
Én mikor ovis voltam ballagásomra egy csokor virágot kaptam a rokonaimtól meg egy plüssállatot. Örültem ezeknek. Szerintem is pofátlanság a sógornődéktől. Mondd meg nekik hogy ne szóljanak abba bele hogy mennyi pénzt szánj egy ilyen ajándékozásra. 17/L
2017. máj. 25. 12:30
 74/88 anonim ***** válasza:
30%
Simán pofátlan és kellemetlen helyzet. Périd szulei mit reagáltak a kérésre? Én megmondanám,hogy bocsi,de 40-50e ft(ez smugy eskuvon szokás adni) nem fér bele. Egye fene adjatok 20at v 15-t szavuk nem lehet ez is sok pénz.
2017. máj. 25. 13:36
 75/88 pptomi ***** válasza:
100%

A sógornőd el van varázsolva. A bútorok cseréje az ő gondjuk, nem pedig illem kérdése.

Én vennék valami játékot , gyereknek az való.

2017. máj. 25. 23:24
 76/88 anonim ***** válasza:
40%
74es vagyok látom sokaknak nem tetszett,hogy azt mertem mondani,hogy 15-20at adjanak. (Nagyon sok pénz)de irtam ez egy full pofátlan helyzet,dw senki sem akar vitát egy családban. Nem mondom én se adnék ovis ballagásra ennyit. Full rohej, de az se jo, ha az ember szembe megy a rokonainak,hogy bocs, de ez pofátlanság. Mindenki tudja,hogy az. De valamikor kell az okos enged szamár szenved dolog( ismétlem eszetek ágában se legyen 40-50-et adni). Én beszélnék vele,hpgy bocsi,de mennyirw is gondoltál pontosan? Találj ki vmi kamu dumát,bár az annyira nem is kamu,hogy sok gyereked van iskola kezdés alapbol sok pénz.
2017. máj. 26. 15:21
 77/88 anonim ***** válasza:

' az se jo, ha az ember szembe megy a rokonainak,hogy bocs, de ez pofátlanság. Mindenki tudja,hogy az. De valamikor kell az okos enged szamár szenved dolog"

Ez nem az az eset amikor kell. Mert ha engednek nekik, akkor tök alap lesz hogy folyton pénzzel tömjék a sógornőéket. Ne legyen már az ember saját maga ellensége.

2017. máj. 26. 15:23
 78/88 anonim ***** válasza:

Látom sok választ kaptál,nem olvastam el végig.A véleményem,hogy a sógornõd NEM NORMALIs!!!!!

Ha a gimis ballagás lesz,akkor egy óceánt fog kérni???

2017. jún. 1. 18:41
 79/88 anonim ***** válasza:
100%
Na, holnap lesz az "ovis ballagás"...kíváncsian várjuk a fejleményeket :D
2017. jún. 1. 21:52
 80/88 anonim ***** válasza:
100%
Mi volt az ovis ballagáson? Mesélj, sokunkat érdekel!
2017. jún. 2. 19:29
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!