Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Sóher lennék? Ma már tényleg...

Sóher lennék? Ma már tényleg ennyit illik adni egy ovis ballagásra?

Figyelt kérdés

Sógornőmék gyereke ballag az oviból. A szülők pénzt kérnek, mert szeretnék lecserélni a teljes gyerekszoba bútort (értsd szekrény, ágy, + íróasztal székkel).

A sógornőm szerint legalább a felét illene a családnak összedobni, hiszen ez az első nagy alkalom a gyerek életében. A meghívottak száma egyáltalán nem sok, a két nagyszülő és mi. Illetve az apósom két nevelt lánya is jön, de ők egyetemisták, szerintem őket nem kéne anyagilag lehúzni.

Akárhogy is számolom, több tízezer (sőt inkább 40-50ezer) lenne a ránk eső rész.

Hozzáteszem, hogy kb. egyforma színvonalon élünk, de nálunk 3 gyerek van, náluk egy, ráadásul a nagyobbik lányunk a keresztgyerekük, de az ő ovis ballagását anno elintézték egy kifestővel, színes ceruzákkal. (mi nem írtuk elő, mit vegyenek, és örült is a lányka az ajándéknak)

Jövő héten lesz a ballagás. Ki tudnánk fizetni, de pofátlannak érzem a kérést.

2017. máj. 22. 14:20
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/88 anonim ***** válasza:
97%

Nekem ez már ott fura, hogy ovis ballagásra meghívják az egész családot. Nálunk csak szülők voltak, illetve nagyik közül eljött az, aki éppen ráért. Nem volt semmi felhajtás, összejövetel, ebéd, ajándékozás.

Majd ha ballag iskolából, akkor lehet, hogy lesz. De ajándékot kérni, és meghatározni, hogy mit, és hogy pénzt, és hogy legalább ennyit, na ez bunkóság.

Nem vagy sóher!

2017. máj. 22. 15:01
 22/88 A kérdező kommentje:

Köszönöm a megerősítést!

Kap valami játékot, ha megsértődnek, legalább nem kell menni a következő ballagásra. :)

2017. máj. 22. 15:05
 23/88 anonim ***** válasza:
97%

ballagónak vegyetek valamit és kész.

pofátlan sógornődet meg osszátok ki

2017. máj. 22. 15:09
 24/88 anonim ***** válasza:
97%

Pofátlan a sógornőd. Mennyibe is kerül egy kifestő??

Annyit adnék, amennyit ők szoktak és kész. Eleve nem szimpatikus nekem ez a kérés a részükről..illetlenség a javából.

2017. máj. 22. 15:11
 25/88 anonim ***** válasza:
94%
Igazad van, egy játéknak sokkal jobban fog örülni, mint szobabútornak...Ráadásul még abból se indokolt valami hatalmas...A pofám leszakad, egy ovis ballagás!!! Én még azt hittem, hogy egy esküvőre kell mélyen zsebbe nyúlni...ha nem állítod le most a pofátlanságot, már holnaptól kezdhettek spórolni az általános iskolai ballagásokra :S
2017. máj. 22. 15:13
 26/88 anonim ***** válasza:
97%
Ha pénzt kérnek, adj pénzt, de csak akkora összeget, amennyibe az ő ajándékuk került fordított helyzetben.
2017. máj. 22. 15:18
 27/88 anonim ***** válasza:
94%

"ovis ballagás" :DDDDDDDDDDD

emlékszem én (pedig az huh, 99ben volt, szóval nem ma) kaptam egy matchboxot meg egy nagy pogit és kakaót azon kívül ami volt a kis tarisznyánkban

ja meg anyukám a kedvenc kajámat csinálta este

ki ne fizessétek

ha pénzre van szükségük, akkor pötyögjék fel a providentet...

2017. máj. 22. 15:21
 28/88 anonim ***** válasza:
96%
Ovis ballagást nem 'jegyzik'... Emellett egy apróságot esetleg a gyereknek illik adni, de az borzasztó bunkóság, hogy megszabják, ki mit, mennyi értékben adjon. Sz@rnám le az ilyen sógornőt
2017. máj. 22. 15:27
 29/88 anonim ***** válasza:
96%

Szia!

A helyedben adnék 5000 Ft utalványt egy bútor bolthoz, azt részemről le is lenne zongorázva. Meg egy tábla csoki.

Aztaa kiszámoltam, az elvárásukat amúgy:

Mert egy IKEA-gyerekbútor azért nem verdesi a 120-130 ezer Ft-ot, ha takarékosak akarnak lenni.

30 ezer az ágy.

30 ezer a szekrény kb.

25 ezer Ft az íróasztal

meg matrac meg szék

100 ezer Ft maximum.

Tehát ha fele esik a rokonságra. Az max 50 ezer Ft.

Ebből papák-mamamák 15-15. 20 ezer Ft, amit Ti fizettek így- de szerintem egy ovis ballagásra ez is túl! sok.

A gyerek nincs ingyen, jobb ha tudomásul veszik, hogy nem húzhatják le mindig a rokonokat ha új ez-az kell nekik.

2017. máj. 22. 15:34
 30/88 anonim ***** válasza:
97%
Mi lesz majd a középiskolai ballagáson? Akkor már milliókat kell adni mert kocsi kell? Röhej az egész. Azt vegyél amit ők a te gyereked ballagására vettek. Se többet se kevesebbet. Amúgy most nem szabad engedni mert ez zsarolás. Vegyenek ők szobabútort a gyereknek. Mikor az unokahúgom az oviból ballagott a tesómék semmilyen igényeket nem támasztottak és nem is volt éttermi rongyrázás.
2017. máj. 22. 15:40
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!