Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Sóher lennék? Ma már tényleg...

Sóher lennék? Ma már tényleg ennyit illik adni egy ovis ballagásra?

Figyelt kérdés

Sógornőmék gyereke ballag az oviból. A szülők pénzt kérnek, mert szeretnék lecserélni a teljes gyerekszoba bútort (értsd szekrény, ágy, + íróasztal székkel).

A sógornőm szerint legalább a felét illene a családnak összedobni, hiszen ez az első nagy alkalom a gyerek életében. A meghívottak száma egyáltalán nem sok, a két nagyszülő és mi. Illetve az apósom két nevelt lánya is jön, de ők egyetemisták, szerintem őket nem kéne anyagilag lehúzni.

Akárhogy is számolom, több tízezer (sőt inkább 40-50ezer) lenne a ránk eső rész.

Hozzáteszem, hogy kb. egyforma színvonalon élünk, de nálunk 3 gyerek van, náluk egy, ráadásul a nagyobbik lányunk a keresztgyerekük, de az ő ovis ballagását anno elintézték egy kifestővel, színes ceruzákkal. (mi nem írtuk elő, mit vegyenek, és örült is a lányka az ajándéknak)

Jövő héten lesz a ballagás. Ki tudnánk fizetni, de pofátlannak érzem a kérést.

2017. máj. 22. 14:20
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/88 anonim ***** válasza:
94%

Dehogy adj nekik annyit...

Egyre több az ilyen pénzéhes ember, aki a gyerekből akar hasznot húzni, ha már félretenni nem tud.

2017. máj. 22. 19:50
 52/88 anonim ***** válasza:
94%

Én nem adnék. Sőt, ha sógornőm előállna egy ilyennel, elküldeném melegebb éghajlatra.

Nem tudom, egyesek mit képzelnek már magukról. Ne fizessetek, mert nem lesz megállás, ahogy előttem is írták. És miért gondolja a kedves sógornőd, h a családnak illene összedobni a felét?

2017. máj. 22. 21:29
 53/88 anonim ***** válasza:
96%
én megvenném ugyan azt, amit az én gyerekem kapott, és egy 'Anna is ilyet kapott tőletek az ovis ballagására és nagyon örült neki!' felkiáltással a szülők orra előtt átadnám, érzékeltetve, hogy ha ő elintézte egy színezővel, akkor tőlem se várjon többet.
2017. máj. 22. 22:57
 54/88 anonim ***** válasza:
96%
ajándékot nem lehet kérni. az ajándék szívből jön. Csak olyat adjatok, ami szívből jön. Ha 40-50 ezer ft nem jön szívből, akkor az nem jó ajándék...
2017. máj. 23. 01:40
 55/88 anonim ***** válasza:
95%

Én nem is tudtam, hogy van olyan, hogy óvodai ballagás :D Kész röhej.

Egy normális ballagásra sem adék többet 30 ezer forintnál senkinek. Amit a sógornőd kér, az abszurd és kész röhej, ezenkívül ugye nem képzeled, hogy valaha is viszonozni fogják.

Az ilyen jellegű egyedekkel szoktam minden kapcsolatot megszakítani.

2017. máj. 23. 02:10
 56/88 anonim ***** válasza:
95%

Ja, most olvasom, hogy a ti gyereketek színezőt kapott.

Pofám leszaad.

Ha ezek után te képes vagy több tízezret adni, akkor meg is érdemled.

Én vennék egy színezőt, meg pluszban egy tábla csokit és közölném vele, hogy máris többet adtam a gyereknek, mint ők.

2017. máj. 23. 02:11
 57/88 anonim ***** válasza:
96%
Gyerekek, de mennek a lepontozások! Csak nem erre járt a pofátlan sógornő?
2017. máj. 23. 05:48
 58/88 anonim ***** válasza:
96%

Nem vagy soher

Lányom is most ballag az ovibol,de egy szép tarka csokrot kap tölünk .nem csinálunk nagy felhajtást eböl.

2017. máj. 23. 05:49
 59/88 anonim ***** válasza:
75%

Ez kb olyan, mint egyik ismim szituja.

Adott egy lány meg egy pasija. Közel laknak egymáshoz,szülők jól megvannak stb. Aztán a pasi családja kitalálja, hogy szekrényeket toszogatnak át, mert mint tudjuk, nem jó, ha az a rohadt szekrény a megszokott helyen van... :D És elvárták, hogy a lány menjen át és segítsen nekik. Szekrényt cipelni. Persze a lány szülei még őt lustapitsázták le, amiért nem akart menni. Mintha bármi köze lenne ahhoz, hogy ott mit csinálnak a szekrényekkel... Aztán persze át kellett menjen, de csak útban volt, nem csinált semmit, mert nem volt mit, de haza nem mehetett, mert ot meg rinyáltak volna, hogy miért megy vissza olyan hamar.

És semmi eljegyzés, semmi ilyesmi nincs. Tiszta elmebetegek néha az emberek.

2017. máj. 23. 07:07
 60/88 anonim ***** válasza:
92%

Szakadok a nevetéstől, komolyan!Óvodai ballagás?Éttermi buli rendezve?

Kislányom tavaly nyáron"ballagott" az oviból, édesapja és én voltunk ott.(nagyszülők nem élnek) Hirtelen nem is tudom mit kapott, mert ceruzák, kifestők, mesekönyvek rendszeresen voltak véve, valamit biztos vettünk, az rémlik, hogy fagyiztunk utána.

Nehogy adjatok már több tízezer forintot...Ez nem esküvő könyörgöm.

Ráadásul tényleg rajtuk fog nevetni az egész óvoda, hogy megvan hívva a szomszéd Józsi bácsi is...Ez kész.:)))

A gyereknek vegyétek meg amit gondoltok, ne a lakberendezést finanszíroztassa veletek.

Az éttermi buli meg...Nos, ők hívtak meg titeket, nem ti kértétek.

Tavaly sokat grilleztünk meg egyebek barátokkal, ki kellett volna számolnunk ki milyen összegben evett vagy ivott?Meg nem fordulna ilyen a fejemben.Sőt, egy hét múlva megint lesz pár nap buli nálunk, itt is alszanak, a reggeli kávét számlával szervírozzam?

Mutasd már meg légyszi a válaszokat a sógornődnek, hátha a fejéhez kap.

Légyszi majd Írd meg mi volt.

2017. máj. 23. 07:31
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!