Sóher lennék? Ma már tényleg ennyit illik adni egy ovis ballagásra?
Sógornőmék gyereke ballag az oviból. A szülők pénzt kérnek, mert szeretnék lecserélni a teljes gyerekszoba bútort (értsd szekrény, ágy, + íróasztal székkel).
A sógornőm szerint legalább a felét illene a családnak összedobni, hiszen ez az első nagy alkalom a gyerek életében. A meghívottak száma egyáltalán nem sok, a két nagyszülő és mi. Illetve az apósom két nevelt lánya is jön, de ők egyetemisták, szerintem őket nem kéne anyagilag lehúzni.
Akárhogy is számolom, több tízezer (sőt inkább 40-50ezer) lenne a ránk eső rész.
Hozzáteszem, hogy kb. egyforma színvonalon élünk, de nálunk 3 gyerek van, náluk egy, ráadásul a nagyobbik lányunk a keresztgyerekük, de az ő ovis ballagását anno elintézték egy kifestővel, színes ceruzákkal. (mi nem írtuk elő, mit vegyenek, és örült is a lányka az ajándéknak)
Jövő héten lesz a ballagás. Ki tudnánk fizetni, de pofátlannak érzem a kérést.
Azért az szép, hogy óvodai ballagás címén a sógornőd kb saját magának kér ajándékot. Én tuti megkérdezném tőle, hogy netán ő ballagott-e az oviból, mert a gyereknek az egyáltalán nem ajándék (és nem is fog neki örülni), hogy az anyja féláron tudott bútort venni, mert a másik felét a rokonságtól összekoldulta. Nevetséges, és fix, hogy nem fizetném ki. Ez pofátlanság, főleg úgy, hogy a ti gyereketek "ovis ballagását" (te jó ég...) elintézték egy kifestővel. De gondolj bele, ha már egy óvodai évzárónál ekkora hepajt csapnak és kihasználják a rokonságot, akkor majd képzelheted, hogy mi lesz az általános iskolai, meg gimis ballagáskor. Az pedig esküvőknél szokás, hogy "legalább a kaja árát adjuk vissza ajándékba".
Én a gyereknek vinnék valami ajándékot, de a szülőkkel nem foglalkoznék egy percet sem. Ha új bútorokat akarnak, akkor dolgozzanak többet, keressék meg rá az árát, vagy apránként újítsák fel az egészet, ne egyszerre. Nem a rokonság feladata az ő házuk felújítására a pénzt összedobni. Ha meg van olyan bunkó, és kérdőre von a sógornőd, akkor meg közölném a paraszttal, hogy egyrészt ők is ennyit vettek a ti gyereketeknek, másrészt nektek 3 gyereketek van, bőven van jobb helye is annak a pénznek. Ha megsértődnek, az mindent elmond róluk.
Nem férjhez megy a kicsi, hanem iskolás lesz.
Ha egy íróasztalt, széket, a beiskolázáshoz támogatást kérnének, még csak-csak. Az ovis ballagás nem erről szól. Családi ünnep, torta, kis barátok, játék, kirándulás stb.
Ezzel a gyöngyszemmel most komolyan feldobtad a napomat:)
Mégiscsak megéri néhanapján felkolbászolni ide:)))
Vicc az egész! :)
Aztaaa! Mennyi komment...
Látom, nemcsak az én zsebemben nyílt ki a bicska ettől.
A férjemet is meggyőztem, mondtam, ha ekkora esemény ez a buli, hogy ki kell fizetnünk a vacsink árát, akkor ő öltönyt húz, nekem és a gyerekeknek pedig új ruhát kérek, nehogy már valami ócska göncben menjünk.
Röhögött egyet. :)
2-án lesz a ballagás és a buli, majd megírom, mi volt.
Nemcsak a bicska nyílt ki a zsebemben, de az összes hajszálam kiegyenesedett!
Szemrebbenés nélkül adnám a gyereknek ugyanazt, amit a te gyereked kapott tőlük, és még kommentálnám is, hogy úgy emlékszem a mi gyerekünk is ilyen szép kifestőt kapott tőletek a ballagáson!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!