Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Sóher lennék? Ma már tényleg...

Sóher lennék? Ma már tényleg ennyit illik adni egy ovis ballagásra?

Figyelt kérdés

Sógornőmék gyereke ballag az oviból. A szülők pénzt kérnek, mert szeretnék lecserélni a teljes gyerekszoba bútort (értsd szekrény, ágy, + íróasztal székkel).

A sógornőm szerint legalább a felét illene a családnak összedobni, hiszen ez az első nagy alkalom a gyerek életében. A meghívottak száma egyáltalán nem sok, a két nagyszülő és mi. Illetve az apósom két nevelt lánya is jön, de ők egyetemisták, szerintem őket nem kéne anyagilag lehúzni.

Akárhogy is számolom, több tízezer (sőt inkább 40-50ezer) lenne a ránk eső rész.

Hozzáteszem, hogy kb. egyforma színvonalon élünk, de nálunk 3 gyerek van, náluk egy, ráadásul a nagyobbik lányunk a keresztgyerekük, de az ő ovis ballagását anno elintézték egy kifestővel, színes ceruzákkal. (mi nem írtuk elő, mit vegyenek, és örült is a lányka az ajándéknak)

Jövő héten lesz a ballagás. Ki tudnánk fizetni, de pofátlannak érzem a kérést.

2017. máj. 22. 14:20
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/88 anonim ***** válasza:
97%

Azért az szép, hogy óvodai ballagás címén a sógornőd kb saját magának kér ajándékot. Én tuti megkérdezném tőle, hogy netán ő ballagott-e az oviból, mert a gyereknek az egyáltalán nem ajándék (és nem is fog neki örülni), hogy az anyja féláron tudott bútort venni, mert a másik felét a rokonságtól összekoldulta. Nevetséges, és fix, hogy nem fizetném ki. Ez pofátlanság, főleg úgy, hogy a ti gyereketek "ovis ballagását" (te jó ég...) elintézték egy kifestővel. De gondolj bele, ha már egy óvodai évzárónál ekkora hepajt csapnak és kihasználják a rokonságot, akkor majd képzelheted, hogy mi lesz az általános iskolai, meg gimis ballagáskor. Az pedig esküvőknél szokás, hogy "legalább a kaja árát adjuk vissza ajándékba".

Én a gyereknek vinnék valami ajándékot, de a szülőkkel nem foglalkoznék egy percet sem. Ha új bútorokat akarnak, akkor dolgozzanak többet, keressék meg rá az árát, vagy apránként újítsák fel az egészet, ne egyszerre. Nem a rokonság feladata az ő házuk felújítására a pénzt összedobni. Ha meg van olyan bunkó, és kérdőre von a sógornőd, akkor meg közölném a paraszttal, hogy egyrészt ők is ennyit vettek a ti gyereketeknek, másrészt nektek 3 gyereketek van, bőven van jobb helye is annak a pénznek. Ha megsértődnek, az mindent elmond róluk.

2017. máj. 23. 08:52
 62/88 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem sóher vagy. Az a minimum, hogy a bútorokat te fizeted, de szerintem a szoba kifestését is neked kellene és a szülőknek is vehetnél új hálószoba bútort. Mégiscsak el ballag az oviból a gyerekük!
2017. máj. 23. 08:54
 63/88 anonim ***** válasza:
94%
Óvodai ballagásra cukorkákból kötött csokrot, plüssmacit, szinezőt illik adni.
2017. máj. 23. 11:26
 64/88 anonim ***** válasza:
66%

Nem férjhez megy a kicsi, hanem iskolás lesz.

Ha egy íróasztalt, széket, a beiskolázáshoz támogatást kérnének, még csak-csak. Az ovis ballagás nem erről szól. Családi ünnep, torta, kis barátok, játék, kirándulás stb.

2017. máj. 23. 12:06
 65/88 anonim ***** válasza:
88%

Ezzel a gyöngyszemmel most komolyan feldobtad a napomat:)

Mégiscsak megéri néhanapján felkolbászolni ide:)))

Vicc az egész! :)

2017. máj. 23. 17:45
 66/88 anonim válasza:
88%
Most nem azért, de miért akkora teljesítmény elballagni egy óvodából, hogy ennyi pénzt kelljen adni? Amikor én ballagtam, kaptam egy fagyit és boldog voltam. :D
2017. máj. 23. 20:18
 67/88 A kérdező kommentje:

Aztaaa! Mennyi komment...

Látom, nemcsak az én zsebemben nyílt ki a bicska ettől.

A férjemet is meggyőztem, mondtam, ha ekkora esemény ez a buli, hogy ki kell fizetnünk a vacsink árát, akkor ő öltönyt húz, nekem és a gyerekeknek pedig új ruhát kérek, nehogy már valami ócska göncben menjünk.

Röhögött egyet. :)

2-án lesz a ballagás és a buli, majd megírom, mi volt.

2017. máj. 23. 20:33
 68/88 anonim ***** válasza:
88%
Nagyon várom hogy alakul :)
2017. máj. 23. 20:36
 69/88 anonim ***** válasza:
94%
Én is kíváncsi vagyok a fejleményekre! Majd írd meg, kérlek!
2017. máj. 23. 21:11
 70/88 anonim ***** válasza:
97%

Nemcsak a bicska nyílt ki a zsebemben, de az összes hajszálam kiegyenesedett!

Szemrebbenés nélkül adnám a gyereknek ugyanazt, amit a te gyereked kapott tőlük, és még kommentálnám is, hogy úgy emlékszem a mi gyerekünk is ilyen szép kifestőt kapott tőletek a ballagáson!

2017. máj. 23. 23:53
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!