Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Másra is próbálják ráerőltetni...

Másra is próbálják ráerőltetni a locsolkodást?

Figyelt kérdés

Szűk családi körben nálunk nem szokás a locsolkodás. Viszont mamánk velünk lakik, ő már 4. napja készül a húsvét hétfőre, pedig még csak péntek van. Majd hétfőn jól puccba vágja magát, és reggeltől estig várni fogja a rengeteg rokont, akiket meghívott. Kiderült, hogy mindenkinek elújságolta, hogy én, a 24 éves lányunoka is alig várja a locsolkodást, amiről én persze semmit nem tudtam.

Mikor kiderült, mondtam neki, hogy rám ne számítson, most meg ki van akadva, pedig tudja, hogy egész életemben nem locsolkodtunk húsvétkor. Ehelyett elmentünk egy közös ebédet elkölteni, amire meg a nagyi nem hajlandó.

Otthon élő lányok, nők, nálatok mi lesz hétfőn?

2017. ápr. 14. 13:59
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
85%

3. Majd akkor dumálj amikor nyolcféle locsolópacsuli és férfikölni szaga keveredik rajtad.

Szomszédék próbálkoztak be pár éve, mert "hagyomány"

Aztán meg tipródtak a suhancok, hogy piros főtt tojást kaptak.

Pedig ez a hagyomány.

2017. ápr. 14. 19:15
 12/17 anonim ***** válasza:
90%

Rég voltam már locsolkodni, gyerekkoromban még tetszett is a dolog, később kamasz, felnőtt korban már kevésbé. Egy valami jó volt, az,hogy az ember hallhatott ilyen csodálatos locsoló verseket mint pl.:

"Nekem is van két tojásom,pirosra van festve

Ha én azzal meglocsollak elmehetsz te gyesre"

A másik ilyen értelmes vers:

Sivatagban él a teve

Locsolkodni jöttem, hehe

2017. ápr. 14. 20:30
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Meg ahogy észrevettem a női rokonok sem voltak oda a locsolkodásért, "Jajj, ne sokat" "Inkább csak a kezemre" :) Érthető is, amennyi kölni "illata" keveredik olyankor a hajukban. Gyorsan túlestünk ezen, aztán jöhetett a süti kóla,sonka stb. egy jó beszélgetés mellett. Később ugye a kólát felváltotta a pálinka, bor stb. Bár soha nem ittam le magam húsvétkor, egy fél deci pálesz,meg egy pohár bor elég volt.
2017. ápr. 14. 20:37
 14/17 anonim ***** válasza:
76%

Utálom a locsolkodást. Szépen öltözzek ki, mossak hajat, amit aztán megint megmoshatok este mert bűzlik....áá nem elég egészségtelen így is a hajam...aztán öltözzek át 5x mert természetesen szódás szifonnal kell jönni.

De ez a hatalmas utálat ott kezdődik, hogy kicsi voltam, kaptam vagy 10 kinder tojást, matricákat, minden jót, estére meg sz*r se maradt nekem mert oda kellett adnom az ismeretlen kisgyerekeknek. (mamámnál "ünnepeltünk" régen- óvónéni volt) bátyám persze gazdagabb lett egy ezressel meg 20 kinder tojással. K*rvára fer ünnep tényleg.

Ha anya nem eröltetné senkit sem engednék be hétfőn. Szerencsére már felnőttem így csak kb 5-7en jönnek locsolni. Utálom az egész húsvétot. Csak a kaja jó benne

2017. ápr. 14. 21:54
 15/17 anonim ***** válasza:
0%
Érdekes, a 11-es meg a 14-es nem kapott 100%-ot. Pedig ők jobban tudják néhány szakmunkásnál meg parasztnál a locsolkodás negatívumait. Vagy valaki megint a nők felett akar dönteni?
2017. ápr. 14. 22:55
 16/17 anonim ***** válasza:
50%

Szarok bele, már tizplusz éve elmegyek otthonrol... kalap fos az egész, jön a sok idiota a hülye verseivel meg a büdös pacsulijával. Zabál vedeli a pálinkát vagy m

már félrészeg én meg vágjak jo poft hozzá... na nem.

Exnél szokás volt, borzalom, nyalás három napig meg stb, a párommal viszont velencében töltjük a hosszu hétvégét.

2017. ápr. 15. 08:16
 17/17 anonim ***** válasza:

6@ lol, kisnemesi család :D:D

Sajna ezek az idők már elmúltak, ahogy a locsolkodás divatja is (ez viszont szerenécsre).

Locsolkodás címén összejön a család és eszünk egyet. Bőven elég...

2017. ápr. 16. 22:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!