Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Másra is próbálják ráerőltetni...

Másra is próbálják ráerőltetni a locsolkodást?

Figyelt kérdés

Szűk családi körben nálunk nem szokás a locsolkodás. Viszont mamánk velünk lakik, ő már 4. napja készül a húsvét hétfőre, pedig még csak péntek van. Majd hétfőn jól puccba vágja magát, és reggeltől estig várni fogja a rengeteg rokont, akiket meghívott. Kiderült, hogy mindenkinek elújságolta, hogy én, a 24 éves lányunoka is alig várja a locsolkodást, amiről én persze semmit nem tudtam.

Mikor kiderült, mondtam neki, hogy rám ne számítson, most meg ki van akadva, pedig tudja, hogy egész életemben nem locsolkodtunk húsvétkor. Ehelyett elmentünk egy közös ebédet elkölteni, amire meg a nagyi nem hajlandó.

Otthon élő lányok, nők, nálatok mi lesz hétfőn?

2017. ápr. 14. 13:59
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
82%

40ff. Se lány tesóm, se a kislánya nincs oda a locsolkodásért, a kislánynak van a fejebőrén amúgy is egy nagy szemölcs.

Ha engedik is kifejezetten vmilyen ruhaneműre teszem fel a vállára stb.

Ha lány lennék én se engedném, én mindég is utáltam ezt az egészet, hála ma már nem kell menni sehova se csak a nagyihoz aki 84 éves, de neki tök mindegy.

2017. ápr. 14. 14:12
 2/17 anonim ***** válasza:
89%
Erőltették, de mi ezt úgy oldottuk meg a párommal, hogy Húsvétkor elutazunk mindig. Az utóbbi 2 évben leszoktak róla szerencsére, nálunk is a nagyszülől erőltették folyton.
2017. ápr. 14. 14:17
 3/17 anonim válasza:
19%
Ez egy régi hagyomány, szokás most mi bajod lesz ha meglocsolnak? És még a nagyidnak is örömet okozol!!! Ő sem fog élni amíg a világ tart!
2017. ápr. 14. 14:20
 4/17 anonim ***** válasza:
81%
Én fiúként is utálom a locsolkodást, csak a nagyszülők akarják mindig, hogy húsvétkor menjünk locsolni. Anyám se szereti a locsolást, minden évben meg van mondva rokonoknak hogy ne jöjjenek locsolni, akik ezt tiszteletben tartják. 18/F
2017. ápr. 14. 14:47
 5/17 anonim ***** válasza:
92%
Nalunk a legszukebb csaladi korben is alig szokas. Volt egy nagyobb csaladi vita, bejott egy "felcsalad" (mama elettarsanak csaladja), aztan igy kicsit fura lenne ugyanugy locsolkodni, mint regen. Egyik unokatesomek messzi laknak, masikak mar reg nagyok, apa csaladjabol meg szinte csak az o anyjaval, meg a keresztanyjaval tartjuk a kapcsolatot, a tobbieket szinte nem is ismerem. Szoval a locsolkodas a kovetkezo: apa es ocsem reggel megindulnak, ket mama, egy kedves ismeros, aztan ki is fujt. Mi anyaval ki se zarunk, csinalunk egy kis husveti kajat, apaek hazajonnek, meglocsolnak, eszunk, es kesz. Husvet kifujt. :/
2017. ápr. 14. 14:47
 6/17 anonim ***** válasza:
5%

Bár (tudtommal) nem vagyok nő, nálam is erőltették. Még tizenévesen is.

Pedig nem is vagyunk parasztok, de még polgárok se (kisnemesi család vagyunk), tehát elméletben semmi közünk hozzá. Baromságnak is tartom. Akármennyire "hagyomány" (mint mondtam nekem nem).

2017. ápr. 14. 14:49
 7/17 anonim ***** válasza:
40%

3#

No neked aztán jogod van dönteni más fölött. De tényleg...

2017. ápr. 14. 14:50
 8/17 anonim ***** válasza:
26%

Remélem sokan meglocsolnak!

Van piros tojás, süti, bor, sör pálinka a felnőtteknek.

Ha jönnek, mondanak egy verset, jót nevetünk, meglocsolnak, megkínálom őket, ki mit szeret vagy kér, beszélgetünk egy kicsit és mennek tovább :)

2017. ápr. 14. 15:16
 9/17 Estádio de Felchút ***** válasza:
46%

Én imádok locsolkodni, nekem inkább azzal van problémám, hogy minden egyes helyen meg kell inni egy féldecit a legfinomabb házi kerítésszaggatóból...

De egyszer egy évben állok elébe, férfiak vagyunk, nem tápszeres homokosok.

2017. ápr. 14. 16:57
 10/17 Fatal_3rror_ ***** válasza:
75%

Ez a locsolkodás tipikusan az a régi hagyomány amit mindig mindenki utált de csinálták mert "úgy illik" :D

Mondjuk én mindig szorongtam mások előtt, és gyerekként is utáltam az egészet. Max annyi volt benne a jó hogy kaptunk egy kis pénzt amit utána el lehetett költeni a boltban.

2017. ápr. 14. 18:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!