Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hogyan tegyem túl magam...

Hogyan tegyem túl magam ezeken a sérelmeken? Lent.

Figyelt kérdés

25 éves vagyok. A nővéremmel jó viszonyban vagyok már, de tinikoromban ez nagyon nem így volt. Egyszerűen nem volt hajlandó elviselni engem, mert más típusok vagyunk. Pszichológushoz jártam, hogy fel tudjam dolgozni a bántásait. Egy napon sajnos volt egy olyan döntésem, hogy egy füzetbe összeírok néhány dolgot amiket a fejemhez vágott, hogy mindig emlékezzek rá. Pl. "Mi a francért szeretsz te engem? Én sem szeretlek téged", "Kár hogy megszülettél"

Azóta rendbejött a kapcsolatunk, nincsenek már barátai és sokat vagyok vele, jóban vagyunk, lelki társának tart. A baj ott kezdődik, hogy egy hete megtaláltam azt a bizonyos füzetet, és felszakította a sebeimet, és kerülöm a tesómat, nem akarok vele lenni, haragszom amiért ezt tette velem régen...de az meg nem lenne fair tőlem, hogy ha most hozok fel 10 éves sérelmeket...viszont érzi rajtam hogy valami nek oké.

2017. márc. 3. 10:21
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is meg kellene mutatnod neki a füzetet. Nagyon megkönnyebbülnél. Végre túl lehetnél ezen, és ez megér egy-két kínos pillanatot.
2017. márc. 3. 16:46
 12/15 maffiafia válasza:
100%

Egy ilyen kapcsolat rád is pozitív hatással van. Vedd figyelembe, hogy megéri e feláldozni eme kapcsolatod az igazság érzeted miatt. Egyébként hasonló eset többször is előfordúlt. Amit én csináltam 1, addig vertem a boksz zsákot amíg a kezem véres nem lett 2, elfogadtam, hogy már csak emlékeimen keresztűl fály, s a jelent nem kéne vele beszennyezni.

Ha még mindig olvasod a válaszom, akkor még megjegyzem, a nővéred érzelmi szintjétől függően megbeszélheted vele őszintén, bár ekkor fent áll a lehetősége annak, hogy nem ért meg téged, ami plusz fâjdalmat fog okozni. (Röviden, próbáld lezárni magadban :)

2017. márc. 4. 00:21
 13/15 anonim ***** válasza:

az első jól mondja, szinte minden testvérkapcsolatban vannak hasonló kijelentések.

én is bőven mondtam/csináltam olyat, amit felnőttként már nagyon megbántam. nem akarom felhozni, de attól még bánom.

amúgy szerintem a szülőknek kellett volna ilyen esetben közbelépni, és helyre tenni a gyereket.

2017. márc. 4. 14:11
 14/15 anonim válasza:
Megértelek. Én több mint 10 év után békültem ki a tesómmal. Igazából békülni (megbocsátani) csak úgy lehet, ha elengedted a múltbéli eseményeket. Szerintem ez neked nem sikerült még. Ne érezd magad emiatt hibásnak, vannak dolgok amiket nehezen enged el az ember. Viszont míg ez nem sikerül, nem lesz felhőtlen a kapcsolatotok, ezt még meg kéne találnod magadban, ne ragaszkodj a rosszhoz. A megbocsátás Isteni dolog.. tudod :)
2017. márc. 4. 23:40
 15/15 anonim ***** válasza:

Egy egy ilyen vita alapja számos gyereles dolog lehet. Nálunk bátyám féltékeny volt, hogy leelőzöm valamiben, pedig ő az erősebb, ő neki kellene a jobbnak lennie.

Itt a te esetedben amit el tudnék képzelni, hogy egyrészt féltett (igen, van hogy ez a másik fél felé mutatott aggresszióba van burkolva), másrészt rossz érzés egy beteg ember mellett élni. Látni a sérülékenységet, érezni a tehetetlenséget, és hogy ez akár vele is megeshetett volna. Főleg gyereknént ezt kezelnu nem egyértelmű és nem könnyű dolog...

2017. márc. 6. 15:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!