Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Haragszom a nagynénémre,...

Haragszom a nagynénémre, hogyan nyugodjak meg?

Figyelt kérdés

Csúszom egy félévet az egyetemen, emiatt borzasztóan rosszul érzem magam. Hetek óta nem eszem és alszom rendesen, fogytam is, szóval eléggé megtört lettem. A szüleimmel már mindent megbeszéltem ezzel kapcsolatban, kezdek jobban lenni, és készülnöm kell még néhány vizsgára most, márciusban.

Nagynéném hétfőn megkért, hogy hozzak neki a könyvtárból könyvet, kedden el is mentem. Amikor tegnap odaadtam neki a könyvet, rákérdezett, hogy miért mentem el. Értetlenül álltam előtte, mire mondta, hogy nekem most jobb dolgom is lenne, mégpedig a tanulás. Mondtam neki, hogy elég jól állok, a vizsgáim közül csak egy nem fog sikerülni, de nem emiatt csúszom, úgyhogy ezt köv. félévben pótolni tudom. Elkezdett győzködni, hogy de menjek el belőle vizsgázni, ne adjam fel stb., de ezt ilyen szemrehányó stílusban. Felhozta, hogy amikor ő járt egyetemre, hónapokig hajnal 3-tól éjfélig tanult, mégis kibírta (egyébként 5 évet csúszott, igaz, neki családja volt).

Utána a szakdolimról kérdezett, és számon kérte, hogy nem vagyok elég lelkes. De ő mondta azt is, amikor újságoltam neki, hogy találtam konzulenst, hogy "majd akkor örülj, ha már kész vagy vele!" Ezután még arról papolt, hogy az ő egyeteme mennyivel nehezebb volt az enyémnél.

Ha mindezt még a szüleimtől hallottam volna, nem lázadtam volna, de a nagynénémnek aztán rohadtul semmi köze ehhez. Nincs joga kioktatni, számon kérni stb.

Mindezek ellenére megint annyira letörtem, hogy egész éjjel nem tudtam aludni, és megint egy értéktelen szrdarabnak érzem magam a csúszás miatt, mint az elmúlt egy hónapban folyamatosan. Kár volt neki elmondani, de eddig nem volt ilyen...

Nyilván mindenkit érdekelni fog, szóval leírom, hogy jogot tanulok.

2017. márc. 2. 05:58
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Persze 8-asra utaltam, nem a barom 9-esre.
2017. márc. 2. 10:58
 12/15 anonim ***** válasza:
61%

Hát, neked aztán van stílusod így beszélni a válaszolókkal, miközben benned van a hiba, ha ennyire éretlen vagy.

Ilyen hozzálássál meg "túlérzékenykedéssel" nem igazán sok mindent fogsz elérni jogászként, szerintem kár ezzel erölködnöd!

2017. márc. 2. 11:02
 13/15 A kérdező kommentje:
Ahogy hozzám szólt, úgy válaszoltam. Elismertem, hogy bennem van a hiba, és segítséget is kértem. Nem értem, hol a hiba. Vannak ám itt agytrösztök... :D a jogi pálya pedig nem tartozik a kérdéshez.
2017. márc. 2. 11:16
 14/15 anonim ***** válasza:

Egyszerűen ne engedd hogy beleszóljon. Pl: te dumálsz nekem Kati, aki 5 évet csúszott? Na ilyen nekem ne ossza az észt.

Egyszerűen hagyd figyelmen kívül mit mondanak gondolnak rólad. Ezt meg kell tanulnod. Később is rengeteg ilyet kaphatsz majd a munkahelyeden, vagy bárhol. Mi falun élünk és itt is borzalom ami van. Ha kicsit jobban élsz akkor már mennek a pletykák, honnan miből. A pofátlanabb nyiltan rákérdez. Na szócal megkell tanulni leépíteni őket, visszaszólni , hosszútávon meg lexarni.

2017. márc. 2. 12:32
 15/15 anonim válasza:

Szerintem próbáld meg lenyugtatni magad amennyire csak lehet, lazíts, hallgass zenét, sétálj (ahogy az előbb valaki mondta). A nagynénéddel pedig ne tárgyalj ki mindent ezentúl és legyél vele egy kicsit visszafogottabb. Akkor talán rájön, hogy nem kellett volna feltétlenül durván beleszólnia a dologba. Lehet hogy lényegileg igaza volt, szerintem neked inkább csak a stílusával van a gondod.

Szóval lazíts, hagyd egy kicsit elcsitulni az ügyet és vegyél egy nagy levegőt.

Sok sikert!

:)

2017. márc. 3. 20:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!