Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Haragszom a nagynénémre,...

Haragszom a nagynénémre, hogyan nyugodjak meg?

Figyelt kérdés

Csúszom egy félévet az egyetemen, emiatt borzasztóan rosszul érzem magam. Hetek óta nem eszem és alszom rendesen, fogytam is, szóval eléggé megtört lettem. A szüleimmel már mindent megbeszéltem ezzel kapcsolatban, kezdek jobban lenni, és készülnöm kell még néhány vizsgára most, márciusban.

Nagynéném hétfőn megkért, hogy hozzak neki a könyvtárból könyvet, kedden el is mentem. Amikor tegnap odaadtam neki a könyvet, rákérdezett, hogy miért mentem el. Értetlenül álltam előtte, mire mondta, hogy nekem most jobb dolgom is lenne, mégpedig a tanulás. Mondtam neki, hogy elég jól állok, a vizsgáim közül csak egy nem fog sikerülni, de nem emiatt csúszom, úgyhogy ezt köv. félévben pótolni tudom. Elkezdett győzködni, hogy de menjek el belőle vizsgázni, ne adjam fel stb., de ezt ilyen szemrehányó stílusban. Felhozta, hogy amikor ő járt egyetemre, hónapokig hajnal 3-tól éjfélig tanult, mégis kibírta (egyébként 5 évet csúszott, igaz, neki családja volt).

Utána a szakdolimról kérdezett, és számon kérte, hogy nem vagyok elég lelkes. De ő mondta azt is, amikor újságoltam neki, hogy találtam konzulenst, hogy "majd akkor örülj, ha már kész vagy vele!" Ezután még arról papolt, hogy az ő egyeteme mennyivel nehezebb volt az enyémnél.

Ha mindezt még a szüleimtől hallottam volna, nem lázadtam volna, de a nagynénémnek aztán rohadtul semmi köze ehhez. Nincs joga kioktatni, számon kérni stb.

Mindezek ellenére megint annyira letörtem, hogy egész éjjel nem tudtam aludni, és megint egy értéktelen szrdarabnak érzem magam a csúszás miatt, mint az elmúlt egy hónapban folyamatosan. Kár volt neki elmondani, de eddig nem volt ilyen...

Nyilván mindenkit érdekelni fog, szóval leírom, hogy jogot tanulok.

2017. márc. 2. 05:58
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
90%
HA egy kivülálló véleménye ennyire letör, akkor mi lesz, ha a munkád miatt kapsz kritikákat?
2017. márc. 2. 07:26
 2/15 anonim ***** válasza:
97%
Ne foglalkozz a nagynénéd véleményével.
2017. márc. 2. 08:23
 3/15 anonim ***** válasza:
97%
A nagynénéd komolyan 10 félévet csúszott? 10 félév rengeteg, akár van családja az embernek, akár nincs. Ergo neki semmi joga papolni. Ami téged illet: több is veszett Mohácsnál. Ez egy teljesen normális dolog, rengeteg ember szokott csúszni (egyetem/szaktól függően de kb az 1/3 vagy a fele, ha egyáltalán befejezi) nyugi, menj el egy nagyot sétálni, hallgass egy zenét és felejtsd el ezt a marhaságot. Jogos az első válasza, a munkahelyeden ettől sokkal több trágyát fogsz kapni...
2017. márc. 2. 08:24
 4/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Szerintem csak túlságosan érzékeny vagyok a csúszás miatt, és nem esett jól, hogy ezt kapom némi vigasztalás helyett. Igaz, csak diákként, de sokféle munkahelyem volt már, szerencsére nem élek "burokban". :)
2017. márc. 2. 08:40
 5/15 anonim ***** válasza:
10%
fejezd be a nyafogást, örülj hogy foglalkozik veled.... csak jót akar neked. Még gyerek vagy, nyilván ezt ő is látja, hogy még irányítani kell téged
2017. márc. 2. 08:41
 6/15 anonim ***** válasza:
41%

Ennyire csak nem lehetsz életrevalótlan.

Ha ennyitől összeomlik a kicsi lelked, akkor pokoli kínkeserves egy élet vár rád (főleg ebben az országan, ahol tulajdonképpen mindenki egy utolsó kigáncsoló g#ci)

2017. márc. 2. 09:56
 7/15 anonim ***** válasza:
75%
Nagyon kislány vagy még lélekben.. szerezz önbizalmat, ne mindig anya meg apa nyugtatása kelljen.
2017. márc. 2. 10:43
 8/15 anonim ***** válasza:
84%
Ne haragudj kérdező de veled komoly baj van. Most tényleg azon agyalsz mert valaki beszólt? Ki vagy mert egy félévet csúszol? Kit érdekel, éld már a saját életed, amihez a nagynéninek semmi köze. Képzeld más még többet is csúszik és mégis tud aludni meg enni. Tovább megyek van aki ott is hagyja. Mi vagy te általános iskolás? Hogy ilyenekről mindenkinek be kell számolni? Oké megbeszélted a szüleiddel akivel élsz és ennyi, pont. Másnak meg semmi köze hozzá. te meg még ezzel is idegesíted magad. Hogy nyugodj meg? Úgy hogy eleve bele sem mész a magyarázkodásba, úgy hogy alapból nem is engeded a dolgot elfajulni mert senkinek semmi köze hozzá. Fel sem veszel ilyeneket. Mostantól le.sz.arod ki mit dumál és csinálod a dolgodat.
2017. márc. 2. 10:45
 9/15 anonim ***** válasza:
20%

"hogyan nyugodjak meg?"

Ahogyan akarsz. Tán mentális beteg vagy, hogy ehhez is külön tanács kell?

2017. márc. 2. 10:50
 10/15 A kérdező kommentje:
Adjatok konkrét tanácsokat, ahogy az utolsó válaszoló, miután megállapítottátok, hogy szr életem lesz így. Szerintem sincs semmi önbizalmam.
2017. márc. 2. 10:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!