Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ki kit választana keresztanyán...

Ki kit választana keresztanyának? Kit válasszak?

Figyelt kérdés

Nem sok barátnőm van, szám szerint kettő. Adott az egyikük, aki jövőképpel rendelkezik, pszichológusnak tanul az egyetemen, 14 éves korom óta barátnőm. Mindig ott volt, mindig számíthattam rá, sose mondott le egy találkozót sem. 19 éves.

Aztán ott van egy másik barátnőm. 24 éves. Ebben az évben volt kb 5 munkahelye jelenleg pultosként dolgozik. Kaotikus párkapcsolatai vannak, általában sikerül olyan férfiakat kifognia, akik bántják. Nincsen szakmája, nincsen jövőképe, sokat iszik, a családja sem túl bizalomgerjesztő. Akkor ismerkedtem meg vele, mikor sokat jártam bulizni. 1,5 éve ismerem.

Párom családjában mindenki az eüben dolgozott/dolgozik v rendőr, mint párom. Sógoromék milliomosok, a gyerekek is orvosnak tanulnak. Az én családom segítőkész, normális keresettel rendelkező emberek. Én logisztikusnak tanulok.

Arra, aki 14 éves korom óta barátnőm, mindig számíthattam. Párom szerint messze lakik, nem sokat látná a gyereket, ő ezért akarja másik barátnőmet, de ő sok közös találkozót lemondott olyan indokkal, hogy takarítania kell és nem biztos, hogy a keresztelőn is ott lenne. (Kinézem belőle.)

Ezzel szemben nagyon jókat lehet vele beszélgetni stb.

Mind kettő felé húz a szívem, de én mondjuk azt is nézem, hogy a keresztanya részint a család tagja lesz - az enyémé is és a páromé is - és pesti barátnőm jobban beleillene az image-be ill ő tényleg olyan barátnő, hogy bármikor bármiben! Amikor mindenki a szarban hagyott, ő ott volt.

Mind a kettő szívesen vállalná, de én meg nem tudok dönteni. Ti kit választanátok és miért?

2016. dec. 12. 18:42
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
58%
Az egyhàz a hàzas(sàg szentségében részesűlt) keresztszülőket előnyben részesìti. Elméletben nincs vàlás, amit Isten egybeköt.... A keresztelő előtt van pròba/oktatàs a party angyal elmenne oda?
2016. dec. 13. 16:06
 12/13 anonim ***** válasza:

"lehetőleg bérmàlkozott nőt válassz"

Ezt nem minden vallási felekezet követeli meg. Anyám római katolikus. Apám ágostai református. Ahol én születtem, nem volt a közelben református templom, így katolikus lettem, azonban a rómaiak annyi baromsággal traktálták a szüleimet, pl. megkövetelték volna apámtól, hogy hagyja el a családja vallását. És mire az általuk követelt procedúra végére értek volna, úgy 2-3 éves lettem volna. Végül görög katolikus lettem. Nem kérték, hogy térjenek át az ő hitükre, nem kéréték, hogy fizessenek egyházadót, nem kérték, hogy a testvéremet is átkereszteljék és nem szabtak mindenféle feltételt a keresztszülőkre nézve. Csupán azt kérték, hogy segítse elő a hitem gyakorlását.

"A katolikus keresztszülő ezen túlmenően a katolikus egyház hitközösségét képviseli"

Na ja. És még szerencse, hogy vannak kevésbé agresszív keresztény vallási közösségek is. Mert nem derült ki a kérdező vallása, simán lehet evangélikus, református, adventista vagy mit tudom én mi.

2016. dec. 13. 16:13
 13/13 anonim ***** válasza:
Amiket írsz 12 es ott nem mindegyiknél van gyerek kori keresztelő. Van amikor felkészült rá tini vagy fiatal felnőtt korban keresztelkedik.
2016. dec. 13. 16:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!