Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit gondoltok ezekröl az...

Mit gondoltok ezekröl az emberekröl?

Figyelt kérdés
Nagyon sok pénze van de a testvére gyerekei rettenetes körülmények között éltek éheztek gyakran fáztak! Tudom az apa és az anya feladata tisztességesen nevelni a gyereket. Itt a szülök is hibásak persze tudom. Én sosem hagynám majdnem éhen halni a testvérem gyerekét ha milliókon ülnék.
2016. dec. 12. 12:08
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
90%

Adhat a gazdagabb testvér nekik most pénzt, a szegény család vehet belőle tüzelőt,kaját,ruhákat.De mi lesz,ha elfogy a pénz?Megint nyújtják a markukat?

Inkább arra kéne a szegényebb családot megtanítani,hogy hogyan osszák be jobban a pénzüket,hogy hogyan keressenek több pénzt,hogyan jussanak feljebb a ranglétrán.. Egy jó tanáccsal és szemléletváltással sokkal többet lehetne elérni,mint x összeggel a markukba.

Arról nem is beszélve,hogy a gazdagabb testvér nyilván okkal gazdagabb,nem hiszem,hogy osztogatnia kéne a pénzét alanyi jogon a családtagjainak.

Nyilván ha valamilyen nyomós ok miatt kerültek a padlóra(leégett a házuk vagy súlyos betegek lettek és kiestek a munkából) akkor megértem,hogyha segít nekik a gazdagabb testvér.

De ha a saját hülyeségük miatt állnak úgy,ahogy akkor nem értem miért kéne segíteni.

A gazdagabb tesónak is gondolom vannak/lesznek gyerekei akire tudja majd költeni a pénzét. Vagy magára,hát megdolgozott érte..

2016. dec. 12. 13:16
 12/24 anonim ***** válasza:
91%

Van hasonló a tágabb oldalági családban. Aki támogatást várna bátyjától, az 45 körüli alkesz férfi (vasútnál pályakarbantartó segédmunkás, néha vasúti szerelvényeket fosztogat), felesége is proli. Van 2 20 év körüli normálisnak kinéző, de lusta gyerekük, akik csak ritkán dolgoznak, továbbtanuláshoz rosszul tanultak.

Akit pumpolnának (alkesz apa bátyja) az sem különösebben gazdag, de mérnökként minimum 10x annyit keres mint ezek összesen. Pár milliót adott már nekik korábban kölcsön (jelzálogot tetetett lakásukra, de nem akar árvereztetni).

Az alkesz apa gyerekeinél most ő a szemét, mert amióta nagyobbak nem tömi őket pénzzel. Néha mondja nekik, hogy ha kell nekik egy kis pénz, akkor jöhetnének a telkére segíteni, azért fizetné őket rendesen (környéken szokásos napszámot), de hát hogy lehet nekik ilyet mondani, mert hogy ők nem parasztok (van azért érettségijük), a három diplomás mérnököt meg hülyének nézik, hogy miért tart telket is.

2016. dec. 12. 13:37
 13/24 anonim ***** válasza:
85%

Az a véleményem, hogy munkát kell adni nekik.

Ellenben nem tudjuk, ez megtörtént e már.

Nem tudjuk nem az van, hogy adott munkát nekik azok meg kiverték a balhét, hogy miért nem inkább pénzt ad amiből vehetnének piát és cigit?

2016. dec. 12. 13:39
 14/24 anonim ***** válasza:
91%

Sajàt helyzetemből kiindulva a szegényről feltételeznék minden rosszat.

Pl a tesómnak 4 gyereke van, de hitel hitel hàtàn és az én àrvaellàtàsomból szerette volna fizetni a lakàstörlesztőjét.

Vagy apàm sokàig a hugàt finanszírozta, mert sajnàlta a gyerekeit. Anno ő vett nekik kàlyhàt a szobàba(több havi fizuba került), de amikor megszülettem, én lettem az első. A huga felénk se nézett, 20 évesen làttam először. Na vajon itt is az a hibàs akinek több van???

2016. dec. 12. 13:46
 15/24 anonim ***** válasza:
83%

Szar magyarország,nehéz megélni,de ha mindkét szülő dolgozik,akkor nem tudom elképzelni,hogy annyira rettenetes körülmények között élnének a gyerekek.

De ha nem elég,akkor sajnos el kell menni 12 vagy 16 órába dolgozni az egyik szülőnek legalább,hogy több legyen a bevétel.A másik szülő meg a 8 órás munkája mellett próbáljon kitanulni valamit,amivel később többet keresne.

Lépni kell tovább,nem másokat hibáztatni,hogy miért nem segítenek.

De akár azt is el tudom képzeni,hogy az egyik szülő kimegy külföldre dolgozni pár hónapra. Nem idilli, de inkább ez,mint hogy ne tudjanak mit adni a gyereknek enni.Férfiakat gyakran keresnek különböző fizikai munkákra,akár nyelvtudás nélkül is.

2 felnőtt ember,oldja meg. Nem lehet más jóindulatára alapozni egy életen át.

2016. dec. 12. 13:47
 16/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat mindenkinek ment a zölt pacsi! Én voltam az a gyerek aki éhezett és fázott sokat! Egy emlékem maradt meg gyerekkoromból ahogy turkál nálunk a szekrényben nagynéném és férje és kérdik nincs mit ennetek? Persze akkor sem kaptunk 1 pohár vizet sem. Nem tartottuk a markunkat nekik sosem úgy emlékszem d mikor kértük hogy kis földünket szántsák meg abban sem segítettek.
2016. dec. 12. 13:51
 17/24 anonim ***** válasza:
97%

Én azt tudom elképzelni ilyen helyzetben,hogyha még a szülők érdemtelenek is a segítségre,legalább a gyerekeknek adnak célzottan csak ennivalót. Vagy néha elviszik őket kajálni,meghívják magukhoz.

Ha a szülők léhűtők is, legalább a gyerekek ne éhezzenek.

2016. dec. 12. 13:59
 18/24 A kérdező kommentje:
Hozzá teszem, akkor az alkesz apám nem élt már, nagy segítség lett volna ha megteszik hogy megszántsák a földet. Legalább elörébb léphettünk volna anyuval egyet.
2016. dec. 12. 14:01
 19/24 anonim ***** válasza:
95%
Én azt gondolom nem kötelessége segiteni senkinek,de sokszor pici anyagi segitség jol jön(jönne)mikor gondban van az ember.Tudok olyan családokat ahol természetes és kölcsönös hogy segitenek egymásnak.
2016. dec. 12. 14:09
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Van akin nem lehet segíteni!
2016. dec. 12. 14:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!