Azt hiszem ennek a kapcsolatnak vége, ti is így tennétek?
Figyelt kérdés
anyukám testvérével és családjával nagyon jó a viszonyom, sokat vagyunk együtt, sokat megyek át, nagyon sokat nevetünk. Tegnap történt egy olyan dolog, hogy messengeren beszéltem anyukám testvérével, kérdezte mi a helyzet a fogammal, amit pár napja fájlalok mert kihúzták. Elkezdtem panaszkodni hogy nagyon fáj, az orvos nem veszi fel a telefont, elegem van , stb. Erre 2 perc múlva jön egy üzenet: csak egy szilánk lökődik ki az ínyéből, de olyan sötét hogy nem érti meg. Ezt az üzenetet másnak írta csak véletlenül nekem küldte el. Amikor kérdeztem letagadta, azt mondta ezt egy ismerőséről írta valaki másnak.
Eléggé két végű a dolog. Egyik részről szerintem is túl sok a túlérzékeny ember. Már tapasztaltam, hogy nem lehet még viccelődni sem, mert mintha szándékosan keresnék, hogy min lehetne megsértődni. Másrészt viszont nem tartom egy korrekt dolognak, ha egy családtag dolgait egyből kipofázzuk másoknak, ráadásul lekicsinylően. Oké hogy amit az interneten leírok az nem titok (az élő kapcsolatok híve vagyok inkább), de azért illik egy ilyet nem felhasználni semmire. Nekem is volt olyan ismerősöm, aki egy privát beszélgetésünkkel akart baráti társaságban lejáratni. Semmi csúnyát nem tettem vagy írtam, csak mivel egyszer beszélgettünk, ő elkezdte a társaságban azt sugallni, hogy én ott neki valami nagyon mocskos titkot meséltem el. :D És volt annyi esze azért, hogy konkrétat nem hazudott, mert gondolom tudta hogy meg tudom mutatni. Csak azért mégis úgy adta elő magát, mintha... Szóval... Undorítónak tartom a privát beszélgetések kivesézését másokkal, főleg ha nem is hívta fel rá a figyelmedet hogy idegesíted, csak a hátad mögött. Nálunk azért nem divat a családban fűnek - fának kitálalni a többiekről. Meg amúgy is ez a "gondolok valamit, de neked szépen mosolygok, a hátad mögött meg majd rosszat mondok rólad" ez hányinger.
2016. nov. 29. 15:58
32/40 anonim válasza:
31-es vagyok. Ja, és azt kifelejtettem, hogy nem mindenki képmutató. Én marhára megmondom vagy éreztetem a negatív véleményemet is és nem is szokott tetszeni másoknak. Pedig azért el lehet gondolkodni, hogy melyik a jobb. Nekem valahogy a képmutató emberek nem tetszenek. Ha idegesítek valakit, azt meg tudja mondani utálat nélkül is, csak sok a frusztrált ember, aki így éli ki magát. A testvéremnek vagy a férjemnek is megmondom ha épp hülye, de nem a háta mögött hordom el mindennek. Ezt azok csinálják, akikbe bele van vésve a képmutatás. Nagyon sok ilyen ember van, de látjátok, ezért nem kell tenni az agyatokat. :D Ettől nem lesztek értelmesebbek. Én is értelmes és okos vagyok, de el tudom küldeni a p.ba azt, aki megérdemli - a szemébe. Nincs az, hogy amerre járok, arra beszélem ki.
2016. nov. 29. 16:03
33/40 A kérdező kommentje:
Jó olvasni, amiket írtok, mindegyikben van igazság. Egész nap ezen gondolkodtam. Az a helyzet, hogy én nagyon szeretem őket, mert annyira egy családnak éreztem magam velük, olyan jól elvoltunk mindig, nem volt sosem egy rossz szó sem egymásra. Ezért úgy döntöttem hogy Megbocsajtok, még úgyis hogy bocsánatot sem kért és nem megpróbálok nem foglalkozni ezzel a dologgal, mert nekem többet ér a kapcsolatunk. Viszont aztán a következő pillanatban belém hasított az érzés hogy ez olyan mint amikor eltörünk egy tányért. Osszeragaszthatod a darabjait, de már sosem lesz ugyanolyan. Egyelőre nem tudom elképzelni hogy ugyanúgy átmegyek, elvagyunk, stb. Hívhatnak itt páran tulerzekenynek de en ezt érzem.
2016. nov. 29. 18:54
34/40 hurda tibor válasza:
Ha télleg rólad írta akkor elég gusztustalan,nem bírom az ilyet.Teljesen nem szakítanám meg vele a kapcsolatot de megtartanám a 3 lépés távolságot.A te szavaiddal "ha összetörsz egy tányért és összeragasztod az már nem lesz ugyan olyan".Nálunk amúgy nem szokás az ilyen ,ha valakinek gondja van a másikkal akkor belemondja az arcába,nem is szokott sértődés lenni ebből,tiszteletben tartjuk a másik véleményét,elfogadjuk az adot dologgal kapcsolatos indulatait,mondjuk ilyen kiejezéseket egyátalán nem használunk.Szerintem az az undorító az egészbe hogy még le se zártátok a beszélgetést már közbe szíd téged másnak és utánna meg a szemedbe hazudik.Ki tudja máskor minek hordott el téged csak nem tudsz róla...Nem bírom az ilyen kétszínű embereket.
2016. nov. 29. 22:27
35/40 A kérdező kommentje:
Friss: úgy volt hogy megmutatja a beszélgetést, ami bizonyítja hogy mással volt beszélgetésben és annak akarta írni. Most írt hogy egész nap emésztette magát és arra jutott hogy nem fog semmit bizonygatni mert úgyis kételkednék benne. Szerinte Isten teszi próbára a kapcsolatunkat, és részéről lezártnak tekinti a dolgot, majd az idő megoldja. Írtam hogy ha megmutatja az üzenetet akkor egy percig nem ketelkednèk. Erre azt írja: látom nem tudsz megnyugodni. Mégegyszer felteszem a kérdést hogy hajlando vagy e elfogadni hogy félre értés volt és nem beszélni többet erről.
Pfffff......
2016. nov. 29. 23:57
36/40 anonim válasza:
Fúú mekkora álszent... Istennel jönni és hazudozni neked. Legalább vallásos? Te tudod mit csinálsz, de egy ilyen hazug embernek én biztos nem bocsátanék meg, hiszen annyi becsület sincs benne, hogy elismerje a hibáját és a bocsánatodat kérje.
2016. nov. 30. 06:43
37/40 anonim válasza:
Kérdező! 1-es vagyok...
Adok egy tanácsot: Menj bele... rendben.. Engedd el a dolgot.
Mond, hogy megbocsájtassz, el van felejtve a dolog.
De biztosan nem hagynám ki, amit az első válazsomban leírtam.
Tipikus kétszínű rokon, aki a saját elkiismerete miatt minnél előbb zárná lefelé ezt, hogy megnyugodjon. Add meg neki az elégtételt. Aztán a mai nap folyamán random írj neki egy ilyen üzenetet. Ha felháborodik, vagy nem de szóvá teszi, mond azt, hogy nem neki szántad, hanem egy barátodnak más ügyben és ne aggódjon, mert átgondoltad és te valóban elhiszed, hogy Isten próbára teszi a kapcsot.
A továbbiakban megtartanám vele a 10 lépés távolságot.
2016. nov. 30. 06:49
38/40 anonim válasza:
Mekkora duma, megmondhatnád neki, annyira "sötét", hogy azt várja elhiszed? Egyébként megbocsájthatsz neki, de mit? Ezt a mostani dolgot? Azt hiszed ez volt az első? Aki így gondol felőled az beszél így, mindig. A múltban szerinted hányszor, a jövőben szerinted nem fog így beszélni rólad ha nem vagy ott? Valami olyan derült ki róla amin nem fog változtatnia megbocsájtás sajnos.
2016. nov. 30. 07:11
39/40 anonim válasza:
Semmit nem írnék neki. Örülj, hogy kiismerted, hogy valójában milyen, és hogy hogyan viszonyul hozzád: te szeretted, a bizalmadba fogadtad. Ő valójában nem szeret és visszaél a bizalmaddal. Soha többet nem oszd meg vele a magánéleti gondjaidat és örömeidet sem.
Az ilyenekkel és sosem veszekedtem, de automatikusan kizártam őket az életemből.
2016. dec. 1. 13:34
40/40 anonim válasza:
Szerintem ezt nem rólad írta. Ahol írod a koronáról azt a dolgot, az világosan mutatja, hisz neked nem korona kell- ahogy írtad. Fogfájáskor érzékenyebb az ember, lépj ezen túl, ne pocsékold az energiád ilyen negatív gondolatokra. Ha eddig olyan jól megvoltatok, bízz ebben a kapcsolatban.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!