Mit csinálsz ha olyan szereti a gyereked akit te nem szeretsz?
Sógornőmmel kezdetektől nem jöttünk ki jól,nem volt hajlandó alkalmazkodni a csaladunkhoz. Sosem szerettem,furcsa lány. Semleges dolgokról beszélgettünk,de ennyi,tartjuk a 2lépes távolságot.
Van egy 11 hónapos lányom akit viszont imád,és a lányom is őt. Csomó mindent vesz neki,mesél neki,vigyáz rá bármikor. Amikor kórházba kerültem nyáron 2 hét szabiját áldozott be mert a férjemet nem tudott hazajönni külföldről. Rosszat nem tudok rá mondani ebből a szemppotból,mert bármit hoz megkérdezi hozhatja e,bármivel eteti megkérdezi adhatja e,vigyázást is csak felajánlja nem pedig jön hogy viszi mint anyósom tenné ha rá merném bízni.
De ettől még fura,nem szimpatikus.
Tesóm azt modja hogy inkább örülék,a gyereknek az a jó ha minél többen szeretik,nekem meg van olyan segítségem aki vigyáz a lányomra. Tény hogy egyedül rá merem bízni,de akkoris.
Nektek van ilyen?
Miért hiszed azt, hogy nem tudott beilleszkedni a családba?
Attól, hogy nem egy lecsifocsi, még igazán jó ember.
Nem értem, miért tudod azt mondani egy emberről, hogy nem szimpatikus neked, mikor a segítségét két kézzel fogadod el.
Most vagy legyen benned annyi tartás, hogy nem veszed igénybe a segítségét, vagy túlteszed magad azon, hogy nem tudsz vájkálni a magánéletében. Mert a szimpátia nem azon múlik, hogy szófosást tart a másik és kiteregeti a magánéletét.
Én picit megfordítanám azt, amit te leírtál. Senki nem maga választja meg a saját szüleit, és senki nem maga választja a párja családját sem; jó esetben csak a párját. Könnyen lehet, hogy ti sem vagytok 100%-ban szimpatikusak a sógornődnek, mert az ő családjában minden más, és mindent máshogyan szokott meg gyerekkora óta, mint ti. Lehet, hogy eleve, teljesen más a habitusotok (családilag), és ezzel ő ugyanúgy nem tud mit kezdeni, mint ti. Egyébként pedig: kötelező szeretni egymást neked, meg a sógornődnek? Gondolj bele, nem is várhatod a közös hullámhosszt alapból, hiszen ez nem egy önkéntes választáson alapuló kapcsolat, hanem ő egyszerűen csak kapott téged a párjával együtt, ha tetszik neki, ha nem (ahogyan te is így "kaptad" őt). Te tudsz szeretni mindenkit, aki teljesen más, mint te, és teljesen más szokásokkal él? Te be tudnál illeszkedni egy teljesen más családba, minden esetben?
Ha veled nincs is meg a közös hullámhossz, ne zavarjon, ha a sógornőd a kislányodnak viszont jót tesz. Nem önkéntes kapcsolatokban nem lehet mindig szeretni egymást, és nem is kötelező.
Én anyósomat kifejezetten utálom (meg van rá az okom), ugyanakkor arra is rájöttem, hogy annyira eltérő az értékrendünk és a szokásaink, hogy soha a büdös életben nem is fogom szeretni. Mégis normálisan viselkedem vele, és nem éreztetem vele ezt. A párom kedvéért elviselem, ennyi. De szerintem nem is kötelező szeretni egymást. Nem önként kerültem vele kapcsolatba, ha nem a páromon át ismerem meg, ilyen emberrel csak köszönő viszonyban lennék maximum. DE tudom, hogy ez csak én vagyok. Attól még a párom szeretheti az anyját, és ha gyerekünk lesz, a gyerekem is szeretheti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!