Mit csinálsz, ha 3-5 éves gyereked annyira behergeli magát, hogy nem tudja abba hagyni?
Fiam 4 éves,kegyetlen mennyit szenvedek vele.
De ma szakadt el csak igazán a cérna.
Délután kettő óta szenvedtem vele,hogy ugyan tessék már aludni. Elmondtam szépen 100x,hogy fejezze be,nem használt. Rákiabáltam,a képemben röhögött. Direkt provokált és feszegette a határait. Na elpattantam,olyat sóztam a fenekére fél órája,hogy egyből csendben maradt. Azóta alszik,egyből meg tudott nyugodni.
Kicsit bűntudatom van,soha nem csaptam még meg. Se a kezét,se másik testrészét.
Mit csináltok Ti ilyenkor,ha már semmi nem használ? Néhány nevelő célzatú fenékre csapás jót tenne neki?
Sosem ütöttem meg a gyerekeimet. A 3,5 éves kisfiamnál a hosszú ölelés válik be, a legnagyobb hisztije közepette képes megölelni, és hosszan öleljük egymást. Lehiggad.
A másfél éves kislányom most mászik bele a dackorszakba. Nála nem válik be egyelőre a nyugtató ölelés. Ő kidühöngi magát, addig nem igazán engedi, hogy megközelítsük. De az Ő korában még működik a figyelemelterelés is. Egy 3-4 évesnél már nem jön be.
Egy ölelés? Vagy ha csak picit egyedül hagyod, hogy kitombolja magát, lenyugodjon? Mit csinál akkor, ha beküldöd a szobájába tombolni vagy benthagyod, ha ott jött rá éppen? Persze elmondod neki, hogy kéznél vagy, ha lenyugodott...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!