Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Van erre megoldás? Adjatok eszet!

Van erre megoldás? Adjatok eszet!

Figyelt kérdés

A sógornőm meghalt májusban. A férjem testvérének felesége volt. A sógorom beteg nagyon, ápolásra szorul, a férjem vállalta ezt.Nekik nincsen közös gyermek, a sógornőmnek van 3 fia, akkik kb évek óta nem látták az anyjukat.

Férjem,és a testvére soha nem voltak jó kapcsolatban, de most hogy megözvegyült, beteg is, a párom kiáll mellette. Ott van vele minden éjjel, őrzi, ápolja, persze mikor munkám engedi én is ott vagyok. Főzők, mosok, takarítok, bevásárolok, ugyan úgy, mint itthon. de elvárná, hogy sokat legyek ott is ami nekem egyszerűen nem megy.Dolgozom, igaz, a fiunk már önnálló, de itthon lakik, 24 éves, mégis csak ez az otthonom, nem mehetek oda állandóan. A férjem már nyugdíjas, hamar meg tudta ezt tenni, de tőlem nem várhatja el, hogy ápoljam a testvérét.

Mndennapi cirkusz, jössz? Vagy nem? Együtt vállatuk.-Ez nem igaz, Ő döntött így.- Segítek, amiben tudok, de nem tehetem meg hogy 0-24-ben ott legyek. Tanács?

2016. okt. 28. 17:31
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
91%
10: Azért az manapság nem úgy van, hogy valakinek az otthonában csak úgy "van hely". Elég nehéz a megélhetés ahhoz, hogy az emberek ne tartsanak fenn akkora ingatlant, amiben +1 fő is gond nélkül élhetne. Azért ilyen mozgékony az ingatlanpiac, hogy a legtöbb lakás 1 napig sincs hirdetve, mire már elkel. Mi is most igazítjuk a megváltozott családi körülményeinkhez az egyik ingatlanunkat. (Megözvegyülés miatt kisebbe költözik valaki, hogy kevesebb fenntartási költsége legyen). Inkább a ácsi lakásában van most egy felszabadult hely. Esetleg fogadhatnátok mellé valakit részidőben ott lakásért cserébe. És akkor a nappali segítség is meg lenne oldva.
2016. okt. 28. 20:54
 12/14 anonim ***** válasza:
50%

Tudom, hogy nincs mindenhol hely, de attól még nem kizárt.

Van egy felnőtt gyerek, aki 24 évesen bármikor elköltözhet, meg nem tudjuk, nincs-e másik gyerek, aki már nem lakik otthon, és volt szobája. Simán lehet több felnőtt gyerekük is, hisz a férj nyugdíjas, a kérdező sem 20-30 éves.

Mi is szűkön vagyunk, de ha pl. apósommal baj történne, idevennénk, pedig ketten is alig férünk el.

Én nem hiszem, hogy olyan hihetetlen, vagyis lehetetlen, hogy egy (talán) 3 fős család 3 vagy több szobás házban lakik. Kétlem, hogy 3 fős családok csak 2 szobás házakban laknak.

Megyek az utcán, bárhol a városban, és akkora házak vannak, hogy csak pislogok... és ezek nem paloták, hanem sima családi házak. Előbb-utóbb pedig kirepülnek a gyerekek.

A testvérhez én biztosan nem költöznék oda, mármint a nő helyében. Akkor az én saját háztartásom és a gyerekem látná kárát.

2016. okt. 28. 21:01
 13/14 anonim ***** válasza:
75%
9-esnek: az anyuka után a gyermekek már megörökölték, ami járt nekik. Miután a férj nem az ő apjuk, utána nem örökölnek az anyuka gyermekei. De ez mellékszál a kérdés lényegét tekintve. Keveset tudunk az esetről ahhoz hogy érdemi tanácsot lehessen adni.
2016. okt. 28. 21:22
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Bentlakásos otthonban nem gondolkodtatok a kedves sógor számára? ....Lehet az lenne Legjobb
2016. okt. 29. 08:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!