Van erre megoldás? Adjatok eszet!
A sógornőm meghalt májusban. A férjem testvérének felesége volt. A sógorom beteg nagyon, ápolásra szorul, a férjem vállalta ezt.Nekik nincsen közös gyermek, a sógornőmnek van 3 fia, akkik kb évek óta nem látták az anyjukat.
Férjem,és a testvére soha nem voltak jó kapcsolatban, de most hogy megözvegyült, beteg is, a párom kiáll mellette. Ott van vele minden éjjel, őrzi, ápolja, persze mikor munkám engedi én is ott vagyok. Főzők, mosok, takarítok, bevásárolok, ugyan úgy, mint itthon. de elvárná, hogy sokat legyek ott is ami nekem egyszerűen nem megy.Dolgozom, igaz, a fiunk már önnálló, de itthon lakik, 24 éves, mégis csak ez az otthonom, nem mehetek oda állandóan. A férjem már nyugdíjas, hamar meg tudta ezt tenni, de tőlem nem várhatja el, hogy ápoljam a testvérét.
Mndennapi cirkusz, jössz? Vagy nem? Együtt vállatuk.-Ez nem igaz, Ő döntött így.- Segítek, amiben tudok, de nem tehetem meg hogy 0-24-ben ott legyek. Tanács?
ÉS miben merül ki ez az elvárás?
Mit tesz?
Miért nem tudod neki világosan megmondani, hogy Te ezt NEM tudod felvállalni?
Értem.
Bűntudata van és rád vetíti.
Ha ilyen ritkán látod, akkor ritkán van ez a konfliktuózus jelenet, így kibírod valahogy, igaz? Mást nem tudok tanácsolni, mert nem Nálad, hanem az ő lelkében van konfliktus ami ezt okozza.
Nekem is az jutott eszembe, hogy esetleg valamit szeretne kapni a sógor halála után.
Lehetetlen beszélni vele?
Miért nem lehet, hogy otthon megfőzöl magatoknak és a férjed másnap abból visz?
A mosnivalót is hazahozhatja és készen visszaviheti.
Miért kell neked is ott haptákban állnod?
Nem elég ha egy héten egyszer kitakarítasz a sógorodnál?
Nem lehet a sógorodat áthozni hozzátok?
Ha romlik az állapota, úgyis az lesz a vége.
Semmilyen örökség nem éri meg, hogy szétszakadjon a családotok, ... különösen, ha az elhalt asszony 3 gyereke is megjelenik, hogy tartsa a markát.
Hiszen, ha nem voltak kitagadva, akkor az anyjuk után lehetnek igényeik.
Ha van hely, valóban jó ötlet odavinni a sógort.
Gondolom nem fertőző, és jórészt csak fekszik.
Szóval a saját házadban úgyis takarítasz, úgyis fűtesz, úgyis főzöl.
Egy csomó időt, energiát, pénzt megspórolnátok, ha van egy kicsi szabad szoba a beteg számára.
Egész biztos, hogy a lelkiismerete szólalt meg, nem az örökség utáni vágya? Lesz bármi örökség?
A ház nem lesz a nő 3 gyerekéé?
Ne haragudj a feltételezésért, de 40 év után már nem szokott megszólalni az ember lelkiismerete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!