Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ti kölcsön adtátok volna az...

Ti kölcsön adtátok volna az autót?

Figyelt kérdés

A férjem nővérék szeptember elején nyaralni indultak. A nyaralás előtt két nappal derült ki,hogy a sógornőm főnöke nem fizeti ki időben a munkabérét, ami pedig kellene a nyaraláshoz. A férjemmel közösen megállapodtunk,hogy kölcsönadjuk nekik. Igen ám, viszont másnap, indulás előtti napon kiderült,hogy valami gond van a kocsijukkal és nem tudnak valószínűleg vele elmenni. A férjemet hívtam délután,hogy mit tud, mi van a kocsival, közölte,hogy rossz, de ő sem tudja pontosan mi a baja és mennek miénkkel. Kérdeztem, hogy mármint hova mennek, mert nem volt egyértelmű ugyanis a sógornőm párja még Bp-en volt, ő meg nálunk a vidéki kisvárosban. Mondtam,hogy nem Ho-ba! Megmondom őszintén, hirtelen köpni-nyelni nem tudtam. Maga a stílus,ahogy a férjem közölte,hogy odaadja nekik az autónkat, anélkül, hogy megbeszélte volna velem. Oké,hogy két autónk van, de úgy gondoltam,hogy ez akkor sem egy hajszárító. Főleg,hogy ismerem a sógornőm vezetési stílusát, megy árkon-bokron keresztül, nem érdekelte sosem a kocsi, csak a gázt nyomja. Ezen felhúztam magam és jól lecsesztem a férjem,hogy egy ilyen dolgot úgy érzem, illene megbeszélnünk. Ő közölte, hogy ösztönből, a síró tesójának ajánlotta fel, és hogy nekünk amúgy is két autónk van. A vége az lett,hogy másnap délelőttre csak kész lett az autójuk, és az is kiderült,hogy annyi volt a gondjuk,hogy időben akartak elindulni. Így meg kb. 5 órával később sikerült!

Az igazsághoz az is hozzátartozik,hogy bár mi tartjuk fent az autót, édesapám vette nekünk két éve. Tehát nem "körmünk kopott érte". És ezzel én úgy vagyok, hogy mi összetörhetjük, de az akkor is más, mint ha másnál sérül meg.

Ti odaadtátok volna? Tényleg érdekel!

2016. okt. 26. 14:23
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
30%
Ha 2 autónk lenne és tényleg nem tudnának elmenni nyaralni, mert az övék elromlott akkor kölcsönadnám az egyiket igen.
2016. okt. 26. 16:30
 22/40 anonim ***** válasza:
58%
21-es, de el tudtak volna menni nyaralni, csak pár órával később kellett volna indulniuk!
2016. okt. 26. 16:38
 23/40 anonim ***** válasza:
41%

Nem csalódtam, az első pár válasz igazi, magyarosh, szexista szr.

"Autót NEM adunk kölcsön.

Nőnek meg végképpen nem! " Jah, olvasgass híreket, nők okozzák a legtöbb balesetet, gázolást?

Kérdező: autót nem adunk kölcsön, senkinek. :)

2016. okt. 26. 17:20
 24/40 anonim ***** válasza:
64%
Egyszer adtam kölcsön autót több napra, de soha többet!
2016. okt. 26. 18:15
 25/40 anonim ***** válasza:
73%
Egyszer a férjem adott az anyósnak lakáskulcsot úgy, hogy engem nem is kérdezett, mi lenne a véleményem.A barátaink szerint ez válóok😃
2016. okt. 26. 18:19
 26/40 anonim ***** válasza:
67%
Nekem rossz tapasztalatom van. Pénzt kértek kölcsön férjemtől a testvére. Hozzáteszem mi nem élünk jómódban, és a félre tett pénzünket adta oda a megkérdezésem nélkül. Ott sógornőm sírta ki valami mondvacsinált ürüggyel. Azóta sem adták vissza... (1 éve már) szerinted?
2016. okt. 26. 19:07
 27/40 anonim ***** válasza:
41%

Azoknak akik azért háborodtak fel, hogy a kölcsön kocsi kérés csak a pár órás késés miatt volt olvassák már el újra a leírást.

Kronológiai sorrendben ez történt:

1, Pénzt kértek nyaralásra (ebben igazat adok egy előttem szólóhoz, hogy nyaralást kicentizni anyagilag elég érdekes)

2, Indulás előtt két nappal elromlik a kocsi. Nem tudják pontosan mi a baja, így javítási időt se lehet előre tudni, hogy 1 nap vagy egy hét.

3, Férj felajánlja az egyik autójukat a testvérének(!) még aznap, asszony idegösszeomlás kap a hírre (még az nap).

4, Másnapra kiderül, hogy nincs nagy baj, kis késéssel meglesz a kocsi még az indulás napjára, szóval nem kell a kocsi.

5, Asszony az idegösszeomlásból még mindig nem épült fel.

E utóbbinak tudható be a nehezen értelmezhető mondat az írás végén: "és az is kiderült,hogy annyi volt a gondjuk,hogy időben akartak elindulni. Így meg kb. 5 órával később sikerült!". Mivel két nappal indulás előtt az se tudták mi a baj, így nem tudhatták előre a szerelő mennyit piszmog majd a kocsin. Aki már javítatott autót az jól tudja ezt. Ezenfelül ha úgy kérték volna el a kocsit, hogy az 5 órás késést megússzák, és ezután a férjtől megkapták, így akkor azzal kellet volna elmenniük, de ugyebár nem ez történt igaz?

Szóval mivel a kérdező is mag is érzi hogy testvérnek kölcsönadott második kocsi este erkölcsileg határ eset így próbálta az ügyet elhúzni egy felé.

Gratula.

2016. okt. 26. 21:06
 28/40 anonim ***** válasza:
41%

Amúgy érdekes kérdés ez az egész, ami elgondolkoztatott.

Eleve ha két kocsija van lazában kezeli az ember, de most elgondolkoztam kocsi számtól és időtartamtól független (feltételezem, hogy pont nem kell), hogy kinek adnék kölcsön. kocsit.

Apámnak pl gond nélkül. Ha azt most más is úgy gondolja, de itt máshogy nyilatkozott, akkor érdekes kérdés, hogy apának igen, de testvérnek nem?

Aztán tovább gondolva a két legjobb barátomnak is lazán kölcsönadnám, nem kérdés. Ugyanígy apósnak is.

Fordított irányból tapasztalat:

Nekem már haverom anyja is felajánlott kocsit kölcsönbe, de pár éve a házban lakó nem közvetlen szomszéd is.

Ezek szerint nem átlagos környezetben vagyok. :)

2016. okt. 26. 21:19
 29/40 anonim ***** válasza:
47%

A válaszokból kitűnik, hogy csak az adja kölcsön az autóját, aki sosem dolgozott meg érte, csak megvette neki az apu-apuci, vagy a férje-apuci.

Akiről meg eleve köztudott a családban, hogy még váltani is csak recsegtetve tud, az tegye tönkre a sajátját.

Tönkre is tette, hiszen nem tudtak időben elindulni vele!

Aki meg tudja már hónapokkal korábban, hogy nyaralni megy, az készíttesse fel az autóját egy szakszervizben.

Aki meg annyira sem ért az autóhoz, hogy azt hiszi, hogy csak látható nyomai lehetnek a rendellenes használatnak, az minek mond itt véleményt??

Szét lehet gyilkolni egy autót úgy, hogy nem veszik észre amikor visszaviszik, de majd széthullik, és vagyonokba kerül a javíttatása a tulajdonosának.

Ha kölcsönbe kell egy autó, mert a sajátját tönkre tette, akkor béreljen egyet az autókölcsönzőben!!

2016. okt. 26. 22:31
 30/40 anonim ***** válasza:
65%

Horvátországi utazáshoz biztos nem adtam volna kölcsön. Pláne, ha fél nappal később kész is lesz az övék.

Pláne, ha így vezetnek, ahogy írod.

Pláne, ha már a nyaralásukra is adtunk kölcsön pénzt.

Viszont felajánlottam apukámnak a kocsimat (mivel az övé szervizben van), hogy halottak napja miatt elvigye a koszorúkat a vidéki sírokhoz (lakóhelyünktől 30-50 km-re vannak). Tanulságos, hogy apukám nem fogadta el az ajánlatot (pont azért, nehogy Murphy nála lépjen akcióba), ezért felajánlottam, hogy ha hétvégéig nem lesz kész az autója, akkor elmegyek velük és én vezetem a kocsimat.

Szóval nem mondom, hogy soha senkinek, de a kérdésben leírt esetben semmiképp sem adnám oda.

2016. okt. 26. 23:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!