Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ti kölcsön adtátok volna az...

Ti kölcsön adtátok volna az autót?

Figyelt kérdés

A férjem nővérék szeptember elején nyaralni indultak. A nyaralás előtt két nappal derült ki,hogy a sógornőm főnöke nem fizeti ki időben a munkabérét, ami pedig kellene a nyaraláshoz. A férjemmel közösen megállapodtunk,hogy kölcsönadjuk nekik. Igen ám, viszont másnap, indulás előtti napon kiderült,hogy valami gond van a kocsijukkal és nem tudnak valószínűleg vele elmenni. A férjemet hívtam délután,hogy mit tud, mi van a kocsival, közölte,hogy rossz, de ő sem tudja pontosan mi a baja és mennek miénkkel. Kérdeztem, hogy mármint hova mennek, mert nem volt egyértelmű ugyanis a sógornőm párja még Bp-en volt, ő meg nálunk a vidéki kisvárosban. Mondtam,hogy nem Ho-ba! Megmondom őszintén, hirtelen köpni-nyelni nem tudtam. Maga a stílus,ahogy a férjem közölte,hogy odaadja nekik az autónkat, anélkül, hogy megbeszélte volna velem. Oké,hogy két autónk van, de úgy gondoltam,hogy ez akkor sem egy hajszárító. Főleg,hogy ismerem a sógornőm vezetési stílusát, megy árkon-bokron keresztül, nem érdekelte sosem a kocsi, csak a gázt nyomja. Ezen felhúztam magam és jól lecsesztem a férjem,hogy egy ilyen dolgot úgy érzem, illene megbeszélnünk. Ő közölte, hogy ösztönből, a síró tesójának ajánlotta fel, és hogy nekünk amúgy is két autónk van. A vége az lett,hogy másnap délelőttre csak kész lett az autójuk, és az is kiderült,hogy annyi volt a gondjuk,hogy időben akartak elindulni. Így meg kb. 5 órával később sikerült!

Az igazsághoz az is hozzátartozik,hogy bár mi tartjuk fent az autót, édesapám vette nekünk két éve. Tehát nem "körmünk kopott érte". És ezzel én úgy vagyok, hogy mi összetörhetjük, de az akkor is más, mint ha másnál sérül meg.

Ti odaadtátok volna? Tényleg érdekel!

2016. okt. 26. 14:23
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
24%

Autót NEM adunk kölcsön.

Nőnek meg végképpen nem!

Nem azért óvom és vigyázok rá, hogy más tönkre tegye.

2016. okt. 26. 14:30
 2/40 A kérdező kommentje:
Köszi! Mondjuk én nő vagyok, de elég sok száz kilométert levezettem (most GYED-en vagyok) egy héten. Nem gondolom rossz sofőrnek magam! :)
2016. okt. 26. 14:34
 3/40 anonim ***** válasza:
91%
Vannakdolgok, amiket soha nem adnék kölcsön, az autó is egy ilyen tárgy. Tőlem egyszer kérte apósom a kocsimat egy hétre, nem adtam. Mondtam neki, hogy sürgős, és éppen nem dolgozom, bármikor elviszem bárhova, de oda nem adom a kocsimat.
2016. okt. 26. 14:52
 4/40 anonim ***** válasza:
80%
Autót és nőt nem adunk kölcsön, mert meghúzzák!😁
2016. okt. 26. 14:56
 5/40 anonim ***** válasza:
84%
Ha feleségem apjától kapott pár éves autónk lenne azt nem adnám kölcsön senkinek sem a családban. Pár éves céges autómmal sem megy feleségemen kívül senki (céges policy szerint ő sem vezethetné), de a 2. autónkat, ami 7 éves, de tök szép, már nem sajnálom.
2016. okt. 26. 14:57
 6/40 anonim ***** válasza:
39%
Igen.
2016. okt. 26. 14:59
 7/40 anonim ***** válasza:
23%
Autót, nőt soha. Van, aki pénzt se, én azt szoktam, de kaptam is már kölcsön. Eddig sose volt belőle gond, nyilván nem adok akárkinek. Ha összetöri az autót, csak te szívsz vele. Még, ha ki is fizeti, nem lesz már olyan, csökken az értéke, és a biztosításod is nő. Ha meg totálkárra töri, ne adj Isten, meghal benne, gyengébb idegzetű ember okolhatja saját magát, hogy ő adta kölcsön a kocsit, és azért halt meg.
2016. okt. 26. 14:59
 8/40 anonim ***** válasza:
79%

Autót nem szívesen adnék kölcsön.

De nyilván, ha ezen múlik a nyaralásuk, és ráadásul két autónk van, és nincs is mindkettőre szükség (pl. munka miatt) és nincs más megoldás, akkor igen.

Ebben az a fura, hogy a férjed csak úgy megbeszélés nélkül odaadta, ráadásul úgy, hogy a te apukád vette nektek az autót (vagy mindkét autót???).

De tényleg nem jó autót kölcsönadni. És ha gond lesz vele, akkor kifizetik???

2016. okt. 26. 15:03
 9/40 anonim ***** válasza:
17%

Ahogy olvastam, egyetértően bólogattam, hogy bizony család kocsija nem megy kölcsönbe, egészen eddig: "...Oké,hogy két autónk van,..."

Na ettől kezdve viszont erősen más a helyzet, mert ha két autóm lenne, és ezen múlna közeli családtag nyaralása (nem késése), akkor a kevésbé féltettet (egyik mindig az), odaadnám. A jelek szerint férjed is ezért gondolta így.

2016. okt. 26. 15:04
 10/40 anonim ***** válasza:
83%
Jól értettem? Nem elég hogy ti pénzelitek a nyaralásukat, még az autót is kisírták maguknak hogy öt órával hamarabb mehessenek? Na kiváncsi leszek hogy fogtok-e egy kanyit is látni abból a kölcsönpénzből. Majd sír egy sort a sógornő hogy most éppen nem tudják megadni....
2016. okt. 26. 15:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!