Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ti kölcsön adtátok volna az...

Ti kölcsön adtátok volna az autót?

Figyelt kérdés

A férjem nővérék szeptember elején nyaralni indultak. A nyaralás előtt két nappal derült ki,hogy a sógornőm főnöke nem fizeti ki időben a munkabérét, ami pedig kellene a nyaraláshoz. A férjemmel közösen megállapodtunk,hogy kölcsönadjuk nekik. Igen ám, viszont másnap, indulás előtti napon kiderült,hogy valami gond van a kocsijukkal és nem tudnak valószínűleg vele elmenni. A férjemet hívtam délután,hogy mit tud, mi van a kocsival, közölte,hogy rossz, de ő sem tudja pontosan mi a baja és mennek miénkkel. Kérdeztem, hogy mármint hova mennek, mert nem volt egyértelmű ugyanis a sógornőm párja még Bp-en volt, ő meg nálunk a vidéki kisvárosban. Mondtam,hogy nem Ho-ba! Megmondom őszintén, hirtelen köpni-nyelni nem tudtam. Maga a stílus,ahogy a férjem közölte,hogy odaadja nekik az autónkat, anélkül, hogy megbeszélte volna velem. Oké,hogy két autónk van, de úgy gondoltam,hogy ez akkor sem egy hajszárító. Főleg,hogy ismerem a sógornőm vezetési stílusát, megy árkon-bokron keresztül, nem érdekelte sosem a kocsi, csak a gázt nyomja. Ezen felhúztam magam és jól lecsesztem a férjem,hogy egy ilyen dolgot úgy érzem, illene megbeszélnünk. Ő közölte, hogy ösztönből, a síró tesójának ajánlotta fel, és hogy nekünk amúgy is két autónk van. A vége az lett,hogy másnap délelőttre csak kész lett az autójuk, és az is kiderült,hogy annyi volt a gondjuk,hogy időben akartak elindulni. Így meg kb. 5 órával később sikerült!

Az igazsághoz az is hozzátartozik,hogy bár mi tartjuk fent az autót, édesapám vette nekünk két éve. Tehát nem "körmünk kopott érte". És ezzel én úgy vagyok, hogy mi összetörhetjük, de az akkor is más, mint ha másnál sérül meg.

Ti odaadtátok volna? Tényleg érdekel!

2016. okt. 26. 14:23
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
4%
Tehát a nyaralasra kölcsön adtatok, az nem volt gond, de hogy a két autó közül az egyiket oda adjatok, hogy még is valósuljon a nyaralás, az már probléma. Mi a különbség?
2016. okt. 26. 15:10
 12/40 anonim ***** válasza:
76%
Hogy a kisujjukat nyújtják nekik, erre leharapják a karukat is mellé?
2016. okt. 26. 15:12
 13/40 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem az is nagyon sokat számít, hogy milyen viszonyban vagytok.

Ha közeli, jó, akkor nyilván segít az ember, ha tud.

Ha nem jó viszonyban, akkor ez csak egy újabb alkalom a vitára.

2016. okt. 26. 15:15
 14/40 anonim ***** válasza:
69%

Nekünk is 2 kocsink van, és eszem ágában nem lett volna senkinek kölcsönadni akkor sem, amíg gyeden voltam. Hisz mi is ketten vagyunk. Azért üljek otthon egész nap, mert kell a nyaraláshoz valakinek a kocsi? Hát nekem is kell a mindennapokhoz.

Én amúgy sem szimpatizálok olyanokkal, akik kicentizik a pénzt a nyaralásra. Ha nem telik, nem kell menni. Vagy utána kajára is én adjak???

2016. okt. 26. 15:35
 15/40 anonim ***** válasza:
68%

Hát nem tudom, mi a családban kölcsön szoktuk adni, de mindenki normálisan vezet. Számomra az autó egy eszköz, amivel eljutok aból b-be és kész. Nem vagyok az a megrögzött autób..i. Azért vagyunk egy család, hogy segítsük egymást.

Viszont olyannak nem adnám oda a családból, aki nem tud normálisan vezetni, és ezt meg is mondanám neki. A másik meg, hogy akkor sem adnám oda, ha megoldható a probléma az autóval. Ilyen öt órával későbbi indulásért biztos nem kapná meg :D

2016. okt. 26. 15:36
 16/40 A kérdező kommentje:

Nekem pont az a gondom,hogy mi van,ha közbejön "Murphy"! Tehát, hogy akkor sérül meg mondjuk a kocsi. Utána megint megy a kavarás, meg a rossz szájíz,hogy mekkora a kár, van-e pénzük fizetni, és ha nem, akkor mikor stb.

Valahogy úgy látom,hogy én speciel 5-6 órás indulás miatt nem kérnék el egy autót. Nem arról volt szó,hogy nem tudnak egyáltalán menni, hanem,hogy így nem hajnalban tudtak indulni, hanem du. 1-kor.

És az sem mellékes, hogy tényleg ismerjük a férjem tesójáék autóhoz való hozzáállását. Tudom azt, hogy simán nekimegy egy fekvőrendőrnek 50-60-nal, vagy,hogy 5 alkalomból legalább 3-szor nem nyomja le a kumplungot rendesen és recseg a váltó. Mi, azért próbálunk rá vigyázni.

2016. okt. 26. 15:41
 17/40 A kérdező kommentje:
A különbség a pénz kölcsönadás az autó kölcsönadás között,hogy a pénzt vissza fogják adni. Viszont, ahogy írtam, ha a kocsiban kár keletkezik, akkor kezdődik a herce-hurca. Mert nyilván nincsenek abban a helyzetben, hogy ha mondjuk összetörik az elejét, és teszem azt 100 ezer a javítás, hogy egyből kifizessék...
2016. okt. 26. 15:44
 18/40 anonim ***** válasza:
86%

Én sem adtam volna kölcsön, mindegy hány autóm van, ahhoz másoknak semmi köze.

Mellesleg, szerintem irtó pofátlan dolog elkérni más autóját, úgy hogy, nem létszükséglet, csupán 5 órával többet kellett volna várni a sajátomra. Arról meg ne is beszéljünk, hogy pénzzel is kisegítettétek őket, szerintem kuss a nevük, nem még az autót is ti adjátok.

A férjed sem volt túl korrekt veled, elvégre is közös az autó, nem? Először veled kellett volna megbeszélnie, nem kapásból rávágni, hogy vihetik.

2016. okt. 26. 16:12
 19/40 anonim ***** válasza:
17%
Valószínűleg csak kétségbeestek, hogy nem tudnak elindulni, nem tudják mi a baja, nem tudják fogadja e őket a szerelő azért telefonáltak. Valahogy nem hiszem, hogy a rossz szándék meg a kihasználás vezette őket, hanem kétségbe voltak esve.
2016. okt. 26. 16:16
 20/40 anonim ***** válasza:
15%
Még hány kérdést fogsz kiírni? Nem unod még? Vagy a múltkor mikor csak a pénz volt a téma nem kaptál elég választ, úgyhogy most földobtad egy kicsit a kocsival? Találj ki valami jobb kamut ez már uncsi.
2016. okt. 26. 16:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!