Nem tudom feldolgozni hogy meghalt?!
A válaszoló úgy érti, az élet rendje, az élet menete az elmúlás. Magad mondtad: pár napja. Adj időt önmagadnak, mert sajnos semmi más nem fog segíteni, csak ez. Oszd meg valakivel a gondolataidat a családból, esetleg barátokkal; könnyebb lesz, én úgy gondolom. Sírj nyugodtan, de ne hagyd, hogy elhatalmasodjon fölötted. Gondolj arra, hogy a nagybátyád mennyit szeretett nevetni, és azt szeretné, ha nemsokára te is tudnál mosolyogni, de most türelmesnek kell lenned önmagaddal. Sajnos, az élet igazságtalan. Nekem is fiatalon halt meg nagypapám, mai napig nem tudom felfogni, hogy miért kellett meghalnia - pedig ennek több, mint tíz éve. És csak egy évvel vagyok idősebb, mint te. Átérzem a helyzetedet.
Keress egy új hobbit, lehetőleg valami mozgalmasat, valamit, amihez barátok kellenek. Ha magányra vágysz, akkor szabadidődben járj el fotózni, rajzolj, és írj. Írd ki magadnak -akár kézzel, akár gépen- a gondolataidat. Nekem ez mindig segít. De ha javasolhatom, ne akarj egyedül lenni... Most ne. Talán azt hiszed, hogy nem, pedig de, most van igazán szükséged társaságra. Kitartást kívánok, légy nagyon-nagyon erős!
Csak az idő segít, adj időt magadnak, még nagyon friss.
13 voltam amikor meghalt édesanyám.Azt hittem vége mindennek.
29 voltam amikor meghalt édesapám.Na arra majdnem rámentem, ha nincs a gyerekem, én becsavarodtam volna.
Mindenki az időt mondta.Nem hittem el, pedig igaz.
Ahogy múlnak a hónapok, úgy fog enyhülni a fájdalom.
Sok kitartást kívánok neked, és őszinte részvétem.
El kell fogadnod, hogy ez az élet rendje: az emberek születnek, majd meghalnak. Az évek múlásával majd úgymond megkérgesedik a szíved, egyre több rossz dolgot fogsz tudni elviselni, túlélni, hisz nincs más választásod. A nagybátyád elvesztésének feldolgozásában az idő segít majd, de az is segíthet, ha minden fájdalmad kibeszéled magadból - akár a családnak, akár egy pszichológusnak. Én tavaly novemberben veszítettem el édesapámat, a mai napig hihetetlen, hogy már nincs köztünk, de már nem kap el a sírás, ha rá gondolok. Az idő segít.
Kitartást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!